RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203321  Szerző: FLaci81

Promenád írta: 2025.04.23. 13:59 Nem tudom, nekem még mindig ez a Rádió 1 egy végtelenített mp3 lejátszó, amit hosszabb ideig Balázsék büfögései, ha megszakítanak, de az utána lévő műsorsávok is kriminálisak. Arra sem veszik a fáradtságot, hogy a helyi és az országos adásban lévő zenék ne köszönjenek vissza 1 órahosszában belül, plusz az esti mixekben is visszajönnek azok a zenék, amiket egésznap hall az ember, vagy maga a mix ismétlődik. De, ne hurrogd le őket, hogy pendrive DJ-k, mert még besértődnek. :lol: Ez aztán a nagy zenei változatosság, csupa üde, friss, ropogós zenékkel... Az igénytelenség hovatovábbja.... ja. :sick:
Pár évvel ezelőtt, amikor a munkámból kifolyólag még sokszor este és éjszaka is autóztam, ezt a rádiót az esti, éjszakai időszakban hallgatva még full jó zenéket toltak, mintha nem is ugyanarról a rádióról lenne szó, mint ami nappal az unalmasnál unalmasabb zenéket adja.
Akkor ezek szerint az esti, éjszakai "sávot" is sikerült tönkretenni...
Hát ez sajnálatos. :(
 #203311  Szerző: Promenád

Nem tudom, nekem még mindig ez a Rádió 1 egy végtelenített mp3 lejátszó, amit hosszabb ideig Balázsék büfögései, ha megszakítanak, de az utána lévő műsorsávok is kriminálisak. Arra sem veszik a fáradtságot, hogy a helyi és az országos adásban lévő zenék ne köszönjenek vissza 1 órahosszában belül, plusz az esti mixekben is visszajönnek azok a zenék, amiket egésznap hall az ember, vagy maga a mix ismétlődik. De, ne hurrogd le őket, hogy pendrive DJ-k, mert még besértődnek. :lol: Ez aztán a nagy zenei változatosság, csupa üde, friss, ropogós zenékkel... Az igénytelenség hovatovábbja.... ja. :sick:
 #203291  Szerző: Laci95

18. 183/2025. A Radio Plus Kft. által üzemeltetett Budapest 89,5 MHz
+ Tatabánya 102,5 MHz + Székesfehérvár 99,8 MHz + Gyöngyös
101,7 MHz körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű, RÁDIÓ 1
állandó megnevezésű lineáris rádiós médiaszolgáltatáson 2024.
november 27-én 06:00 és 10:00 óra között sugárzott „Balázsék”
című műsorszám hatósági ellenőrzése [az Smtv. 14. § (1)
bekezdésében foglalt rendelkezés megsértése] – előzmény:
96/2025. számú előterjesztés Sziasztok A Rádió 1 Balázsék miatt megint fognak kapni ismét egy jó nagy számlát forrás https://nmhh.hu/dokumentum/251972/16web.pdf
 #203283  Szerző: bazsa20

Sziasztok
Nincs valakinek esetleg régi Rádió 1-es felvételei?
 #203275  Szerző: Landsmann

