RADIOSITE Fórum

• Sláger Rádió

#22921  Szerző: LuciFerko

nekem ez olyan, mintha túl alacsony lenne a sampling rate. múltkor viszont szépen szólt! Szerintem itt valami konvertálási/kvantálási hiba van a modulációs vonalon!
 #22920  Szerző: BajakiGabesz

Ebben igazad lehet, mert a Kékesi eléggé zajos nálam, így aztán nem volt túl nagy látnivaló a métereken...

Viszont most, hogy írtam én is tapasztaltam problémát, a felső tartományban mintha lenne csökkenés olyan 6kHZ és 14kHz között...
Nekem ez furcsa, mert ezeket a procikat elég jól be lehet lőni, azért tartom valószínűbbnek inkább a modulációs vonalat hibásnak. Bár előfordulhat gondatlanság...

Na majd este ráfekszek a témára újra.
Szép napot mindenkinek!
 #22917  Szerző: centerweb

Én azt gondolom, hogy vagdalkozások helyett, alátámasztott véleményeket és tényeket kellene közölni.
Ezzel én is egyetértek, de sok sesetben felesleges a mérés, mivel egy egyszerű belehallgatással is észrevehető a minőségbeli változás (például tegnap estéhez képest), és nincs mindenkinek mérőműszere, hogy alátámassza az észrevételeit.
Ha valóban náluk lenne a hiba, akkor az összes adón ugyanolyan rosszul kellene szólnia, viszont, amikor ti jeleztétek a problémát, akkor nálam ez nem jelentkezett.
Én belehallgattam 3 adóba, többek között az általad említett kékesi 95.5-be is, és ott is ugyanúgy megvan a hiba, mint a másik kettőbe.
 #22915  Szerző: BajakiGabesz

Szia mlaszlo!

Örülök, hogy válaszoltál.
Igazából ez multiband beállításokon múlik, a slágernek középtájon kicsit olyan, mintha csökentve lenne a limit ezen a band-en, de gondolom ez az előbb említett Stereo Expander miatt lehet, hogy ne legyen túlzott és ezzel kompenzálták.
Egyébként én nem konkrétan a Sláger miatt akadtam ki, csak most itt találtam ennek megfelelő helyet és időt. Sok rádiót ér olyan kritika, amit olvasok és alátámasztatlanul bírálják őket bizonyos szempontokból.

Egyébként, amiket én mértem, azok közül legközelebb hozzám az MR2 beállítása áll csak abból nekem hiányzik a teltebb hangzás, amit talán egy kicsit nagyobb sztereó bázis növeléssel lehetne kivitelezni, bár lehet direkt nem akartak ilyet, mert javíthat is, viszont bizonyos zenéknél ronthat is a minőségen.

Utánuk a Juventus, a Sláger és nálam az utolsó helyet csípi meg a Danubius, hamár országosoknál tartunk.

A Danubius nálam azért 1-es, mert mikrofonbeállításokat az utóbbi 10 évben egyszerűen hihetetlenül pocsékra tudták csak megcsinálni (Tipikus toljunk rá mélyet és jó is lesz kategória).
A Slágernél viszont jók a kiválasztott frekvenciák a mikrofonprocesszálásnál és jól együttműködik az adásprocesszorral is.

Köszi, hogy elolvastad Laci
 #22913  Szerző: mlaszlo

BajakiGabesz írta: Ami nekem nem tetszik az a túlzott Bass Compressor, ami miatt a basszus néha már horkant és kopog, de a többi beállítás véleményem szerint átlagon felüli.
A Sláger Orban Optimod FM8500 használ és, ahogy hallottam az Impact 4 presethez hasonlít a hangzás, pár dB limit drive visszavétellel.
Ha valóban náluk lenne a hiba, akkor az összes adón ugyanolyan rosszul kellene szólnia, viszont, amikor ti jeleztétek a problémát, akkor nálam ez nem jelentkezett.
Nálam a Sláger a 100,8 mellett valamennyire bejön a 95,5-ön és a 107,2-őn is és mindegyiken ugyanolyan borzalmasan szól.

