RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#202911  Szerző: p0tyi

Nem hiszem, hogy amíg ez a kormány van, lenne bármilyen igény az MTVA fő rádiócsatornáinak átalakítására. Politikai igényekről beszélek, mert ma már 100%-ban csak ezek számítanak. Magas szakmai szintről indultak 14 éve, aztán sikerült földbe állítani őket, és egyetlen önös cél szolgálatának alárendelni.

A Bartók súlytalan, a Kossuth mélypropaganda, a Dankó egy nyugdíjas hangulatjavító, a Petőfit meg most, hosszú útkeresés után belőtték oda, ahol még éppen van valamilyen minimális közönsége, de garantáltan nem sérti a politikai-gazdasági maffia üzleti érdekeit.

A közmédia rádiósai párszáz, esetleg ezer fős netrádiós innovációkkal élik ki a szakmai ösztöneiket, hivatás- és küldetéstudatukat. Ez majd vagy megjelenik földisugárzásban (akár digitálisan), vagy nem.

A közönségigényeket a Retro és a Rádió1 csúcsra pörgetésével kívánják lefedni, országszerte. Régóta szó van egy 3. kereskedelmi, regionális nagyhálózat kialakításáról, pontosabban egy budapesti rádió extenzív, vidéki piacra léptetéséről pusztán üzleti érdekből, de egyelőre blokkolják ezt a folyamatot fent.

Változás a közrádiókban kormányváltás esetén következhet - amennyiben nem lehetetlenítik el a folyamatot jogi eszközökkel előre, teljesen - ebben az esetben valószínűleg minden eszközzel megpróbálják majd visszaszorítani a NER kereskedelmi rádiók piaci részesedését, és eljöhet egy “Ö3-jellegű”, és egy másik, fiatalos közrádió ideje, erős szakmai lábakon, teljesen más stábbal. De ez eddig még sosem sikerült, persze azért drukkolni lehet.
 #202909  Szerző: Gyurii

Esély az mindenre van kérdés, hogy mennyi! :D

Viccet félretéve, csak látják a számokat ott is. Ha nem is 180°-os fordulat, de a közpaletta formálásban bízom.

Hogy mire alapozom? Megérzés, közvélemény. Nem hiszem, hogy egy csettintésre visszaváltanak Petőfi elektrik időkre.

Leginkább Petőfi, Dankó formálást/finomhangolásra látok esélyt, mert előbbi katyvasz, és random. (Finoman fogalmaztam.) :ayfkm: Utóbbiban pedig több a potenciál, leginkább a vételkörzetéből is kiindulva. ;)
 #202906  Szerző: Dani

Van rá vajon esély, hogy ezen is fognak változtatni?
 #202905  Szerző: 007

kondalyuk írta:A folyamatos csökkenés véleményem szerint azért van, mert a 2021-es váltást egyrészt nem dobták meg egy off-air marketingkampánnyal, és magát az új alternatív CHR formatot sem hagyták kiforrni, hogy megtalálja a hallgatói bázist, mint anno az MR2-korszak esetében, ami az akkori piaci kínálatba szépen beékelődött.

Próbáltak a fiataloknak szólni, de semmivel nem tudták megszólítani őket (pedig külföldről nem csak a szignálparkot lehetett volna megszerezni, hanem néhány szakértőt is), és az ebből adódó kapkodás és állandó variálás, végül a "rádió1esítés" teljesen legyalulta a hallgatottságot, aminek a koporsójába az utolsó szöget a magyar zenés "dankósítás" ütöttbe be.

Nem tudom, hogy erről a szintről van-e még visszaút...a Petőfit, mint brandet, teljesen tönkretették.

Hozzányúltak, arculatot cseréltek többször is, de szarabbnál szarabb lett.

Nem értenek hozzá.

A "nagyon zene!" szlogen működése alatt volt betonbiztos hallgatótábora a Sláger és Danubius rádiónak, tökéletes konkurencia volt a Petőfi a The Killers és Péterfy Bori, Odett és Kaukázus számokkal a két országosban túlnyomórészt pop és teddfelakezedmerténmásvagyok szarokkal. A fiatalokat nevelte, a zenei ízlést formálta, tágította a zenei ismeretet (máig hálás vagyok érte)
Amikor változtak a viszonyok, akkor a hallgatottsága azért volt nagyobb, mert szarabb volt és az alteres hallgatókat kinullázta, viszont a popfosok ide kerültek, amíg a másik rádiók megszűntek és nem volt más. Azért később öngól, hogy visszatértek az alterhez, mire befutott, heti szintű arculat és zenei irabyzat cserével módszeresen agyonverték. De ha jobban belegondolunk, a "nagyon zene!" óta csak vergődik, szenvedés hallgatni de szerintem ezt bent csinálni is agyhalál lehet. Tragédia, hogy feneketlen kútként tízmillárdok mennek erre a szűklátókörű, fideszközeli előadók és kegyencek dalaival teletömött, amúgy igénytelen és baromi szűk, hallgathatatlan szemétre. Számomra irritáló a nélküled meg a nem tudom milyen csujjogatós szarok tóth gabitól meg valami vallási zene is volt. Hát ez szerintem nindennek a legalja... kár érte.

Mindenesetre elmondom újra: Nem értenek hozzá.
 #202894  Szerző: kondalyuk

A folyamatos csökkenés véleményem szerint azért van, mert a 2021-es váltást egyrészt nem dobták meg egy off-air marketingkampánnyal, és magát az új alternatív CHR formatot sem hagyták kiforrni, hogy megtalálja a hallgatói bázist, mint anno az MR2-korszak esetében, ami az akkori piaci kínálatba szépen beékelődött.

