RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#203552  Szerző: pébégáz

Mindeközben a PTY még mindig oldies music,ami röhejes. Úgy 5 éve át kellett volna írni popra.
 #203550  Szerző: shadoe

bazsa20 írta: 2025.08.22. 05:16 Sziasztok
Őszintén le írom hogy már egyáltalán nem hallgatok semmilyen rádió adót itt Budapesten mert egyszerűen semelyik sem szórakoztat. Viszont ettől függetlenül olvasom a fórumot és néha kicsit bele hallgatok az adásban. A Retro Rádió, mióta oda kerültek Bocsiék azóta van tönkre vágva a csatorna zeneileg. Persze nem azt mondom hogy ők a hibásak. Retro rádióra rá férne egy zenei arculat változás. Vissza kellene térni úgy mond a gyökereihez. Ha ismét a 60,70,80 évek slágereit játszanának akkor még pluszban egy egyedi hangzásuk is lenne ki tűnne országos rádióként is a többiek közül! Persze ez sem lenne jó mert amikor tényleg ez volt a zenei irányzat akkor pár embernek ez sem tetszett! Ami meg most van, az sem jó. Akkor kérdem én hogy mi a jó? Mindegy is szerintem csak gondoltam le írom a véleményem!
Egyetértek.
Egyrészt, én sem hallgatom évek óta az országos hulladékokat, de pár éve a Retrot még hallgattam. Ha nem is tökéletes, de sokkal jobb volt, a mélypont kezdetét számíthatjuk onnan, amikor jöttek Bochkorék vagy amikor távozott Klamancsek, mindegy is.
És nemcsak zeneileg gondolom, hogy jobb volt, de valahogy emberibbnek és őszintébbnek is hatott, mint a mostani műanyagrádió.
Nézetem szerint talán nem annak kéne retro rádiót csinálnia, aki nem ért a valóban retro korszakhoz (értsd: a retro az nem egyenlő recurrent!), és a 90-es évek rádiózását erőlteti. Ez ugyanis már idejétmúlt egy mostani trendi rádióhoz, viszont még kellőképpen égő és gáz, és legfőképpen nem elég, én nem megfelelő, sőt nem hiteles (!) egy normális retro zenéken alapuló rádió összerakásához.
Tömören, jól belebarmoltak néhány évvel ezelőtt, ahogy a többi rádióba is, és ezért undorodunk sokan az FM-en elhelyezkedő kanálisoktól, szinte kivétel nélkül. Jogosan.
 #203548  Szerző: Landsmann

bazsa20 írta: 2025.08.22. 05:16 Sziasztok
Őszintén le írom hogy már egyáltalán nem hallgatok semmilyen rádió adót itt Budapesten mert egyszerűen semelyik sem szórakoztat. Viszont ettől függetlenül olvasom a fórumot és néha kicsit bele hallgatok az adásban. A Retro Rádió, mióta oda kerültek Bocsiék azóta van tönkre vágva a csatorna zeneileg. Persze nem azt mondom hogy ők a hibásak. Retro rádióra rá férne egy zenei arculat változás. Vissza kellene térni úgy mond a gyökereihez. Ha ismét a 60,70,80 évek slágereit játszanának akkor még pluszban egy egyedi hangzásuk is lenne ki tűnne országos rádióként is a többiek közül! Persze ez sem lenne jó mert amikor tényleg ez volt a zenei irányzat akkor pár embernek ez sem tetszett! Ami meg most van, az sem jó. Akkor kérdem én hogy mi a jó? Mindegy is szerintem csak gondoltam le írom a véleményem!
Mindenkiinek nem tud megfelelnbi egyik rádió sem, hiába próbáélkoznak. Éppen ezen vannak, így körülbelül annyi hallgatót veszítenek, mint amennyit nyernének egy konkrét korbeli zenékkel. De vegyesen tényleg nem egy jó struktúra.
 #203547  Szerző: bazsa20

