RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#202974  Szerző: robert11

Jó ez az Orbán Rudi zene a Kereszthuzat amit adnak csak kéne egy felkomfer mert sokáig nem tudtam mi ez a zene vagy melyik is mert még soha sem hallottam.
Na most Troytól eltekintve ezért voltak jó régen Komjáthy, Cseke, és B Tóth ők mindig bemondták mikor mit hallhatunk Laci előtte is, utána is sőt még ő ma is bemondja a tarisznyában.
Nem értem hogy manapság miért nem így csinálják a rádiósok. Ez azért olyan jó volt mert oké van rds meg stb stb de szerintem ez hozzá tartozik tartozna a rádiózáshoz, hogy legyen felkomf a zenék esetében ami azért van mikor megvan, de van mikor nincs ha mondjuk egymás után jönnek a zenék és nem a top50 van.
Troy jó kiegészítője volt ezeknek is ugye de mondom eleve régen is volt bemondás és B Tóth Laci is a régi nagyoktól tanult meg rádiózni leg főképpen Komjáthytól ugye aki az idén töltötte 91. életévét.
Én nem akarok bántani senkit de szerintem lett volna vagy lenne kitől tanulniuk bőven arról, hogy hogyan is kell rádiózni.
Lacit sokan szidták annó hogy mindig alá beszél a zenéknek sőt még a lányát is ezzel abajgatták hogy apád mindig alá beszél a zenéknek nem tudom felvenni a zenétt. Egy srác mondta neki az iskolában Laci mesélte ezt egyszer egy interjú során.
De talán még a retró topichban is cikizik emiatt. Egy alkalommal még Bárány is megjegyezte Laci ezen tulajdonságát amit mondjuk nem értettem mire fel mondja hisz ő is azon nőtt fel. Na mindegy.
Györke Attis véleményére is kíváncsi lennék hogy ő mit gondol erről a dologról de tényleg nem rossz indulatból mondom ezeket hanem csak szimplán beszélgetés céljából hoztam fel a témát ki hogy látja ezt.
A régi nagyok csak tudtak valamit ami mára nagyon kiveszni látszik. Szerintem ezek többet értek mint bármilyen shazam és eféle aplikációk, oldalak stb.
Nem mindig tudja megnézni az ember ideje sincs mindenkinek úgy rá hogy minden szarért megnézze ha hirtelen meghall egy jó zenét mondjuk az autóban vagy akárhol.
Volt ennek egy varázsa amikor elhangzott az hogy ez volt Kylie Minogue padam padam aki esetleg lemaradt volna a felkomfról, annak ez nagyon jól jött annak idején.
Ez olyan hogy sokan szerettük még régen a tv bemondókat is az m1 m2-n akkkor még tv1 tv2 Balecki Annamária, Kudlik Júlia, G-Mezei Mária, Tamási Eszter, Mohai Gábor stb nagyon sokan volt annó.
Persze így se rossz hogy minden csatornának van egy álandó hangja, de az még is csak másabb volt. Bai Éva lottó sorsolás pl na ő még a Danubiuszon is megszólalt annó szintén a lottó számokkal kapcsolatban.
Szép idők voltak ezek is.
Ezeket átvehetné a mesterséges inteligencia is akár ha már ennyire fejlődik bár olyan soha nem lenne az sem mint az élő személyekkel.
Na pont a Popptarisznyát hoztam fel milyen lenne a mesterséges inteligenciával.
Na mindegy.
 #202968  Szerző: Derrick

robert11 írta: 2024.12.04. 20:13 Na és az Egerszeg rádiót hagytam ki Troy kapcsán a 92 9es frekvencián még itt valaki annak idején küldött is nekem egy órás felvételt vagy több órányi felvételt nagyon jó kis felvi volt tele jó zenékkel melyeknél ő is megszólalt.
Anyám borogass...
 #202961  Szerző: nyikolaj

