RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#203504  Szerző: robert11

Sziasztok!
Érdekes volt ez a Sunshine rádiós történet az átállással. Ami meg a szoboszlói rádió1et illeti ez már rég volt még 21ben hogy nem tudtam befogni de leeht akkor is történhetett valami min tmost a viharban vagy olyan házban laktunk esetleg, ahol nem volt jó a vétel nem volt jó a lefedettség.
Én ezt sem tartom kizártnak. Egy vendég házat béreltünk a strandhoz közel, és ott nyaraltunk és a szoba ahol aludtam, az az emeleti szinten volt.
Aki az EHR streamját küldte tőle kérdezném hogy ez a streamstaton volt fent? Mert ahogy mondtam, találtam ugyan streamot, de azt nekem nem játszotta le Se azokat az EHR streamokat, amelyek még fent voltak amikről még meséltem.
Facebookon hol lehetne őket bekövetni? Mert szívesen olvasnám a bejegyzéseiket is biztos raknak ki slágerlistákkal kapcsolatos híreket is, meg ha esetleg új streamon szólnának, biztos ott is meglehet tudni fellehet majd deríteni.
Nem akarom elkiabálni, de én úgy érzem hogy az utóbbi időkben tök barátságos hangulat lett itt a fórumon aminek nagyon örülök ez nagyon jó dolog mert itt tényleg nem arról kell hogy szóljon a történet hogy szidalmazások vannak, mert ha még nem is egyezik mindenben a véleményünk de kultúráltan is ellehet mondani.
Néha én is tudok indulatból felhördülni, beírni, de igyekszem ezeket a szituációkat elkerülni.
További kellemes nyári napokat mindenkinek!
 #203502  Szerző: Landsmann

KPLR írta: 2025.08.02. 15:39 Szia, értem, köszi a választ.
És ilyenkor mi a teendő? Semmi, végleg vége számunkra? Mert akkor ez egy kicsit szomorú... :mellow: :oops: pedig az volt az egyik kedvenc oldalam :hit:

Más, a mosonmagyaróvári freki szerintem októberben fog elindulni, innen Győrből fog majd menni az adás szerkesztve, én október 7 mondok hogy elindul, nagy csoda lenne ha megszólalna szeptemberben.
Másrészt, arra leszek kíváncsi, mekkora lesz a lefedettsége, mivel 1 KW teljesítményű lesz.
Akik ott és körzetében laknak azoknak ez nagy segítség lesz az biztos, bitang erős freki lesz, akár még Csornáig is elszólhat :yes: de javítsatok ki ha rosszat mondanék :)
Nem tudom mi a megoldás. Volt aki visszakönyörögte magát és újra élt aregisztrációja. Én nem sűrűn szoktam nézni az oldalt, de nem értem miért kell határtidőhöz kötni a regisztrációt. Nem felktétlenül mindenki aktív DX-es, de attól még érdekelheti a dolog és adott esetben segíthet az ioldal egy-egy rádió beazonosításában, illetve információszerzésben.
Ha valóban 1 kW-os adó lesz, annak azért tényleg illik 30 km-re eljutni. Nem ismerem a helyi sajátosságokat arra, de ott a Kisalföldön is sík minden min t itt a Nagyalföldön. A fizika ugyanúgy működik, nemigen van nagyobb árnyákoló természeti képződmény ami akadályozná a rádióhullám,ok terjedését.. No persze aszért kérdés, hogy milyen rádióval és antennával történik majd a vétel. Stabil vételt 50-60 km-.es távolságból is el lehet érni kisebb adóteljesítmény esetén is, de ahhoz már egy teleszkópantennás rádió nem elég.
 #203501  Szerző: KPLR

Szia, értem, köszi a választ.
És ilyenkor mi a teendő? Semmi, végleg vége számunkra? Mert akkor ez egy kicsit szomorú... :mellow: :oops: pedig az volt az egyik kedvenc oldalam :hit:

Más, a mosonmagyaróvári freki szerintem októberben fog elindulni, innen Győrből fog majd menni az adás szerkesztve, én október 7 mondok hogy elindul, nagy csoda lenne ha megszólalna szeptemberben.
Másrészt, arra leszek kíváncsi, mekkora lesz a lefedettsége, mivel 1 KW teljesítményű lesz.
Akik ott és körzetében laknak azoknak ez nagy segítség lesz az biztos, bitang erős freki lesz, akár még Csornáig is elszólhat :yes: de javítsatok ki ha rosszat mondanék :)
 #203498  Szerző: Landsmann

KPLR írta: 2025.08.02. 07:05 Sziasztok!

