RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#204111  Szerző: Adam

djlacee írta: 2025.11.21. 09:28 Hát a 93.2 Mária elvileg csak 300W, mégis kifejezetten nagyot szól. Ha ugyanazt az adótelephelyet választják a Rádió 1-nek, akkor nyert ügyük van. Persze lesz más, ami zavarni fogja, vagy amit ők fognak zavarni, de ez már más téma.
Szerintem még Zalaszentgrót és környékén is fogható lesz a Rádió-1 Ajka.
A 93,2 Mária rádió errefelé viszonylag jól jön ahhoz képest amilyen messze van. Viszont a jóval közelebb lévő zalaegerszegi 95,8 például borzalmasan gyenge.
 #204106  Szerző: Kovi02

tams90 írta: 2026.01.04. 14:01
Szia! Egy rövid megjegyzés a 91.1-ről. Karácsony előtt volt kint a hatóság bemérni a Stereo jelet. Ez sajnos hivatalosan Nyíregyháza és 10km-es körzetére vonatkozik. Ezt biztos infóból tudom. (Szakács Tibor tulajdonos akié a Best FM Nyh is) Jeleztem felé hogy esetleg segítene a vételen egy körsugárzós antenna a jelenlegi Észak felé sugárzó irányított antenna helyett. Valóban emiatt a Nyírbátor-Mátészalka irányában már Nagykállóban "szenved" a 91.0 miatt ami egy Román adó. Viszont, Kisvárda irányában élvezhetően szól akár 40 km-ig biztosan. Tokaj irányában már Rakamazon váltakozik a Miskolc-Nyíregyháza frekik között.
Hiába tesznek föl egy körsugárzó antennát,attól még nem léphetik túl az engedélyezett teljesítményt egyik irányba sem,tehát nagyobb biztosan nem lesz a vételkörzet. (70°-360° között 150 watt mehet ki maximum)
 #204104  Szerző: tams90

robert11 írta: 2026.01.03. 20:00 Sziasztok!
Mindenkinek sikerekben, örömökben, és rádiózásban gazdag boldog új évet!
Reméljük jó lesz a 2026 Troy nem tér vissza a magyar éterbe azt tudom de biztos sok jó és izgalmas dolog vár majd ránk.
bazsiék biztos kitalálnak majd valami észveszelytő dolgot és lesz sok nyeremény játék is az r1en.
Arra leszek kíváncsi lesznek e esetleg új frekvenciák az idén vagy esetleg átkerül e valamelyik városban másik frekvenciára a rádió1 és mire számíthatunk majd a választások után a rádiózást illetően ez is egy nagy kérdés.
Hajcser Attilával beszélgettem erről amit írtam is a jó múltkorában ő hogyan vélekedik erről hát majd meglátjuk Petőfin mindenképpen változtatni kéne az egyszer biztos nem lehet minden magyar kész nonszensz amit csináltak a rádióval 2 éve. Akkor legalább lenne egy olyan arculata mint amilyen 16ba lett mikor Bogdányi Titanilla és Endrédi Máté lettek az álomáshangok akkor a zenék is viszonylag jók voltak slágerlisták stb amit nem adott az r1 azt adta a Petőfi volt olyan időszak is mikor már ugye a music kiesett a pixisből music fm.
Kíváncsi lennék amúgy, mit szólnának Balázsék ha azt mondanák nekik hogy átkerültök a Petőfire. Akkor azokban a városokban is szólnának ahol csak online lehet hallgatni őket hisz azért vannak olyan városok Szabolcs megyében pl meg falvak ahol nem szól nem fogható a rádió1. Ilyen pl Mátészalka és környéke. Nyíregyházától arra lefele már alig szól valahol vagy a 4-es fő úton haladva ott még a debreceni után biztos szólhat a nyíregyházi 91 1 most is de utána már se kép, se hang.
Na és még egy gondolat visszakanyarodva a karácsonyi témához hogy annak idején a musicfm csinált olyat hogy csak karácsonyi zenék szóltak, elvétve persze lement egy két rotációs zene de nyilván amaitt mert annyi karácsonyit nem tudtak volna összeválogatni.
24.-én kezdték, és tartott az egész 26ig.
Marry cristmes hangzott el mindig a szignál és már hetekkel előtte promózták, hogy ne kerezsd a karácsonyi cdt stb stb.
Bár most már erre ottvan a cristmesfm online akkor még szó sem volt ilyenekről.
Nagyon régen a juvi is megcsinálta hogy pár napon keresztül ontotta magából a karácsonyi zenéket megszakítás nélkül.
Danubiuszon is le le csengett egy egy karácsonyi sláger emlékszem ott hallottam először Delhusától a ha hallod a harangok hangját című slágert.
Egyedül a Roxi nem karácsonyozott bár azért volt idő mikor ők is leadtak egy két kari dalt 2010ben Cascada feldolgozásában szólalt meg ott a Last cristmes.
Na meg megkora bulik voltak ott is Szilveszterkor csak úgy mint a musicosoknál a musicfmen na mindegy volt ami volt, lesz ami lesz ahogy tartja a mondás.
Szia! Egy rövid megjegyzés a 91.1-ről. Karácsony előtt volt kint a hatóság bemérni a Stereo jelet. Ez sajnos hivatalosan Nyíregyháza és 10km-es körzetére vonatkozik. Ezt biztos infóból tudom. (Szakács Tibor tulajdonos akié a Best FM Nyh is) Jeleztem felé hogy esetleg segítene a vételen egy körsugárzós antenna a jelenlegi Észak felé sugárzó irányított antenna helyett. Valóban emiatt a Nyírbátor-Mátészalka irányában már Nagykállóban "szenved" a 91.0 miatt ami egy Román adó. Viszont, Kisvárda irányában élvezhetően szól akár 40 km-ig biztosan. Tokaj irányában már Rakamazon váltakozik a Miskolc-Nyíregyháza frekik között.
 #204103  Szerző: robert11