Sziasztok
 #203489  Szerző: shadoe

007 írta: 2025.07.29. 11:22 Ennyire fos rádiót, mint ez... ennyi erővel a Rock FM adhatna minellit meg shakirát, mert nem kell a rádió nevének követni azt amit sugall. A dankón mehetne metál, a Kossuthon techno, a Petőfin meg örülnék ha zene lenne nem ilyen szarok, mint most. A fidesz szépen kinyírta ezt a piacot. Mióta leuralták és kizárólag a sajátjuk szól minden frekvencián, így megszűnt a verseny egymás között a hallgatókért. Már csak ebből a szempontból is értelmes lenne egy kormányváltás. A Retro rádiót simán újrakalibrálnám és DAB+-on indítanék 80-90-00 évekre tematizált csatornákat, az FM pedig egy sokkal több beszélgetős-vegyes zenés közös pont lehetne. A Petőfit természetesen a hazai zenekarok és a népszerű indie-alter zenekarok felvonultatasára pozicionálnám át. A Rádió 1 simán maradhatna az ami most, de 5 évnél régebbi dalok go a Best FM-re, Az új zenék alatt pedig nem 10 dalt fednék le, hanem sávosan több ország listáit keresztezve, így egy feszes, fiatalos Rádió lehetne legalább 30%-os magyar aránnyal és minelli helyett sok nemzetközi zenével. A Best FM szerintem szintén piacképes lenne DAB+-on országosan. A helyi rádiókat pedig szintén újra kéne pozicionálni helyi radiókká, mert ezek nem azok. Jó, tudom hogy katyvasznak tűnik, de csak ötletelek a kormányváltás utáni időszakra. :yes:
Én ezt simán megvenném, ahogy leírtad. Illetve gyakorlatilag már minden változás jó lenne, csak NE ez legyen, ami most.
Tanulság a rádiós piac totális kinyírásáról: ha paprikáskrumpli van paprikáskrumplival az én 365 napjára, csak azért, mert az magyar, abból ez lesz. Eméssze ezt meg az, aki akarja. Én biztos nem tekergetek teljesen hiába az FM-en. Egyelőre.
 #203488  Szerző: 007

Ennyire fos rádiót, mint ez... ennyi erővel a Rock FM adhatna minellit meg shakirát, mert nem kell a rádió nevének követni azt amit sugall. A dankón mehetne metál, a Kossuthon techno, a Petőfin meg örülnék ha zene lenne nem ilyen szarok, mint most. A fidesz szépen kinyírta ezt a piacot. Mióta leuralták és kizárólag a sajátjuk szól minden frekvencián, így megszűnt a verseny egymás között a hallgatókért. Már csak ebből a szempontból is értelmes lenne egy kormányváltás. A Retro rádiót simán újrakalibrálnám és DAB+-on indítanék 80-90-00 évekre tematizált csatornákat, az FM pedig egy sokkal több beszélgetős-vegyes zenés közös pont lehetne. A Petőfit természetesen a hazai zenekarok és a népszerű indie-alter zenekarok felvonultatasára pozicionálnám át. A Rádió 1 simán maradhatna az ami most, de 5 évnél régebbi dalok go a Best FM-re, Az új zenék alatt pedig nem 10 dalt fednék le, hanem sávosan több ország listáit keresztezve, így egy feszes, fiatalos Rádió lehetne legalább 30%-os magyar aránnyal és minelli helyett sok nemzetközi zenével. A Best FM szerintem szintén piacképes lenne DAB+-on országosan. A helyi rádiókat pedig szintén újra kéne pozicionálni helyi radiókká, mert ezek nem azok. Jó, tudom hogy katyvasznak tűnik, de csak ötletelek a kormányváltás utáni időszakra. :yes:
 #203474  Szerző: Ábel14

knoskamatee írta: 2025.07.24. 15:40
Ábel14 írta:John Legend- All of Me (Tiësto Remix)??? Ennek a Tiszttartónak a maradék esze is teljesen elment?
Soft AC a format Titusz óta, úgyhogy belefér.
Nem a formátummal van baj, hanem azzal, hogy Retro néven fut. Döntsék már el mit akarnak.. Egyszer Abba, aztán Tiësto. Ez így elég rossz, katyvasz az egész. A műsorvezetők többször mesélnek retro emlékeikről egy-egy dalhoz, aztán meg utána jön egy Lady Gaga. Nem tudom, nekem ez így sehogysem jön össze. A logó is még az, ami volt az induláskor, amikor még Beatles ment meg Omega.
 #203467  Szerző: knoskamatee

Kovi02 írta: 2025.07.24. 13:12
Ábel14 írta: 2025.07.24. 11:23 John Legend- All of Me (Tiësto Remix)??? Ennek a Tiszttartónak a maradék esze is teljesen elment?
Elvileg a mai nap lement még Danaps-Bailando is, 2024-ből :)
magyarzene arány. muszáj teljesíteni, hogy a hazai dalok X%-ka fiatalabb legyen öt évnél. meg az Abaházi presszó is tele van premierrel.

(még mindig rossz húzásnak tartom, hogy Retro néven indult el ezen a hálózaton ilyen kvóták mellett)
 #203466  Szerző: knoskamatee

Ábel14 írta:John Legend- All of Me (Tiësto Remix)??? Ennek a Tiszttartónak a maradék esze is teljesen elment?
Soft AC a format Titusz óta, úgyhogy belefér.
 #203464  Szerző: Kovi02

Ábel14 írta: 2025.07.24. 11:23 John Legend- All of Me (Tiësto Remix)??? Ennek a Tiszttartónak a maradék esze is teljesen elment?
Elvileg a mai nap lement még Danaps-Bailando is, 2024-ből :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 213