Tudnátok-e segíteni nekem? Nos történt az, hogy az Fmscan.org regisztráltam már tavaly, azóta is használtam az oldalt ( rádiós frekvencia lefedettségi térkép ) de sajnos nemrég az oldal inaktivitás miatt letiltott... pedig azért minden másnap szoktam nézegetni a honlapot.. erre ez történt.
Tudnátok e segíteni abban, hogy ez ügyben mit csináljak? írtam nekik email-t, és válaszoltak rá hogy majd ha újra szabad leszek akkor tudom majd újra használni az oldalt.
:gülü2: :yeah: :shock:
Esetleg van más ilyen ehhez hasonló oldal? tudtok ajánlani? Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Az aktivitás ott nem azt jelenti, hogy gyakran belépsz az oldalra, hanem azt, hogy adatokat töltesz fel. Szerintem én is likvidálva vagyok már onnan, mert én sem töltöttem fel adatokat.
 #203497  Szerző: KPLR

Sziasztok!

Tudnátok-e segíteni nekem? Nos történt az, hogy az Fmscan.org regisztráltam már tavaly, azóta is használtam az oldalt ( rádiós frekvencia lefedettségi térkép ) de sajnos nemrég az oldal inaktivitás miatt letiltott... pedig azért minden másnap szoktam nézegetni a honlapot.. erre ez történt.
Tudnátok e segíteni abban, hogy ez ügyben mit csináljak? írtam nekik email-t, és válaszoltak rá hogy majd ha újra szabad leszek akkor tudom majd újra használni az oldalt.
:gülü2: :yeah: :shock:
Esetleg van más ilyen ehhez hasonló oldal? tudtok ajánlani? Előre is köszönöm a válaszaitokat!
 #203495  Szerző: Kovi02

Milán88 írta: 2025.07.31. 15:57 A Mosonmagyaróvári freki mikor indul?
Mert megnyerték. :) ;) :D
Ezt honnan veszed? Jogilag még nem is zárult le a folyamat.
 #203494  Szerző: Landsmann