Endre anno a Danubiuson Liluval és Thomas Grandevel vezetett műsort, Péter Petra pedig Rákóczi Ferivel délutánonként .
 #202960  Szerző: robert11

Na és az Egerszeg rádiót hagytam ki Troy kapcsán a 92 9es frekvencián még itt valaki annak idején küldött is nekem egy órás felvételt vagy több órányi felvételt nagyon jó kis felvi volt tele jó zenékkel melyeknél ő is megszólalt.
Milán88nak megkaptam az üzenetét, csak nem tudtam hol kell rá válaszolni amikor rá mentem a linkre az után elküldtem az email válasz fungcióján keresztül nem tudom megérkezett e de ha nem akkor itt írnám le hogy igen én a 18. kerületben lakom. Vadon Jani is ittlakott vagy itt is lakik még valahol ő is az 50es villamos vonalán lakik ha jól tudom tőlem az olyan negyeddórányira van de a 200as busz is kb annyira van a lakhelyemtől.
Nem tudom hol van pontosan az r1 stúdiója, de Janinak azért hosszú lehetett oda nap mint nap bejárni innen és jó korán is kellett kelnie hogy már reggel 6kor bent legyen.
Biztos ez is közre játszik hogy otthagyta a rádiót.
pont 1 éve amikor bejelentették hogy nem lesz jövőre az az az idén. Neki a Danubiusz és a Class stúdiója is messze lehetett bár nem tudom hogy a Danubiuszon volt e már Bazsiékkal. Volt annó a Danubiusz pirítós azt már nem tudom pontosan kik vezették de Bazsi abba is benne volt azt tudom ha emlékeim nem csalnak. Ritkán hallgattam mert inkább a Kukorit hallgattam vagy amikor még Happy Endre és a menőkelők voltak amikor átköltözött az r1 a 103 9re. Előtte Endre ugye a Roxin volt az ottani műsornak a címe volt Happy Endre és a város társak. Biztos erre is sokan emlékeznek még.
De egy időben ő is volt a Danubiuszon nem is tudom kikkel. Péter Petra is volt valakivel ott reggeli sávban.
Szép idők is voltak ezek is nagyon!
Kíváncsi leszek ha ezek nyugdíjba mennek akik most vannak kik jönnek majd a helyükre vagy lesz e még igény a reggeli showkra. Igaz a legnagyobbak akkor is Boros Bocsi és Voga páros voltak meg akik még benne voltak a Kapucsínóba egyszer ezekről is írtam ki kivel vezetett műsort akkor heti váltásban dolgoztak Lalinak és Bocsinak is más műsorvezető társa volt egy időben volt Vass Maja egy időbe még Liptai Klaudia is megfordult ők voltak Bocsival Lalival meg Kádek Heni aztán volt hogy Boros Bocsi együtt vezették a kapucsínót volt Kommandante Tomaszgrande meg arról is írtam mikor Bocsiék átmentek a slágerre és a helyüket gundiék vették át Jakupcsek Gabi, Buza Sanyi, és Gundel-Takács Gabi na velük már nem volt olyan a kapucsínó. Voga is volt a Kapucsínóba az is még a Boros Bocsis korszakban. Voga professzor.
Na de eljuthatunk majd oda is hogy a mesterséges inteligencia fog műsort vezetni és akkor nem is kell élő műsorvezető hisz a Deltát már Bíró Ada vezeti így idővel a rádió sem marad ki ebből a szórásból bár biztos nincs olyan színvonalas a Delta se most mint Kudlik Júliával volt annak idején.
Popptarisznya mesterséges inteligenciával na ezt eltudjátok képzelni milyen lenne?
Tuti hogy úgy nem tudná csinálni mint B Tóth Laci aki az elején felkomferálja a z adott zenét, majd amikor vége van akkor elmondja mit hallhattunk.
 #202956  Szerző: robert11

