RADIOSITE Fórum

• Rádió 88 - Szeged - 95.4 MHz

#202861  Szerző: Promenád

007 írta: 2024.10.31. 19:13
altermanus írta: Nem a fiataloké akar lenni ez a rádió?
Mivel 90's évektől is sok zenét játszik meg sok 50+-os nőre pozícionált számot is adnak, így szerintem kurvára nem. Ha fiataloknak szólna, akkor illene igényesebb, popzenét, esetleg szélesebb merítésben alternatívabb, indie dalokat és feltörekvő zenekarokat is adni.

A Jazz + Az számokkal és harminc éves feldolgozásokkal (nikászepérienó új változata) engem inkább full elzavar, mint megfog. Ezt a gyerekislányos igénytelenséget ilyen 20 éves cigány gyerekeknél meg 50+-os nőknél lehet eladni max.

Az elmúlt években sokat gyengült, elízléstelenedett a rotációjuk. Az ilyen Doktor BRS számokkal a világból ki lehet kergetni, szerintem az ízléstelenség netovábbja. Nálam mondjuk a zene az inkább kezdődik a Queen, Red Hot Chili Peppers, The Killers és tarsainál.
Ezekből gyakorlatilag egyáltalán nincs.
Tény, hogy a Rádió 88 a fénykorához képest a nyomában sincs. A cél gondolom az, hogy amennyire lehet megpróbál helyi rádió maradni. Arról megfeledkezettek, hogy milyen városban működik a rádió? Megyeszékhelyen, ahol a helyin kívül az országos rádiók meg egy-két hálózatos is van, ahol félig-meddig helyi információkat is sugároznak, amit kvázi egy szál dróttal már befog az ember. Azt sem veszitek alapul, hogy megváltoztak a rádiós szokások is, ti nem tudhatjátok, hogy a Szegediek mire kíváncsiak igazán. Ha erre van igény nem lehet mit tenni. Viszont az is érdekes, hogy a szomszéd városokban is próbálkoznak ezzel, mégsem érzem ott hitelesnek a dolgot, mivel csak egyszer volt Budán kutyavásár.
 #202859  Szerző: 007

altermanus írta:Nem a fiataloké akar lenni ez a rádió?
Mivel 90's évektől is sok zenét játszik meg sok 50+-os nőre pozícionált számot is adnak, így szerintem kurvára nem. Ha fiataloknak szólna, akkor illene igényesebb, popzenét, esetleg szélesebb merítésben alternatívabb, indie dalokat és feltörekvő zenekarokat is adni.

A Jazz + Az számokkal és harminc éves feldolgozásokkal (nikászepérienó új változata) engem inkább full elzavar, mint megfog. Ezt a gyerekislányos igénytelenséget ilyen 20 éves cigány gyerekeknél meg 50+-os nőknél lehet eladni max.

Az elmúlt években sokat gyengült, elízléstelenedett a rotációjuk. Az ilyen doktor brs számokkal a világból ki lehet kergetni, szerintem az ízléstelenség netovábbja. Nálam mondjuk a zene az inkább kezdődik a Queen, Red Hot Chili Peppers, The Killers és tarsainál.
Ezekből gyakorlatilag egyáltalán nincs.
 #202856  Szerző: Pihe8

Szerintem Fehér Krisztián Gyere kislányra gondol. Azt a debreceni Best Fm is elég gyakran játsza.
 #202855  Szerző: Milán88

007 írta: 2024.10.30. 14:22 Hogy fajulhattak odáig, hogy minden nap lejátsszák a "gyere kislány, ingyunk valamit" cigányzenét? Gusztustalan, egyáltalán nem adásba való. Azt szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Hát ez inkább völgy.
(A befásutlság és a görcsös ragaszkodás 25 éves zenei tesztekhez egyre jobban érződik.)