robert11 írta: 2025.07.31. 20:37 Sziasztok!
Először is köszönöm annak aki megosztotta az EHR streamokat, nagyon hálás vagyok érte. Az óta ismét tudom hallgatni a litvánit.
Mindkét linket megnyitotta bár mp3 formátumba elmentve csak az egyiket tudtam lejátszani azt is csak a vlc-vel a mediaplayer az nem játszotta le a másikat meg egyik sem amire írta hogy a winamp nem szereti.
Viszont vlc-vel zavartalanul szólt eddig a stream.
Valakinek biztos megéri nem tudom nekem tetszenek rajta a zenék nem csak Troy miatt tetszik a rádió, hanem amúgy is. Sok olyan zenét hallhatunk ott is, amit máshol adott esetben nem.
Az r1re is csak elvétve szállingózik be pár közülük. Most ugye picivel több mióta több újdonságot adnak de kitudja emddig lesz lesz így lehet a végén majd ezekre is rá ununk majd ha még jövő nyáron is ezek lesznek majd az igazi mai slágerek.
Köszönöm annak is, aki meg a frekvenciákkal kapcsolatban írt mert a jövő hónapban fogok majd én is vidékre utazni.
Sokaktól hallottam itt a fórumon hogy nem szeretik az afot, inkább megkeresik manuálisan a frekvennciákat. Van előnye is hátránya is ugye az előny hogy nem kell keresgetni, a hátrány viszont az hogy van mikor ugrál a két frekvencia között a rádió és hol a zene ezt a részét hallod, hol azt vagy a leg jobb ha egy másik frekvencián ugyan azt a dalt még egyszer meghallgatod mert ott még akkor játszák mikor az előzőn már rég lement.
Szerintem sokan amiatt nem szeretik ezt mert nincsenek összhangban a frekvenciák.
Ezt az eltérést én leg inkább helyi adásoknál tapasztaltam de nem rég írta valaki hogy bizony Balázséknál sincsenek összhangba és lemaradnak mondatok az ugrálás alatt.
Tavaly nyáron Tiszakécskére menet ugye átváltott Ceglédnél a szolnokira, ott szólt sokáig majd váltott ide, váltott oda Gong régi frekvenciájára is az után vissza a szolnokira hol a pestire szinte alig alig tudtam hallgatni hosszabb ideig egy frekvenciát, annyira nem találta a rádió a helyét.
Na ilyen esetben mondjuk érthető ha valaki kikapcsolja inkább az afot ha nem szereti.
Nem is tudom ott melyik szólna igazán vagy melyik szól igazán jó minőségben mert kis rádión is másabb a helyzet, és autó rádió esetében is mert mindkettővel megnéztem megvizsgáltam melyiket tudom a leg jobban befogni bár ahol laktunk szálláson, ott valami nagyban le is árnyékolta a teret de így volt ez a hajdúszoboszlói szállásunkon is.
Abba most jobban nem mennék bel emert akkor írtam is róla lényeg hogy pont hogy a szoboszlói frekvenciát nem tudtam befogni a kisrádión az összes többit meg igen ami még ott szólt fm95 meg a böszörményi frekvencia is bejött talán akkor jobban a debrecenin tudtam hallgatni a kisrádiómon mert az volt jobban fogható a szobában.
Bár az udvaron nem próbáltam ott kellett volna lehet ezeket kipróbálni.
Egyes autórádiókon (pl Panasonic) állítható az AF érzékenysége. Azzal talán lehetne csökkenteni a szinkronizálatlanságból eredő zavaró hatást. Általában a Best FM-et hallgatom, de ha vétekörzeten kívül vagyok, akkor a Retrót. Én ott nem tapasztaltam, hogy elcsúszásban lennének egymástól a különböző vételi helyeken az adások. De ha már szóba került RDS szolgáltatás, egy érdekes tapasztalat. Vagy másfél hónapja mentem Szabolcsba a bátyámékhoz. Kivételesen a Sunshine FM-et hallgattam, kíváncsi voltam a váltásra. (Debrecen/Nyíregyháza) Nálunk elég nyögvenyelősen, nagyon változó minőségben még éppen fogható a kocsiban a debreceni frekvencia. No, szóval úton voltunk, már elhagytuk Debrecent és a rádió néha már sistergett, csökkent a jelszint. Éppen közlekedési információt olvastak be. A gyenge jelszint miatt a TA már nem működött. Éppen a debreceni közlekedési híreket mondták, mikor egyszer csak felhangosodott a rádió és a nyíregyházi közlekedési infók hallatszottak. Éppen ekkor váltott át a nyíregyházi frekvenciára. A két vételkörzetben az adás azonos, de a reklámok, hírek az a vételkörzetnek megfelelő információkkal van ellátva. Hazafelé teljesen zökkenőmentesen, észrevétlenül történt a váltás.
De visszatérve a Rádió 1-re. Az érdekes, hogy a Hajdúszoboszlón a 100,6-ot nem tudtad fogni, mert nálam a derecskei, debreceni és a szoboszlói frekvenciák közöl a szoboszlói jön/jött a legjobban, 40 km-re az adótól. Azért írtam múlt időben, mert szerintem valami történhetett az adóval vagy az antennával. A nagy viharban tuti sérült valami, mert körülbelül 1 napig a szoboszlói frekin nem jött semmi. Aztán visszaállt a rend, kb 1 napra. Nálunk is voltak gondok a vihar miatt, a padlástérben elhelyezett antennáimat is meg kellett bolygatni, pontosabban csak az egyiket. Kb 1 méterrel odébb került és 70-80 cm-re magasabbra. Nos, azóta a 100,6-on alig hallható a Rádió 1. Mindeközben a derecskei és debreceni frekin jobb minőségben jön az adás, de nyilván a magasabb elhelyezés miatt. A 95 MHz-es debreceni freki a legjobb jelszintet biztosító adó. Korábban a szoboszlói volt. Az antenna emeléssel a Best FM is jobb jelszinttel érkezik. Ezért érthetetlen, hogy a 100,6 meg alig hallható. Ennyit nem romolna szerintem attól, hogy 1 méterrel odébb kerül az antenna és még magasabbra is. Minden más rádióadás nagyobb jelszinttel érkezik, kivéve ezt az egyet. Úgy gondolom, a viharban megsérülhetett az antenna. 1 napig nem volt semmi, majd újra szólt a rádió, de elképzelhetőnek tartom, hogy akkor csak egy ideiglenes helyreállítás történt. Aztán pár nappal később lett a végleges javítás. Ennek lehet következménye a kisebb jelszint. Elképzelhető, hogy valamit eltoltak, vagy éppenséggel most van úgy beszabályozva a rendszer ami az NMHH szerint elő van írva, korábban nagyobb kimenő teljesítménnyel dolgoztak. De valami nagyon sántít. Hajdúszoboszló és Derecske azonos távolságra van hozzám. Derecskéről 0,1, Hajdúszoboszlóról 0,251 kW-al adják. Az antennám iránya is megfelelő mindkét adóhoz, mert ugyanabba az irányba vannak. Hiába kevesebb mint fele teljesítményű a derecskei, mégis sokkal jobban jön mint a szoboszlói. Oly annyira, hogy ez utóbbi csak monóban jön nagyon sisteregve. Egyébként a többitől eltérően a debreceni frekin az országos adás fogható, a többin a Hajdúsági Rádió 1. Volt pályázat a debreceni frekire, volt is egy pályázó, de hogy mi a célja, azt nem tudom. Elképzelhető, hogy az is a Hajdúsági Rádió 1 lesz.
 #203493  Szerző: robert11