Sziasztok!
Landsmannak köszönöm a hozzászólását érdekes ez a Best helyzet és ami még furcsa számomra, hogy a debrecenin nem vették ki Vass Gábort néha még meg meg szólal pedig illett volna kivenni ha már nem él.
Már a Retro-n sem hallani egy megszólalást sem tőle.
Balogh Vilit illetően ő 14 órakor hallható a romániai pluszfm-en rögtön mi után lemegy a helyi adás a nyíregyin, majd 15 órától hallható a debreceni Besten.
Jó lenne tudni hogy Troy nem akar e visszatérni a magyar éterbe bár ahoz új rádiót kéne indítani, vagy esetleg visszahozni a musicfm-et vagy akár a Roxit meg azokat a rádiókat, ahol még megszólalt Pilis rádiójunior majd később rádió6 bár ezeken csak az eurotoppban szólalt meg Gál-Tóth András műsorában ő vezette a slágerlistát az a Pilisen is ment vasárnap de keddenként megismételték a mrá említett rádiókon amíg junior volt addig azon, amikor meg már rádió6 volt akkor meg azon de vasárnap egy időpontban ment mindegyik rádión. 2007 december környékén mondjuk már csak a 6on volt vasárnap volt eurotop mert a 91 1 Pilis rádiót teljesen átalakították.
Nem tudom ki emlékszik még arra a rádióra itt Pesten a 18. kerületben eléggé sistergősen lehetett befogni recsegősen de azért nem szólt rosszul.
Az inkább Szentendre Papszigeteken jött jól.
 #202953  Szerző: Landsmann

robert11 írta: 2024.12.02. 19:20 Balázsnak volt ma egy olyan beszólása is, hogy a Class fm-en nem tellett annyira, hogy kidekorálják a stúdiót karácsonykor pedig az milyen szépen néz ki karácsony közeledtével.
Most az r1 által ez tis megkapta.
Én van hogy Best fmet hallgatok reggelente tele jó zenékkel viszont hát ahogy tapasztaltam nincsenek egybe a rekvenciák vagy is összhangba mert más megy a debrecenin is és má a budapestin is.
Nyíregyin pl van reggelishow miközben a pestin csak zene van.
Mondjuk nem tudom hogy vidéken és Pesten ugyan azok a zenék mennek e, vagy sem mint a vidékieken. azt még nem csekkoltam le.
Debrecenin délután pl Balogh Vilit lehet hallani aki az időpontban időtályt van a romániai pluszfm-en.
Én csak azt nem szeretem, amikor reggelizne az ember akkro bedobnak valami szaros témát gusztustalankodnak és ezt azért Bocsiéknál sem szerettem a musicfm-en.
Jó Ott István Dani bontotta a rendet szerintem legalább is.
Hozok majd még zenéket amiket javasolnék a rádió1be igazi mai slágerként. Vagy amiből igazi mai sláger lehetne.
Bazsi elengedte magát azt én is észrevettem. Bár nem tudom milyen volt a Danubiuszon, és a Classon. Az időtályt nem hallgattam őt csak akkor ha éppen ők szóltak valahol.
A Best FM-et 11 városban sugározzák. A 11-ből 9-ben ugyanaz a zene/műsor megy, talán a reklámok, hírek amik a helyi adottságúak. A másik két adás a debreceni és a nyíregyházi, teljes egészében a helyi stúdiókban készül, semmiben nem egyezik meg a budapesti "országos" adással, csak arculati elemkben. Még a debrerceni és a nyíregyházi sem azonos, tehát összesen 3 féle műsor van. A 9 adó között van átjárás, ezeknek azonos a PI azonosítója, de a másik kettőnek egymástól és ettől is eltérő. A tulajdopnosi kör és az arcuklati elemek azonosak, de ezen kívül olyan, mintha ez a két adás külön rádió lenne. Éppen a fentiek miatt nem is lesz sosem szinkronban a debreceni a pestivel, hiszen nem is ugyanazt a zenét sugározzák.
 #202951  Szerző: robert11