Próbáltak a fiataloknak szólni, de semmivel nem tudták megszólítani őket (pedig külföldről nem csak a szignálparkot lehetett volna megszerezni, hanem néhány szakértőt is), és az ebből adódó kapkodás és állandó variálás, végül a "rádió1esítés" teljesen legyalulta a hallgatottságot, aminek a koporsójába az utolsó szöget a magyar zenés "dankósítás" ütöttbe be.

Nem tudom, hogy erről a szintről van-e még visszaút...a Petőfit, mint brandet, teljesen tönkretették.
 #202882  Szerző: Landsmann

Köszönöm a táblázatot! Érdekes. Évek óta folyamatos a hallgatottság, kimagaslóan nagy csökkenés nincs a legutóbbi változás óta. A folyamatos csökkenés lehet inkább az online elérhető tartalmak miatt van. De ezt nyilván csak a többi rádió hallgatottsági adataival lehetne összevetni. A hallgatók az online média felé fordultak, vagy más rádiókat hallgatnak. Nyilván sok összetevős a történet, de olybá tűnik az évek óta folyamataos csökkenés ellen nem kívánnak tenni semmit, magyarán mindegy mennyien hallgatják. Mindjárt más lenne a helyzet ha a hallgatóság aránya alapján lenne a finanszírozás, akkor érdekeltek lennének hogy olyan műsorkínálatot nyújtsanak, ami vonzza a hallgatókat nem pedig eltaszítja.
 #202881  Szerző: kondalyuk

Landsmann írta: 2024.11.05. 08:00 Jó lenne egy statisztika, hogy hogyan alakult a Petőfi rádió hallgatottsága mondjuk az elmúlt 10 évben. [...]
Parancsolj:
Összegyűjtöttem az adatokat a hallgatottság alakulásáról 2011-től napjainkig. Akár vitaindítónak, elemzésnek:)

Kép
Megjegyzés: 2016 nagy részében nem voltak nyilvánosak a közrádiók hallgatottsági adatai.

Forrás:
2011-2017: radiosite.hu, Kantar-Hoffman és Ipsos-GfK mérések
2018-2024: NMHH mérések
 #202879  Szerző: Landsmann

Jó lenne egy statisztika, hogy hogyan alakult a Petőfi rádió hallgatottsága mondjuk az elmúlt 10 évben. Mert volt amikor még hallgatható volt. De gondolom ilyen staitisztikát nem fognak publikálni. Elvileg az NMHH készít ilyen statisztikákat, de biztos nem címlapon közlik az eredményt.
Én is inkább invesztáltam FM antennába, kettőbe is, mert az első nem nagyon vált be. Heteken keresztül próbálkoztam a vétel jobbá tételével, de azért van egy határ amit a műszaki lehetőségek nem engednek hogy átlépjek, de azért jó minőségben tudom fogni a kiszemelt rádiót otthon. Munkahelyen meg marad az online rádióhallgatás. Lehet nem próbálkoztam volna ennyit az antennás megoldással ha a Petőfit nem fuserálják el így. De részemről már akármit csinálhatnak én nem fogok visszatérni. A kocsiban is inkább a Retró szól ahol nem tudom fogni a Best FM-et.
 #202877  Szerző: altermanus

Nem tudom mit mondtatok ti népzenének a Petőfin, én inkább hívnám könnyű zenének, mint népzenének vagy nóták
A másik, hogy nincs Besh-O-Drom, vagy Szabó Balázs bandája vagy Balkán fanatik vagy Gulasch Exotica.
Az, hogy valakinek nem tetszik (nekem sem, hozzáteszem) a műsor, az legyen a szerkesztők gondja.
Szerintem szimplán könnyű játszik a Petőfi.
3) Kicsit úgy érzem magamat ebbe a fórumban, mint amikor egy ismerősnél találtam egy kazettát, a 80-as évek legnagyobb slágereiből válogatva, Magneoton kiadó adta ki.
Track 2=Karthago - Requiem. Mellette tollal: ,,MISE".
Én 16 évesen úgy fel húztam a tollal írt szövegen, mint ahogy ti illetitek a Petőfit.
Ha nem tetszik, van internet és spotify.
Én is azt teszem. Tiszteletem az aktív fórumtagoknak!
 #202871  Szerző: Tamaskovacs01

p0tyi írta:
Wolfman írta: 2024.10.31. 18:27 Ha ez igaz, óriásit csalódtam most Horváth Gergelyben. :(
https://media1.hu/2024/10/30/plagium-ha ... ju-alinda/
Ebben a cikkben is érezhető volt az a fanyar, gyűlölködő, sértett, világra dühös Szalay Dániel swung, ami a többi írásában is, egyszerűen kiráz tőle a hideg, de végigverekedtem rajta.

Nem gondolnám, hogy attól, hogy valaki állított egy erőset, és a betámadott fél ebbe elegánsan nem állt bele, és attól, hogy van róla egy több bekezdéses fröcsögés, még pont úgy lenne minden, ahogy az le van írva, és hogy emiatt retrospektíve bárkiben is csalódni kéne, pláne óriásit. De elfogadom az álláspontodat.
Wolfman írta: 2024.10.31. 18:27 Ha ez igaz, óriásit csalódtam most Horváth Gergelyben. :(
https://media1.hu/2024/10/30/plagium-ha ... ju-alinda/
Wow, egy műsorvezető felolvassa a szerkesztő kérdéseit. Úristen, ez, hogy történhetett meg???
Elég rossz arc ez a Gellért :((
Veiszer Alinda is úgy csodálkozik mint aki még nem látott belülről tévét.
Mi lesz ha valaki elmondja nekik, hogy általában nem az írja a szöveget aki beolvassa.
:S
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 625