Szerintem a tv-hez hasonlóan a rádiózás is hanyatlóban van. Mindenkinek 24 órából áll egy nap. A tv eléd teszi azt ami van, aztán vagy kell, vagy nem. Ezzel szemben a neten meg azt nézel, amit szeretnél. Biztos, hogy több időt töltenek a neten mint korábban és ezt az időt a tv-től és a rádiótól veszik el. A Kossuth, Petőfi Bartók és Dankó kivételével a többinek nincs teljesen lefedett országos sugárzása. Jó, tudom, a felsoroltak esetén is vannak fehér foltok, de sokkal kisebb. Ezeket a rádiókat a tartalmuk vagy politikai okoból sokan nem hallgatják. Én sem, egyszerűen nincs semmi hallgatható a számomra ezeken. Most aki kocsival utazik nagyobb távolságra, az biztos belefut még az országosnak lefedettségűnek nevezett adó fehér foltjaiba, ami lehetetlenné, vagy éppen élvezhetetlenné teszi a rádiózást. Akkor már ehelyett vagy egy online rádió jön szóba, ami esetleg nem is magyar, vagy előre összeválogatott zenét hallgat a telefonról az autórádióval összekötve. Sajnos a politika nagyon beleszól mindenbe. A most elérhető kereskedelmi rádiók zöme ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz köthető. Van egy-két kivétel, de gyakorlatilag nem számottevő a hallgatottságuk, mert inkább kis helyi rádiók vagy önkormányzati fenntartásban lévők. Ha van még ilyen, szerintem hamarosan végük lesz. Akkora az elvonás az önkormányzatoktól is, hogy nem egy rádió üzemeltetése lesz a legfontosabb számukra, sőt az elsők között lesz amit megszüntetnek, hogy tudjanak spórolni.
Hinnye, esik a hó. Na mindegy. Szerintem a teljes rádiós piac újraosztásával lehetne nagyobb hallgatottságot elérni. Egy-egy rádió egy bizonyos stílust képviselne. Ha mondjuk Retró zenéket játszanának, akkor ne 50-60 évet öleljen át a játszott zenék stílusa, hanem kevesebbet. Persze ezeket úgy kellene megoldani, hogy országos legyen. Mindenkihez eljusson. Tudom, ez így lehetetlen, de lehetne közelíteni hozzá. Gyakorlatilag rádiós szempontból mindegy lenne, hogy az ember az ország mely részén él vagy tartózkodik, mindenhol tudná fogni az általa kedvelt rádióadást. Nyilván a helyi, városi adók nem lennének országos vételűek, arra maradna az online verzió. Mert lássuk be, egy zalaegerszegit mit érdekli a szolnoki hírek, információk? De ha jó zenéket játszanak, akkor nem csak vételkörzetből lenne hallgatóság, hanem máshonnan is, igaz ott már csak online. Éppen tegnap a kívánságműsorban volt egy pécsi telefonáló. Ők mindig a debreceni Best FM-et hallgatják online.
De hogy a topic témájánál is maradjak. Többször belehallgattam a Rádió 1 adásába (nálunk nem nagyon lehet fogni egyébként, mindegyik adó messze van, de padlástéri antennával 3 helyről stabilan lehet fogni, de kocsiban esélytelen), de valahogy nem tudtam megkedvelni. A reggeli pofázós műsorra már valahogy nem vágyok, de a zenék, amikbe leginkább este szoktam belehallgatni, számomra egy kaptafára készült umca zenék. Lehet éppen abban az időpontban van olyan műsor, ahol ilyen zenéket adnak, de ezzel úgy vagyok, annál már a csend is jobb. Amikor meghallom Cooky-t a rádióban, abban a pillanatban már el is kapcsolok. Nem tudom miért, de számomra Jáksóval van egy szinten, egy percig nem tudom őket elviselni.
 #203273  Szerző: robert11