Kár érte.
Mi a címe a zenének? :)
 #202854  Szerző: 007

Hogy fajulhattak odáig, hogy minden nap lejátsszák a "gyere kislány, ingyunk valamit" cigányzenét? Gusztustalan, egyáltalán nem adásba való. Azt szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Hát ez inkább völgy.
(A befásutlság és a görcsös ragaszkodás 25 éves zenei tesztekhez egyre jobban érződik.)

Kár érte.
 #202469  Szerző: hori

Promenád írta: 2024.07.26. 07:28 Hatósági eljárásban állapította meg a Médiatanács, hogy a Rádió 88 április 19. és április 25. között megsértette szerződéses vállalásait azzal, hogy nem tett közzé megfelelő mennyiségű közszolgálati, továbbá a helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot, szöveges tartalmat és magyar zenei művet, ezért a médiaszolgáltatót, a Telekom Kft.-t 50.000 forint bírsággal sújtotta és a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte.
Túlzott jelentősége jogilag nincs. Az új szerződés, az új vállalásokkal Szeptember 1-jén lép hatályba tudomásom szerint. Addig minden jogsértés a jelenlegi "régi", hamarosan lejáró hatósági szerződéshez kapcsolódik. A jövőre nézve nincs jogi hatása.
 #202389  Szerző: Promenád

Hatósági eljárásban állapította meg a Médiatanács, hogy a Rádió 88 április 19. és április 25. között megsértette szerződéses vállalásait azzal, hogy nem tett közzé megfelelő mennyiségű közszolgálati, továbbá a helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot, szöveges tartalmat és magyar zenei művet, ezért a médiaszolgáltatót, a Telekom Kft.-t 50.000 forint bírsággal sújtotta és a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte.
 #202225  Szerző: Promenád

szentlucifer írta: 2024.06.17. 21:06
Redfox81 írta: 2019.08.27. 10:30 https://media1.hu/2019/08/27/rendkivuli ... 8-ugyeben/
...És öt év után:
Fellélegezhetnek a Rádió 88 hallgatói
Magyarország egyik legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Rádió 88 arról értesítette a Media1.hu-t, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén úgy döntött, a médiaszolgáltatót működtető kft. legalább 10 évig tovább használhatja frekvenciáját.
https://media1.hu/2024/06/13/szeged-rad ... diatanacs/
Most már csak az a kérdés, hogy a zenei és szöveg tartalom mennyire változik majd a 10 év során. Valamelyik nap belehallgattam és nem estem hasra. Ezek Szeged kedvencei? Akkor eléggé ízlésficamuk lehet. Voltak már jobb pillanataik is, nagyon alternatív lett a zenei irányzat, a Petőfi feeling erősen befigyel. Óriás már szerintem többször megfordult a sírjában. A késő délutáni, estébe nyúló beszélgetésen meg majdnem bealudtam. Komjáti Ági hangja a Rádió 7-ben sem feküdt nekem, de a 88-ban sem lett jobb. Egyszerűen elfogyott az a pörgés, lendület, ami jellemezte őket. Jó, persze lehet mondani, hogy ott dübörögnek az országos adók is a városban és így nehezebb felvenni a harcot, csak én úgy vagyok vele, hogy ez a 88 már nem az a 88, mint régen. Az is elgondolkodtató, hogy 33 év több mint 100 emberke megfordult ebben a rádióban. Ezt nem átjáróháznak szokták inkább mondani? Vagy vármegye szinten annyira gyér a felhozatal, hogy hol egyszer az egyik médiumban, hol meg a másikban dolgoznak? :D
 #202224  Szerző: szentlucifer

Redfox81 írta: 2019.08.27. 10:30 https://media1.hu/2019/08/27/rendkivuli ... 8-ugyeben/
...És öt év után:
Fellélegezhetnek a Rádió 88 hallgatói
Magyarország egyik legrégebbi kereskedelmi rádiója, a Rádió 88 arról értesítette a Media1.hu-t, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén úgy döntött, a médiaszolgáltatót működtető kft. legalább 10 évig tovább használhatja frekvenciáját.
https://media1.hu/2024/06/13/szeged-rad ... diatanacs/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27