Én annyira nem értek hozzá, de mint egyszerű hallgató szerintem ha a Slágernél nincs ez a hanghiba, akkor is a Juventus szebben szól.
 #22912  Szerző: mlaszlo

Hát igen, reggel óta Magyarország "leghallgatottabb rádiója" megint borzalmasan szól. Meddig is bírta most, két hétig szólt normálisan? Most vajon hány nap lesz, mire rendbe teszik? :csukottszem:
 #22911  Szerző: BajakiGabesz

Sziasztok!

Nem kétlem Szelerailway, hogy igazad van, de mivel támasztod alá, hogy valóban így van, amikor azt állítod, hogy a Sláger oldalán van a hiba?
Én nem akarom védeni semelyik rádiót sem, de szinte valószerűsítem, hogy ha meglátnál egy ilyen eszközt köpni-nyelni nem tudnál.
Nem kétlem, hogy ez szakemberek fóruma, de észérvekkel és valódi tényekkel, forrással alátámasztott írásokat nem igen látni, tisztelet a kivételnek. Véleménye meg ugye mindenkinek lehet.
Én azt gondolom, hogy vagdalkozások helyett, alátámasztott véleményeket és tényeket kellene közölni.

Az tény felénk, ha belehallgatok bármelyik adóba, akkor azt tapasztalom, hogy a Sláger 50dB-es szignál mellett csendesebb, mint az MR2-Petőfi, vagy éppen a helyiek, igaz az egyik helyi adó 70dB-es szignállal jön.
Ezzel szemben lényegesen jobb a Stereo hatás és túlzásmentes, gondolom be van lőve az Orban-on a Stereo Expander vagy Enhancer.
Ami nekem nem tetszik az a túlzott Bass Compressor, ami miatt a basszus néha már horkant és kopog, de a többi beállítás véleményem szerint átlagon felüli.
A Sláger Orban Optimod FM8500 használ és, ahogy hallottam az Impact 4 presethez hasonlít a hangzás, pár dB limit drive visszavétellel.
Az MPX jelük viszonylag jól kiegyensúlyozott volt, a 38k Subcarriernél is.
Amióta be kellett lőniük az ITU-R 412-es korlátozást a procin, azóta véleményem szerint kellemesebben is szól, kevesebb torz elemmel, talán még a basszus is lágyult.
Szóval nem értem sokak véleményét. Bár én csak 3 adó jelét tudom fogni (Szentesi [50dB], Kékesi [25dB], Pest [30dB]), így előfordulhat máshol a hiba, de az nem azt jelenti, hogy ez mindenhol megjelenne, vagy mindegyik adót monitorozzátok?
Méréssel alá tudjátok támasztani az állítottakat?

Kicsit el vagyok keseredve, hogy mostmár az élet minden mozzanatában a vagdalkozás megy és nem észérvek.

Tisztelettel,
Bajáki Gábor
 #22903  Szerző: Szelerailway

Hát egy magára valamit is adó rádió már régen kirúgta volna ezeket a tecnikusokat akik arra nem képesek,hogy észleljék,hogy milyen pocsék minőségben adnak.És van pofájuk az Antenna Hungáriára kenni a hibát,holott kiderült ,hogy az előforduló hangminőségi problémák igenis a rádió oldalán van, a hang processzálásában rejlik.Nos ismét kritikán aluli a minőség!Ez elképesztő.Az lenne az igazi büntetés nekik,ha amiatt sem kapnák meg a frekvenciát,hogy megfelelő hangminőséget sem képesek produkálni!Bár tudom bilibe lóg a kezem..:)
 #22310  Szerző: systhema

A szőke hölgyemények nagy tisztelőjeként és a szőke nős viccek ellenzőjeként azt már a kezdetek kezdetén megállapítottam én is, hogy Combos Edina az alapból bugyuta, üresfejű, hülye picsák megtestesítője. IQ nulla. :| Viszont az egyetlen olyan rádiós, aki az idő előrehaladtával képest ezt a "képességét" tovább fokozni. :lol:
 #22302  Szerző: kabos7

Sziasztok!

Ma ismételten hatalmas mélységekre jutott le a reggeli műsor.
Főleg Combos Edina jobbnál jobb témáival! Gondolom ez a cél...

Gratulálunk!

Üdv.
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 149