Lantsman ezt jól látod! Valóban függ a munka jellegétől is ki mit dolgozik. Fogászati rendelőbe is őket hallgatják mondjuk megfigyeltem de arrra jó hogy szóljon valami a háttérben.
Az r1 valóban autós rádió mint azt már írtam is korábban meg más is írta bár a jó zenék még így is elkelnének rajta.
A régi zenékkel kapcsolatban jutott még eszembe hogy az nem baj ha van régi, néha elő elő lehet venni régebbi zenéket viszont nekem az nem tetszik hogy azokból is kiragadnak egyet és napi szinten azt játszák az úgy már nem jó.
Az umbrellás felkonfban nem is jól írtam mert így mondta Troy Jae-zit hogy Dzséjzí annak idején. Na mindegy ez amolyan mellékes volt bár a summertime sednes is jobb volt remixben a music fmen is úgy adták annó nem értem azt miért kellett megváltoztatni meg a Tove Love stay highet is jobb volt a másik verzióban hallani.
Ami még eszembe jutott az az hogy talán azért vannak ennyire elkényelmesedve a rádiók, mert nincs versenytárs amit nem értek mert régen akkor miért fért meg több rádió is a piacon? Ezt azért Balázs is megjegyezte hogy régen több volt a reggeli műsor is és hogy mennyire változatos volt az egész de most ha azt nézzük ha a nap további részében sugárzott műsorokat zenéket nem tudsz hova átkapcsolni mert nincs hova míg régen nem tudtam eldönteni hogy Roxit hallgassak, vagy rádió1et. Mondtam is ha az egyik megszűnne, könnyű dolgom lenne aztán a Roxi ki is esett a pixisből később ugyan az r1 is de az is más történet.
Volt Rise fm Juvi, Danubiusz, Sláger stb.
Most is kéne legalább egy musicfmhez hasonló rádió akikkel feltudnák venni a versenyt azt már mondtam hogy visszakéne hozni a musicfmet annak örülnék és most nem az r1 ellen beszélek hanem mert fő a változatosság az embernek legyen döntési joga döntési lehetősége. Vagy már nincs igény a rádiókra sem? Arról soha sem szól a fáma hogy mi a helyzet e téren mert a tvzs az már leszálló ágban van azt mondogatják de mi a helyzet a rádióval?
Ha van internet tv, akkor lehetne internet rádió is és akkor akár az autókba is lehetne ha olyan rádió lenne benne külföldieket is hallgatni online rádiókat az úgy még más lenne.
Én csak erre tudok gondolni hogy nincs igény a rádiókra most politika ide vagy oda elég rossz hogy ebbe is bele ásta magát de ez bonyolultabb téma feszültséget generáló így ebbe se érdemes annyira bele menni csak jó lenne tudni az okát mi változott a régi időkhöz képest hogy ennyire nem adnak a hazai rádiózásra? Miért kell megelégednünk a magyarosított Petőfivel, és az r1el? Oké van Best, Sláger, és Retro de én itt most fiatalosabb rádiókra gondoltam gondolok mert a többi retro jellegű a zenei kínálatokat már összehasonlítgattam a rádiók között és sokat változtak is az óta az évek alatt mióta vannak ezek a rádiók.
Online még Juvi, Danubiusz is van amelyek hozzák a régi formájuk Roxi is de az már nem olyan 4 tesó Juventusz, Danubiusz, Budapest Rock, Roxi.
Kár volt ezeket megszűntetni amúgy ami a Juvit és a Danubiuszt illeti mert a többi rádió is ugyan azokat a régi slágereket adja csak már nem Danubiusznak, meg Juventusznak hívják hanem Bestfmnek, és Retronak. Sláger is Sláger fm na és akkor itt jönnek be azok amiket korábban mondtam hogy hol milyen zenéket játszanak mennyiben különböznek egymástól az adók ezen a téren de mondom azért itt ott változott a kínálat de nem sokkal mert a Retro se csak a 60as 70es éveket adja meg a 80asokat hanem van 90es 2000es évek is Sláger úgy szintén a tarisznya is azért lett jobb a retrón a Best 90es és 2000es zenéket ad bár egyszer volt hogy 80as évekből is adtak zenét elszólta magát a műsorvezető de az már rég volt a Sláger egészül ki mgé annyival hogy ők nem csak elvétve hanem álandó jelleggel is adnak 80asokat bár nem tudom hogy a Besten van e még vagy akkor csak egyszeri alkalom volt még 19ben mert a leg többet 90es 2000es éveket hallok és a szlogen is arra van kiélezve.
Bár a Retron fura volt egyszer hallani a New level empire belédfulladnék refrénű dalát csak ott éppen nem remixben szólalt meg.
Na minden esetre érdekes dolgok ezek.
 #203270  Szerző: Landsmann

Részemről az ilyen reggeli nagyon beszélgetős műsorokat nem szeretem. Ugyanígy volt már a Class FM idején is, de valóban ott sokkal visszafogottabbak voltak Balázsék. Ha az ember vezet, én legalábbis jobban szeretem ha zene szól, nerm beszélgetős műsor, ami esetleg elvonja a figyelmet. Munkahelyen meg megintcsak nem túl előnyös, mert kétfelé figyelni nem igazán jó dolog munka közben, persze attól is függ mi az a munka. No meg munka közben ha jönni-menni kell, esetleg emberekkel foglalkozni, akkor meg úgysem lehet végig hallgatni az adott témát amiről beszélgetnek. Szóval inkább zene, persze lehet benne beszéd, de ne 5-10 percen keresztül folyamatosan, hanem csak röviden, tömören.
 #203268  Szerző: robert11