Sziasztok!
Mindenkinek sikerekben, örömökben, és rádiózásban gazdag boldog új évet!
Reméljük jó lesz a 2026 Troy nem tér vissza a magyar éterbe azt tudom de biztos sok jó és izgalmas dolog vár majd ránk.
bazsiék biztos kitalálnak majd valami észveszelytő dolgot és lesz sok nyeremény játék is az r1en.
Arra leszek kíváncsi lesznek e esetleg új frekvenciák az idén vagy esetleg átkerül e valamelyik városban másik frekvenciára a rádió1 és mire számíthatunk majd a választások után a rádiózást illetően ez is egy nagy kérdés.
Hajcser Attilával beszélgettem erről amit írtam is a jó múltkorában ő hogyan vélekedik erről hát majd meglátjuk Petőfin mindenképpen változtatni kéne az egyszer biztos nem lehet minden magyar kész nonszensz amit csináltak a rádióval 2 éve. Akkor legalább lenne egy olyan arculata mint amilyen 16ba lett mikor Bogdányi Titanilla és Endrédi Máté lettek az álomáshangok akkor a zenék is viszonylag jók voltak slágerlisták stb amit nem adott az r1 azt adta a Petőfi volt olyan időszak is mikor már ugye a music kiesett a pixisből music fm.
Kíváncsi lennék amúgy, mit szólnának Balázsék ha azt mondanák nekik hogy átkerültök a Petőfire. Akkor azokban a városokban is szólnának ahol csak online lehet hallgatni őket hisz azért vannak olyan városok Szabolcs megyében pl meg falvak ahol nem szól nem fogható a rádió1. Ilyen pl Mátészalka és környéke. Nyíregyházától arra lefele már alig szól valahol vagy a 4-es fő úton haladva ott még a debreceni után biztos szólhat a nyíregyházi 91 1 most is de utána már se kép, se hang.
Na és még egy gondolat visszakanyarodva a karácsonyi témához hogy annak idején a musicfm csinált olyat hogy csak karácsonyi zenék szóltak, elvétve persze lement egy két rotációs zene de nyilván amaitt mert annyi karácsonyit nem tudtak volna összeválogatni.
24.-én kezdték, és tartott az egész 26ig.
Marry cristmes hangzott el mindig a szignál és már hetekkel előtte promózták, hogy ne kerezsd a karácsonyi cdt stb stb.
Bár most már erre ottvan a cristmesfm online akkor még szó sem volt ilyenekről.
Nagyon régen a juvi is megcsinálta hogy pár napon keresztül ontotta magából a karácsonyi zenéket megszakítás nélkül.
Danubiuszon is le le csengett egy egy karácsonyi sláger emlékszem ott hallottam először Delhusától a ha hallod a harangok hangját című slágert.
Egyedül a Roxi nem karácsonyozott bár azért volt idő mikor ők is leadtak egy két kari dalt 2010ben Cascada feldolgozásában szólalt meg ott a Last cristmes.
Na meg megkora bulik voltak ott is Szilveszterkor csak úgy mint a musicosoknál a musicfmen na mindegy volt ami volt, lesz ami lesz ahogy tartja a mondás.
 #204095  Szerző: Promenád

