mgabor írta:jó nekik, de egy max. 10 W-os adóteljesítménnyel és 30 m antennamagasság korláttal nem tudom, mennyire reális, már ha betartják a szabályokat. legfeljebb faluban, ahol a templomtorony a legmagasabb és onnan szórnak az egy-két szintes házak közt, de ott meg a félmillió ember nem jön össze 
én tévedjek, de budapesti környezetben (máshol nem szedsz össze 20 km körbe félmillió embert) furcsa, na
Szeged-viszonylatban járnak a tekervényeid, azittabaj.

Amikre én gondolok, azok jó magas helyről, hegytetőről adnak mind és ott még rájön/rájöhet ez a grundtól számított 30 méter (hülyeség ez is!). Ugyanis ez nincs szabályozva, ezt nem lehet szabályozni. Ha te az Avas környékét akarod lefedni Miskolcon, azt nem lehet a hegy lábáról. Innentől kezdve pedig elszól az az 1 watt 20-30 kilométert is, hiszen az antenna magassága és antennatípus milliószor jobban esik latba a vételkörzetnél, mint a teljesítmény. Azt szoktam erre mondani, hogy adhatsz te a pincédből is 10 kilowattal, 1 kilométerrel arrébb már nem fognak hallani belőle semmit, viszont cserébe sanszos, hogy szénné ég a vezetéked a falban.

)