RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#20843  Szerző: mg

Kossuth hangtárából hallgassátok majd vissza a ma 11 órai adást, MTV költözésről szól, érdekes :)
 #20662  Szerző: Pasa

systhema írta:Én úgy vettem ki, mert sajna nem látszik tisztán, hogy a bal felső sarokban az MTV akkori képernyőt formázó keretben lévő MTV felirata van
Olyan logója sosem volt az MTV-nek, de a Szomszédokban a Julcsi sokszor nézte a Music Tv-t, bár annak ma is ugyanolyan a logója. Az MTV Plusz idején sem tettek ki logót, ez először a "független" TV2 indulásakor, '89. januárjában történt meg.
 #20661  Szerző: systhema

Lehet, hogy az 1988-as 10 napos kereskedelmi jellegű adás, az MTV Plusz után kezdtek kísérletezni a logóval kapcsolatosan. Én úgy emlékszem, hogy bár az MTV1 vagy TV1 adásazonosítói is változtak 1988 után elég sűrűn, de mint képernyőre kivetített logó sokáig nem szerepelt egyik sem. A TV2-n viszont annál többször kísérleteztek vele. Igaz, amíg csak ez a két igazi adó volt, nem is lett volna sok értelme, de én már akkor szerettem volna, hogy a nagy nyugati adókhoz hasonlóan az MTV is kiírja.

Egyébként most, hogy ismétlik a Szomszédokat, az egyik részben - ami kb. 1987 októbere környékén készült, tehát még az elején - Julcsi kukkolja a tévét, illetve mikor beszél mögötte megy, és ott is látszik valami logó-féle. Én úgy vettem ki, mert sajna nem látszik tisztán, hogy a bal felső sarokban az MTV akkori képernyőt formázó keretben lévő MTV felirata van, de az is lehet, hogy csak ezt szeretném bele látni.

A Duna Tv-vel kapcsolatban igazatok van, a hullám jel folyamatosan kint volt, annak 1992. december 24-én történt indulásától kezdve.

Köszi a válaszokat!
:party:
 #20652  Szerző: Pasa

Igen, igazad van, a Dunán kint volt, egy kék színű hullám. A színes kettes csak egy évig volt, pedig nekem tetszett. ;)
 #20651  Szerző: mg

én láttam olyan régi HBO felvételt, amin csak időközönként rövidebb időre rakták ki, meg olyan MTV2-set, amin végig kint volt a színes kettes. illetve asszem a Duna TV-nek nagyon régtől fogva folyamatosan kint volt a logója, lehet, hogy tán legelejétől ('95-től volt videónk, akkor már egészen biztosan a kék hullámok voltak)
 #20648  Szerző: Pasa

systhema írta:Az érdekelne, mert erre nem emlékszem, hogy mióta jelenít meg logót a műsor alatt a képernyőn folyamatosan az MTV csatornáinak jelölésére.
Ebben rendesen le volt maradva az MTV az európai gyakorlattól. Míg máshol már a 80-as évek végétől volt logó, nálunk ez csak a kereskedelmi tévék '97 évvégi indulásától vált általánossá. Addig csak a kábelen terjesztett kevés (főleg kazettás terjesztésű) adó használta, pl. a HBO, A3, Szív Tv, Tv3, Tv4. Az első az a bizonyos átlátszó kifli volt az m2-n, azt már asszem a 90-es évek közepétől megjelenítették.
 #20642  Szerző: systhema

A héten, 16-án, amikor Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 20 évfordulója volt délután 18.30 felé ment az m1-en egy 1989-es Napzárta műsor. Ahol a jobb felső sarokban időnként kb. 1-1,5 perces időtartamokra megjelent az akkori TV2-es logó.

http://retronom.hu/index.php?q=node/4612

Az érdekelne, mert erre nem emlékszem, hogy mióta jelenít meg logót a műsor alatt a képernyőn folyamatosan az MTV csatornáinak jelölésére. Amennyire emlékszem ez folyamatosan az 1991-ben használt és szerintem totál béna "kanyarodó kettes darabbal" valósult meg igazán, ezért is csodálkoztam, hogy már korábban az 1989-ben használt logót is kitették.
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 235