Sziasztok!
Rég jártam erre, mert nem tudtam belépni nem nyílt meg az oldal valami miatt.
Na mindegy itt sok minden elhangzott és egyet értek Shadowe-al már beszéltük többzsör is hogy újabb zenék is kellenének Weekndtől is Et Sheerontól is meg úgy mindenkitől de jobban nem is mennék bele mert hiába pampogjuk itt nem lesz változás soha a Sivákos időszakot korszakot kéne visszahozni akkor talán lenne.
De Rihanna umbrellájától és társaitól már nekem is herótom van már 2007ben sem tetszett akkor legalább játszanák úgy mint ahogy annó a Roxin játszották a remix változatban a Retro is úgy játsza a popptarisznyában úgy adja le Laci.
Roxin milyen jó is volt hozzá mikor elhangzott hogy Riáná ficsöring Dzsízí ámbrelá rimix így visszagondolva.
Direkt írtam így ne tévesszen me g senkit csak Troyt akartam utánozni.
Ezt is mondtam már én is hogy sok jó zene megy a külföldieken kár hogy hazánkban egy rádió sem képes őket leadni a Petőfit meg inkább hagyjuk is az ország szégyene leg jobb lenne ha azt tényleg megszűntetnék és ilyenek kapnak országos frekvenciát szégyen és gyalázat komolyan mondom az egész Vajnóriumot úgy ahogy van megkéne szűntetni elkéne söpörni a föld színéről.
Na jó ez talán kicsit nyers volt de mint tudjátok én nagyon sok évvel ez előtt is ismertem a rádió1et le is írtam az emlékeim van viszonyítási alapom apszolút nem ilyen volt év tizedekkel ez előtt oké hogy a világ is megváltozott de pont hogy most me gők toporognak egy helybe.
Én azt is furcsálom, hogy annak idején a Juventuszon Danubiuszon többször is volt szignál csere most meg mikor már ilyen modern technika van most az sincs és nem értem mi ennek az oka.
Évente kéne legalább szignálokat változtatni új hírek szignál kellene, új reklám, stb és a szlogent is megkéne változtatni mert a rádió1 egyáltalán nem igazi mai slágereket játszik és különben is már 2007ben is igazi mai slágerek voltak de akkor még legalább igaz volt rájuk igaz még akkor nem hallgattam külföldi rádiókat és azt meséltem hogy amikor elkezdtem hallgatni külföldieket az óta nem tudják beadni hogy igazi mai slágereket adnak mert ha csaka rádióromániát nézzük, akkor mikor azt elkezdtem hallgatni olyan zenéket hallottam, melyek ide csak bő pár hónappal később érkeztek akkor még azoknak itt se híre, se hamva nem volt.
Na részemről erről ennyit mondom jobban is bele tudnék ebbe menni de ahogy szoktam mondani csak önmagamat tudnám ismételni és attól nem lesz változás.
Viszont ezeket a buzeráns Balázsékat is igazán eltakaríthatnák már tényleg mert már baromira elegem van, hogy akármikor bekapcsolom a rádiót, csak a szaros, hányós okádós témákról tudnak beszélgetni.
Ez nekik a reggeli műsor? A gusztustalankodás?
Hányingert keltő az egész műsor a kapucsínó álllítom nem ilyen volt a Danubiuszon amit ezek csinálnak de hát mondtam is kik voltak a leg jobbak a reggeli rádiósok közül még jó multkorában Boros, Bocsi, és Voga professzor.
Ezt egy magyar rádióban nem csinálhatták volna meg Balázsék amike titt csinálnak minősíthetetlen az egész Rákóczy Feri azt nyilatkozta a Beköltözvében hogy szerinte ebbe még olyan 5 év van 10 már nincs de én nagyon remélem hogy még 5 sincs csak max 3 és eltakarodnak ezek az éterből.
Mai fiatalokat már egyébként sem érdeklik ezek a műsorok a kocsiba se ez szól néha tudnak jó témákat kitalálni de csak akkor, ha felhívnak, vagy érkezik hozzájuk valami vendég.
Épp arról bezszélgettünk ismerősömmel hogy vajon mennyire van szükség ezekre a reggeli műsorokra vagy mennyire van igény ha még most van is, eljön majd az a generáció akit ez már nem fog foglalkoztatni és B Tóthnak volt igaza amikor az Egy falat kenyér című műsorban az egyik vendéggel beszélgettek és mondta hogy ő azt utálja ezekben hogy olyan eröltetettek még akkor ébredsz fel de már megakarnak röhögtetni mikor lehet nem is arra van szükséged stb stb.