Sziasztok!
Először is köszönöm annak aki megosztotta az EHR streamokat, nagyon hálás vagyok érte. Az óta ismét tudom hallgatni a litvánit.
Mindkét linket megnyitotta bár mp3 formátumba elmentve csak az egyiket tudtam lejátszani azt is csak a vlc-vel a mediaplayer az nem játszotta le a másikat meg egyik sem amire írta hogy a winamp nem szereti.
Viszont vlc-vel zavartalanul szólt eddig a stream.
Valakinek biztos megéri nem tudom nekem tetszenek rajta a zenék nem csak Troy miatt tetszik a rádió, hanem amúgy is. Sok olyan zenét hallhatunk ott is, amit máshol adott esetben nem.
Az r1re is csak elvétve szállingózik be pár közülük. Most ugye picivel több mióta több újdonságot adnak de kitudja emddig lesz lesz így lehet a végén majd ezekre is rá ununk majd ha még jövő nyáron is ezek lesznek majd az igazi mai slágerek.
Köszönöm annak is, aki meg a frekvenciákkal kapcsolatban írt mert a jövő hónapban fogok majd én is vidékre utazni.
Sokaktól hallottam itt a fórumon hogy nem szeretik az afot, inkább megkeresik manuálisan a frekvennciákat. Van előnye is hátránya is ugye az előny hogy nem kell keresgetni, a hátrány viszont az hogy van mikor ugrál a két frekvencia között a rádió és hol a zene ezt a részét hallod, hol azt vagy a leg jobb ha egy másik frekvencián ugyan azt a dalt még egyszer meghallgatod mert ott még akkor játszák mikor az előzőn már rég lement.
Szerintem sokan amiatt nem szeretik ezt mert nincsenek összhangban a frekvenciák.
Ezt az eltérést én leg inkább helyi adásoknál tapasztaltam de nem rég írta valaki hogy bizony Balázséknál sincsenek összhangba és lemaradnak mondatok az ugrálás alatt.
Tavaly nyáron Tiszakécskére menet ugye átváltott Ceglédnél a szolnokira, ott szólt sokáig majd váltott ide, váltott oda Gong régi frekvenciájára is az után vissza a szolnokira hol a pestire szinte alig alig tudtam hallgatni hosszabb ideig egy frekvenciát, annyira nem találta a rádió a helyét.
Na ilyen esetben mondjuk érthető ha valaki kikapcsolja inkább az afot ha nem szereti.
Nem is tudom ott melyik szólna igazán vagy melyik szól igazán jó minőségben mert kis rádión is másabb a helyzet, és autó rádió esetében is mert mindkettővel megnéztem megvizsgáltam melyiket tudom a leg jobban befogni bár ahol laktunk szálláson, ott valami nagyban le is árnyékolta a teret de így volt ez a hajdúszoboszlói szállásunkon is.
Abba most jobban nem mennék bel emert akkor írtam is róla lényeg hogy pont hogy a szoboszlói frekvenciát nem tudtam befogni a kisrádión az összes többit meg igen ami még ott szólt fm95 meg a böszörményi frekvencia is bejött talán akkor jobban a debrecenin tudtam hallgatni a kisrádiómon mert az volt jobban fogható a szobában.
Bár az udvaron nem próbáltam ott kellett volna lehet ezeket kipróbálni.
 #203492  Szerző: Milán88

A Mosonmagyaróvári freki mikor indul?
Mert megnyerték. :) ;) :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1023