"A földi sugárzású rádiók majdnem mindenhol reneszánszukat élik"
https://dgtl.hu/radio/2025/04/17/a-fold ... zukat-elik
https://dgtl.hu/radio/2025/04/17/a-fold ... zukat-elik
Kovi02 írta: ↑2024.12.16. 11:29A Karc/ Hír fm-et nem tartom rádiónak.asr27 írta: ↑2024.12.16. 08:08 Évek óta csak pang a ràdiós piac. Nem indulnak új rádiók, nincs bővítès, a meglévő rádiók sem frissítik az arculatukat…A Karc FM kb. országos hálózatán egy teljes megújulás volt tavaly,az nem volt elég?
Ebből adódóan a fórum se pörög.
Nagyon remélem, hogy ebben is vàltozás lesz 2026-ban.![]()
asr27 írta: ↑2024.12.16. 08:08 Évek óta csak pang a ràdiós piac. Nem indulnak új rádiók, nincs bővítès, a meglévő rádiók sem frissítik az arculatukat…A Karc FM kb. országos hálózatán egy teljes megújulás volt tavaly,az nem volt elég?
Ebből adódóan a fórum se pörög.
Nagyon remélem, hogy ebben is vàltozás lesz 2026-ban.
p0tyi írta: ↑2024.09.26. 22:50Sajnos a durva propaganda miatt ez sem lesz számomra megszakítás nélkül hallgatható.asr27 írta: ↑2024.09.26. 17:52p0tyi írta: ↑2024.09.24. 15:46Köszi a tippet, Már hallgatom is tegnap óta online, de majd megpróbálom a kocsiban is elmenteni, valamelyik közeli magasabb dombon, hegyen.
Amúgy nem vagytok elég szemfülesek, ott van pl. a KomEgom megyei Forrás Rádió, szerintem kb. felerészt dance zenéket ad. Jó az arculat, jó a műsor. Miért nem hallgatjátok, dance fanok?
Budapestre is beszór kicsit, Fehérváron is szól, és már hallottam a fonyódi hegy oldalában is a 97.8-at.![]()
Valóban sok rajta a Dance zene.![]()
![]()
asr27 írta: ↑2024.09.26. 17:52p0tyi írta: ↑2024.09.24. 15:46Köszi a tippet, Már hallgatom is tegnap óta online, de majd megpróbálom a kocsiban is elmenteni, valamelyik közeli magasabb dombon, hegyen.Attis írta: ↑2024.09.05. 18:00Amúgy nem vagytok elég szemfülesek, ott van pl. a KomEgom megyei Forrás Rádió, szerintem kb. felerészt dance zenéket ad. Jó az arculat, jó a műsor. Miért nem hallgatjátok, dance fanok?
A Deejay egy példa. Most lusta vagyok visszakeresni, BéresZoo az utolsó adásban elárulta, hogy havi szinten már mekkora bukta volt az olasznak.
Budapestre is beszór kicsit, Fehérváron is szól, és már hallottam a fonyódi hegy oldalában is a 97.8-at.![]()
Valóban sok rajta a Dance zene.![]()
htmm írta: ↑2024.09.26. 10:56Minden szavaddal egyetértek. Valóban az irreálisan magas frekvenciahasználati díjak és a sorozatos büntetések nyírták ki a Dance rádiókat. Szóval a "hatóság" tette tönkre az említett, igen is nagy hallgatótáborral rendelkező rádiókat.Attis írta: ↑2024.09.05. 18:00Ha jol tudom a buktat a magas frekvenciahasznalati dij okozta, amit mar nem tudtak kitermelni.asr27 írta: ↑2024.09.05. 14:49 Nézzük a dolgokat reálisan:A Deejay egy példa. Most lusta vagyok visszakeresni, BéresZoo az utolsó adásban elárulta, hogy havi szinten már mekkora bukta volt az olasznak.
Ennyi erővel, aki Rap, Hip-Hop zenéket hallgat, az sem FM rádiót hallgat már, mégis üzemel nekik egy rádió, hosszú évek óta...
Az meg, hogy nem sikerültek a Dance formátumú rádiók, nem azért volt, mert nem lenne rá igény, vagy nem tudtak működni. Egész egyszerűen a kormány tette tönkre őket. Bár, a Music FM 2014 és 2018 között ellenzéki tulajdonossal is simán működött. A Roxy pedig 13 évig bírta a 96.4-en.
Amely rádiók megszűntek, azok általában a politikai beleszólás és a hülye médiatörvény miatt szűntek meg.
Most azon lehet (es erdemes is) vitatkozni, hogy ez a radio hibaja-e, vagy a hatosag inkompetenciaja. Viszont meg sokan majdnem 20 ev utan is MFM/DeeJay nosztalgiaban elnek. Szerintem a frekvenciagazdalkodasnak az kellene, hogy legyen a fo celja, hogy olyan radiok kapjak meg a frekvenciakat, amelyikeket a hallgatok hallani szeretnenek es ennek a frekvencia hasznalati dij csak egy eszkoze kellene, hogy legyen.
Ha ezt az eszkozt ugy hasznaljak, hogy olyan radiok szunnek meg miatta, ami meg 10+ ev mulva is hianyzik egy jelentos hallgatoi csoportnak, akkor en szemely szerint nem tudok masra gondolni, mint a hatosag/torvenyhozok alkalmatlansagara.
A frekvenciak szukosseget meg lehetett volna oldani a DAB(+) bevezetesevel, de valahogy pont nem sikerult.
p0tyi írta: ↑2024.09.24. 15:46Köszi a tippet, Már hallgatom is tegnap óta online, de majd megpróbálom a kocsiban is elmenteni, valamelyik közeli magasabb dombon, hegyen.Attis írta: ↑2024.09.05. 18:00Amúgy nem vagytok elég szemfülesek, ott van pl. a KomEgom megyei Forrás Rádió, szerintem kb. felerészt dance zenéket ad. Jó az arculat, jó a műsor. Miért nem hallgatjátok, dance fanok?asr27 írta: ↑2024.09.05. 14:49A Deejay egy példa. Most lusta vagyok visszakeresni, BéresZoo az utolsó adásban elárulta, hogy havi szinten már mekkora bukta volt az olasznak.
Nézzük a dolgokat reálisan:
Ennyi erővel, aki Rap, Hip-Hop zenéket hallgat, az sem FM rádiót hallgat már, mégis üzemel nekik egy rádió, hosszú évek óta...
Az meg, hogy nem sikerültek a Dance formátumú rádiók, nem azért volt, mert nem lenne rá igény, vagy nem tudtak működni. Egész egyszerűen a kormány tette tönkre őket. Bár, a Music FM 2014 és 2018 között ellenzéki tulajdonossal is simán működött. A Roxy pedig 13 évig bírta a 96.4-en.
Amely rádiók megszűntek, azok általában a politikai beleszólás és a hülye médiatörvény miatt szűntek meg.
Attis írta: ↑2024.09.05. 18:00Ha jol tudom a buktat a magas frekvenciahasznalati dij okozta, amit mar nem tudtak kitermelni.asr27 írta: ↑2024.09.05. 14:49 Nézzük a dolgokat reálisan:A Deejay egy példa. Most lusta vagyok visszakeresni, BéresZoo az utolsó adásban elárulta, hogy havi szinten már mekkora bukta volt az olasznak.