RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#204501  Szerző: kondalyuk

Kíváncsi vagyok, hogy ez az átmeneti állapot is augusztus 15-ig tart-e, vagy a végleges műsorkínálatot már az új vezetés fogja-e bevezetni és ez egybe fog-e esni a TV-s hírszolgáltatás kezdetével.
 #204487  Szerző: Patrik09

knoskamatee írta: 2026.07.15. 18:39 van e értelme az MR4-re áramot pazarolni középhullámon és/vagy a Dankóra. vannak elképzeléseim az AM sávról, de az nem ide tartozik.
Kérlek fejtsd ki kicsit a megfelelő topikban az elképzelésed! Én igazából a Kossuth-Bartók összevonásáról álmodoztam, Te a középhullámú adókról beszéltél inkább. (Kossuth+Dankó+MR4 tudom ezek vannak középhullámon is, és hogy költséges fenntartása) Az MR4 megint kötelezően foglalkozik a kisebbségi műsorokkal nem? Gondolom nem lehet ilyen egyszerűen megszüntetni. Kérdés persze mennyire van értelme és hányan hallgatják. Dankóval mi a gond?
 #204486  Szerző: knoskamatee

Snake005 írta: 2026.07.14. 19:51
kondalyuk írta: 2026.07.14. 19:38
Patrik09 írta: 2026.07.14. 16:48 Ezt az egészet így nem teljesen értem. Nem arról volt szó, hogy 1 hónapig off?
Ma éjféltől meg újraindul. Nem gáz egy kicsit?
[...]
Átmeneti újraindulásról van szó, erre utal a közlemény és a műsorújság is. Mint ahogy az M1-en is filmek mennek, itt is hangjátékok lesznek, a várható augusztusi újraindulásig. Szerintem akkor folytatódnak a magazinok és a háttérműsorok. De semmi drasztikus változás nem valószínű az ideiglenes vezetés alatt. Vélhetően azt majd az MTVA-ból kiváló új MRTV új felsővezetése fogja eldönteni mihez kezdenek a csatornákkal.
Lényegében egy kézben van már a DunaMSZ és az MTVA vezetése, a cégjogi összeolvadás csak formalitás. Szeptembernél hamarabb viszont szerintem nem áll fel a kuratórium és a végleges vezetők pályáztatása is sok időt vesz igénybe, addig nem kellene ezt a bizonytalan, átmeneti állapotot elnyújtani.

Amúgy remélem, ez a remekmű is visszatér: https://youtu.be/f9I_1ooCkvk?is=iUAQ_qJ9Wu5T24nU
:D
épp most van adásban :D
 #204483  Szerző: Pihe8

Garami Zsuzsa az ideiglenes hang aki a műsorajánló ID mondja be.
 #204482  Szerző: knoskamatee

Snake005 írta:Kukázták a csilingelős Ákos-elemeket, új (ideiglenes?) arculat van, viszont elég hiányos, még zenés ID sincs a hírek előtt. Az egyik bemondónő lett a station voice.
a Nemzeti Archívum intrója ez a dallam, amit lehet hallani, szóval a nyakamat rá, hogy nem végleges.

továbbá szorgalmazom, hogy gondolják át, hogy van e értelme az MR4-re áramot pazarolni középhullámon és/vagy a Dankóra. vannak elképzeléseim az AM sávról, de az nem ide tartozik.
 #204481  Szerző: Snake005

Kukázták a csilingelős Ákos-elemeket, új (ideiglenes?) arculat van, viszont elég hiányos, még zenés ID sincs a hírek előtt. Az egyik bemondónő lett a station voice.
 #204480  Szerző: Ábel14

knoskamatee írta: 2026.07.14. 15:52 Médiaklikken valóban nincs kint a műsorújság, de mindenhol másol már csekkolható. ;)

https://www.tvmustra.hu/tvmusor/MR1KOSSUTH/2026-07-14

https://www.tvmustra.hu/tvmusor/MR1KOSSUTH/2026-07-15
kondalyuk írta: 2026.07.14. 15:49 Illetve nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt a régi, borzalmas csilingelést lecserélik-e végre, még ha valami átmenetire is..
+1, legyen igazad, bár nem látok rá sok esélyt.
Ez biztos, hogy most nem aktuális. Hiába a mai dátum, köszönőviszonyban sincs a valósággal. Nincs krónika, nincsenek háttérműsorok. Rövid hírek voltak, előtte s utána rádiószínház. Viszont a
fideszesek visszakapták a déli harangszót! :D
 #204478  Szerző: Snake005

kondalyuk írta: 2026.07.14. 19:38
Patrik09 írta: 2026.07.14. 16:48 Ezt az egészet így nem teljesen értem. Nem arról volt szó, hogy 1 hónapig off?
[...]
Átmeneti újraindulásról van szó, erre utal a közlemény és a műsorújság is. Mint ahogy az M1-en is filmek mennek, itt is hangjátékok lesznek, a várható augusztusi újraindulásig. Szerintem akkor folytatódnak a magazinok és a háttérműsorok. De semmi drasztikus változás nem valószínű az ideiglenes vezetés alatt. Vélhetően azt majd az MTVA-ból kiváló új MRTV új felsővezetése fogja eldönteni mihez kezdenek a csatornákkal.
Lényegében egy kézben van már a DunaMSZ és az MTVA vezetése, a cégjogi összeolvadás csak formalitás. Szeptembernél hamarabb viszont szerintem nem áll fel a kuratórium és a végleges vezetők pályáztatása is sok időt vesz igénybe, addig nem kellene ezt a bizonytalan, átmeneti állapotot elnyújtani.

Amúgy remélem, ez a remekmű is visszatér: https://youtu.be/f9I_1ooCkvk?is=iUAQ_qJ9Wu5T24nU
:D
 #204477  Szerző: kondalyuk

[...]
 #204475  Szerző: asr27

A fideszesek hisztiztek meg háborogtak, hogy nincs déli harangszó. Ez volt nekik a legnagyobb problémájuk az elmúlt egy hétben. :gülü2:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 171