Inkább hallgatok akkor én is Best fmet mert ottt Mákszemmel jó zenék szólnak és nincs fölösleges duma pofázás.
Ez a Ráskó se volt egy jó választás úgy hog y kapják csak a büntit, nem értem mennyire éri meg vagy megéri e ez a rádiónak hogy miattuk kell álandóan fizetni.
Rákóczy azt i smondta hogy bennük Jani távozásakor az is megfordult, hogy mindketten felállnak akkor ha nem találnak a helyére műsorvezetőt ez lett volna a b terv.
Én mondjuk kíváncsi lennék arra és ezt is beszéltük pár emberrel hogy kitudja lehet nem is a hallgatók döntötték el még ha volt is bele szólásuk de igazán a két fiúnak kellett eldönteni hogy kivel tudnának eygütt dolgozni meg a rádió vezetőségének. Itt nem száz százalékban a közönség döntött nyakamat rá.
Meg Eszti is hol van, hol nincs. Akkor megérte volna inkább Julit vagy Annát betenni álandóra. Nekem az volt az első sejtésem hogy majd közülük lesz valaki és nem lesz itt semmiféle válogató. Meg néha elhangzanak kissé csúnya szavak opszcén kifejezések is azért egy reggeli műsorban ahol még gyerekek is hallhatják a kocsiban ez azért durva. Régebben legalább csillapították a betelefonálót is Balázsék.
Most nem részletezném de én hallottam már egy két b betűs szót valami kapcsán telefonált be valaki hogy elmeséljen egy történetet, és akkor hangzott el.
Általában akkor hallgatom Bazsiékat, ha nem egyedül vagyok otthon vagy ha autóban vagyok de egyedül soha nem kapcsolnám be őket már a Danubiusz Classos időkben sem csíptem őket és ha a rádió1 nem karolja fel őket, sehol máshol nem kaptak volna munkát mert nem nagyon lett volna hova menniük.
Még a Petőfi talpra magyar is foglalt volt meg a Sláger és a Retro műsorai is sőt akkor még Retro nem is volt amikor Bazsiék átjöttek az r1re.
Weekndtől én is tudnék még zenéket amiket leadhatna az r1 de még mondom sok olyan énekes van akitől mehetne ez az de mint említettem jobban nem érdemes ebbe bele menni mert akiknek így jó, úgy sem tudom őket meggyőzni az ellenkezőéről. Csak fura. Legalább a top50ben hangzana el több újabb sláger is ha mást nem.
Ezért szoktam néha kirakosgatni zenéket hogy megmutassam én hogy képzelném el a rádió1et de még majd fogok is ide kitenni pár zenét amiket javasolnék hogy menjenek egy nagyon jó rádiót lehetne csinálni ebből a rádióból el sem hinnétek és nem csak a mixek alatt kéne elhangozni egy két újabb slágernek hanem a rotációban is mer t érdekes módon ott néha megszólal olyna ritkaság ami napközben soha. Ezt is írtam már korábban most csak ez is a téma kedvéért jutott vagy téma kapcsán jutott eszembe de jó tudni hogy vagyunk itt egy páran azért akik igazi változatosságot szeretnének Rihannát meg ne áztassuk már az esőben úgy is eléggé bőrig ázott már szegény!
 #203255  Szerző: kondalyuk

Mondjuk én ezt meglepőnek tartom, hogy ennyi hallgató nem tudja a rádió által agyonjátszott zenéket megnevezni a játékban...

Milyen következtetést kellene ebből levonni a rádió vezetésének?
 #203252  Szerző: 007

Felesleges összehasonlítani a szar retro és a szar r1 tulajdonságait, pláne hogy ugyanaz az adásvezérlő, ugyanarról a szerverről játssza ki szinte ugyanazokat a zenéket. Nem konkurencia egymásnak, ami határozottan ahhoz vezet, hogy akármennyire szar, nem számít mert nincs más. Talán akkor lenne kicsit jobb a helyzet, ha más-más tulajdonosi kör lenne a fideszen belül is, mert akkor talán kicsit többet versenyeznének és kicsit többet kapálóznának a hallgatókért. Mondjuk talán akkor lenne érdemi változtatás, ha eltakarodnának a picsába ezek a férgek a közéletből és a rádiós piacról is.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1021