Snake005 írta: 2025.12.23. 19:13 Idén érdekes módon nincsenek karácsonyi dalok (Rúzsa Magdi borzalmán kívül).
Egy tematikus rádióban miért gondolod, hogy majd karácsonyi zenékkel tele ontják a rotációt? Egy DJ sem arról híres, hogy feldolgozzon neked egy karácsonyi zenét tucc-tuccba meg diumdisuba. :troll:
 #204090  Szerző: robert11

Sziasztok!
Minden fórumozónak kellemes karácsonyi ünnepeket!
Na olvasva az eddigi bejegyzéseket, ez minden évben így van ilyenkor decemberben ontják a rádiók a jól megszokott karácsonyi slágereket nekem most Ava Max karácsonyia nagyon tetszik nagyon betalált.
Míg sokaknak a last crismestől borsódzik a hátuk, addig nekem Mariah Carey all i want four crismesétől nem tudom valahogy megundorodtam már ettől a slágertől olyan sokat hallom még az Ehr-n is nagyon sokat adják nap közben is nem csak a slágerlistákon.
Ott ugye sok slágerlista van ahol szintén elhangzanak a különféle karácsonyi slágerek.
Még szegény Cris Rea driving home four cristmese is minden évben megosztom a facebookomon is annyira tetszik kb az a kategória mint a Wham last cristmese nincs olyan rádió amelyik ne adná ezeket a számokat bár mondjuk Mariah Carey előbb említett slágere is ebbe a kategóriába tartozik.
Azt mondják 94 óta csendül fel mindig az óta hallhatjuk a zenét míg a Wham slágere 82 84 óta pörög sok elméletet hallottam már arról mikor csendült fel először de kb a 80as évek elejére vezethető vissza.
Criss Rea slágere 86os legalább is a youtubeon azt írja amit találtam.
Januárra úgy is lecsengenek ezek akkor már az EHR slágerlistáin is még egy kettő hallható aztán szép lassan elhagyják őket.
 #204088  Szerző: bazsa20

Sziasztok
A karácsonyi dalokról csak annyit hogy már eléggé digitális világba élünk és nem kötelező rádiót hallgatni. Csomó más lehetőség van zene hallgatásra. Egyébként pedig egy évben ezen a néhány napon igazán el lehet viselni a karácsonyi dalokat! Ha nem megy ne hallgassatok rádiót. Én már évek óta nem hallgatok rádiót! Minek??
 #204086  Szerző: shadoe

Valahol jobb is. Rém idegesítő, ahogy évről-évre az összes rádiót elárasztják ezek a gyenge minőségű, dögunalmas, csöpögős förtelmek, és már az ünnepek előtt 3-4 héttel vérnyognak, és szorítják ki a többi jó zenét a playlistről.
Egy kezemen meg tudom számolni, hány jó, értékes és hallgatható karácsonyi popslágert ismerek, de azokat se szeretem óránként a különböző rádiókban felcsendülve élvezni.
Az őrület kb. ilyenkorra általában ott csúcsosodik ki, amikor a Billboard kotyvaléklistáján újra az első helyre kerül az All I Want For Christmas Is You, alatta szorosan a Last Christmas-szel, és újabban már az európai rádiós lista se kivétel ez alól.
Ilyenkor nagyon várom a januárt.
 #204085  Szerző: Snake005

Idén érdekes módon nincsenek karácsonyi dalok (Rúzsa Magdi borzalmán kívül).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1035