Balázsnak volt ma egy olyan beszólása is, hogy a Class fm-en nem tellett annyira, hogy kidekorálják a stúdiót karácsonykor pedig az milyen szépen néz ki karácsony közeledtével.
Most az r1 által ez tis megkapta.
Én van hogy Best fmet hallgatok reggelente tele jó zenékkel viszont hát ahogy tapasztaltam nincsenek egybe a rekvenciák vagy is összhangba mert más megy a debrecenin is és má a budapestin is.
Nyíregyin pl van reggelishow miközben a pestin csak zene van.
Mondjuk nem tudom hogy vidéken és Pesten ugyan azok a zenék mennek e, vagy sem mint a vidékieken. azt még nem csekkoltam le.
Debrecenin délután pl Balogh Vilit lehet hallani aki az időpontban időtályt van a romániai pluszfm-en.
Én csak azt nem szeretem, amikor reggelizne az ember akkro bedobnak valami szaros témát gusztustalankodnak és ezt azért Bocsiéknál sem szerettem a musicfm-en.
Jó Ott István Dani bontotta a rendet szerintem legalább is.
Hozok majd még zenéket amiket javasolnék a rádió1be igazi mai slágerként. Vagy amiből igazi mai sláger lehetne.
Bazsi elengedte magát azt én is észrevettem. Bár nem tudom milyen volt a Danubiuszon, és a Classon. Az időtályt nem hallgattam őt csak akkor ha éppen ők szóltak valahol.
 #202935  Szerző: p0tyi

Szerintem szánalmas ez a házmesterkedés.
 #202934  Szerző: altermanus

p0tyi írta: 2024.11.26. 10:58
altermanus írta:
noartist írta: 2024.11.25. 13:11 Ez itt nem off, de Balázs tényleg kezd elszabadulni. Régebben Jani és Feri ilyenkor mindig próbálta ellensúlyozni, de most simán letolhat egy konteóhadjáratot és senki nem érzi úgy a stúdióban, hogy közbe kéne vágjon.

Az, hogy kiállt Trump mellett, egy dolog. A névtelen Twitter-szakértőkből gyűjtött információk tényként tálalása, a szaksajtó megkérdőjelezése ezek mentén (!!!) már sokkal hajmeresztőbb. Majd ezt az egészet meghintik egy kis pisikakiszex-témával.

Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan megkérdőjelezik az orvostudományt is. Kevés károsabb dolog van az éterben, és érdekes mód általában olyan dolgokért vágja meg őket az NMHH, amiket még lehetne tolerálni.
Kedves Moderátor! Tessék jelezni a médiatanács felé.
Minek?
Balázsékat, többször elmarasztalta a médiatanács. Hátha lekapcsolják az egészet :troll:
Egyébként minden viccet félretéve, van amikor nem ússzák meg. Tudom, hogy ez látszatintézkedés, de hátha lesz belőle valami komolyabb ügy.
 #202933  Szerző: Milán88

p0tyi írta: 2024.11.26. 10:58
altermanus írta:
noartist írta: 2024.11.25. 13:11 Ez itt nem off, de Balázs tényleg kezd elszabadulni. Régebben Jani és Feri ilyenkor mindig próbálta ellensúlyozni, de most simán letolhat egy konteóhadjáratot és senki nem érzi úgy a stúdióban, hogy közbe kéne vágjon.

Az, hogy kiállt Trump mellett, egy dolog. A névtelen Twitter-szakértőkből gyűjtött információk tényként tálalása, a szaksajtó megkérdőjelezése ezek mentén (!!!) már sokkal hajmeresztőbb. Majd ezt az egészet meghintik egy kis pisikakiszex-témával.

Arról nem is beszélve, hogy folyamatosan megkérdőjelezik az orvostudományt is. Kevés károsabb dolog van az éterben, és érdekes mód általában olyan dolgokért vágja meg őket az NMHH, amiket még lehetne tolerálni.
Kedves Moderátor! Tessék jelezni a médiatanács felé.
Minek?

Te, vagy a moderátor?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 1021