RADIOSITE Fórum

• RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

#24249  Szerző: MrG

Én úgy gondolom, hogy a RiseFM-nél ez a hallgatóközpontú elképzelés megvolt, csak nem, nem igazán sikerül(t) megvalósítani...

Volt régebben egy hosszabb szöveg is, de l.:
"A RiseFM Magyarország legfiatalabb rádiója – nem csupán életkora, hanem az általa felvállalt zenei világ és tartalom tekintetében is. A fiatalsággal pedig együtt jár a korlátlan szabadság érzése, ezért a RiseFM szabadnak született. Legfőbb célunk egy olyan, a hagyományos kereskedelmi médiumoktól eltérő rádió létrehozása volt, amely a Balaton hullámaihoz hasonlóan féktelenül képes terjedni az éterben és a szívekben. Meggyőződésünk ugyanis, hogy szabadság nélkül még a legjobb rádió is önmaga fogságába esik. Ezért is állítjuk azt, hogy a hagyományos rádiózás kora lejárt. A 100 %-ban magyar tulajdonú RiseFM vállalja, hogy igazi műsorvezetők, igazi emberek számára készítik műsoraikat. Vállaljuk emberi hibáinkat, amelyek széppé tesznek, és vállaljuk azt a kis rosszaságot is, amely megadja az élet ízét. "

http://risefm.hu/index.php?show=a_radio
 #24248  Szerző: Galaxy

Chriss írta:maximálisan egyetértek a véleményeddel!
a dilettantizmus, nihil, korrupció stb szavak helyett divatba jöhetnének olyanok, mint minőség, szakmai high-tech, prémium, hozzáértés, intelligencia és méltóság...
jó is lenne, csak ezek az emberek úgy látszik nem állnak még azon a fejlettségi szinten, hogy képesek legyenek a saját zsebre vágható profitjuknál messzebbre látni... amíg ez a szemlélet nem változik, addig nem lesz itt semmi sem.
 #24247  Szerző: Chriss

maximálisan egyetértek a véleményeddel!
a dilettantizmus, nihil, korrupció stb szavak helyett divatba jöhetnének olyanok, mint minőség, szakmai high-tech, prémium, hozzáértés, intelligencia és méltóság...
 #24246  Szerző: mgabor

ebben mondjuk az is lehet, hogy aki prémiumrádiót csinál, az tudja a bevételen felül is, hogy egyáltalán mit akar :)
 #24245  Szerző: mgabor

Franc se tudja, hol az igazság, de benne van az is, hogy a rádiófrekvencia korlátozott mértékben áll rendelkezésre, állami vagyon, aki üzleti céllal szeretné használni, fizesse meg. Hogy ennek mi az igazságos mértéke, azt nem a kereskedelmi média hivatott eldönteni, mert nekik nyilván az az érdekük, hogy minél kevesebb legyen. Például a törvénytelenül frekvenciához jutott és jogtalanul meghosszabbított jogosultságú kereskedelmi tévék sírását azt hiszem, le lehet szarni magasról. De vehetjük az ország talán legösszetettebb, legtartalmasabb, nagy stábbal működő kereskedelmi rádióját, a Cafét is, ami még csak élen se áll a hallgatottságban, ők csak egyszer sírtak, jogosan, amikor az állami pénzen fenntartott közszolgálati rádió kezdte el veszélyeztetni a piaci pozíciójukat. Ők, úgy tűnik (bár a kulisszák mögé nem látok), életképesek, ahogy életképes például a legeslegnagyobb befektetett munkával készülő Inforádió is; sokkal kisebb munkával nagyobb hallgatottságot elérő adók meg nem...
Talán a sok általános(abb), playlistekre épülő zenerádió helyett prémiumrádiókra volna még szükség, azok úgy tűnik, meg tudják állni a helyüket.
 #24243  Szerző: Galaxy

RXon írta:A radiozas,tvzes sosem volt egy olcso mulatsag.Eddig azt vallottam,hogy jo is ez igy,legalabb nem fog boldog-boldogtalan radiot,tvt csinalni,csak az,akinek modjaban all.Az utobbi idoben azonban sok olyan erdekes radio,tv szuletett,amelyeknek hiaba adatott meg belepni az eterbe,ott mar csak vergodtek,vergodnek.Vagyis hiaba volt,van zseton,ha esz nincs mellette.Aztan a vege az,hogy se esz,se penz.
Az a baj, hogy a pénz mellé észt nem osztottak nekik az esetek 99%-ában.
A fő baj az, hogy a kereskedelmi rádiók vezetői úgy tekintenek a produktumaikra, mint tiszta üzleti vállalkozásra, aol vannak ők, a cégük, a hirdetőik, meg a soksoksoksok pénz,amit elképzelnek bevételnek, és fejben már el költöttek... a hallgató nem szerepel ebben az egyenletben... csak látszatra...
és ez a leghülyébb ember számára is nyilvánvalóvá válhatott abban a pillanatban amikor korábban volt egy, a rádiózást illetve a rádióban való reklámozást propagáló kampány a kereskedelmi rádiókban. nem tudom mi volt az az egyetlen mondat a végénteljes terjedelmében, de a végét tisztán tudom: ... a hirdetőkért... minden épeszű ember azt várta volna hogy itt hallgatót mondanak. és hirdető volt. olyan kicsengéssel, hogy a leghülyébb ember is azt érezhette hogy az ő feje van a legjobban leszarva ebben az egész játékban.
Tudta minden gyökér hogy mennyibe fog kerülni amit csinál, mert ő vállalta el azokat a díjakat amit most nem akar kifizetni. senki se kényszerítette. hiába nincs igazság csak korrupció, szerintem hulljon a férgese. jöhet fél évente 3 új rádió és el is tűnhet ennyi, amíg nem képesek rendesen csinálni. undorító...
 #24242  Szerző: RXon

Pasa írta:Lehet, hogy hülyének néztek, de nekem már több éve van olyan érzésem, hogy talán túl sok lehet a fizetnivaló. Sírnak az országosok, sírt a Juventus, sírtak a tévék, és hát számoljuk meg, mennyi rádió és tévé halt meg azért, mert nem tudta fizetni a fizetnivalókat, vagy nem érte meg neki (Metropol TV, Fix.tv, Dunakanyar Rádió, Pont FM, Kistarcsa Rádió, Abszolút FM, Rádió Deejay, Pilis Rádió, Balaton Rádió, hogy csak néhányat említsek). Nem lenne jobb kisebb költséggel több műsorszóró a sávokban? Máshol ez ugye így van, pl. Romániában vagy Szerbiában. :oops:
A radiozas,tvzes sosem volt egy olcso mulatsag.Eddig azt vallottam,hogy jo is ez igy,legalabb nem fog boldog-boldogtalan radiot,tvt csinalni,csak az,akinek modjaban all.Az utobbi idoben azonban sok olyan erdekes radio,tv szuletett,amelyeknek hiaba adatott meg belepni az eterbe,ott mar csak vergodtek,vergodnek.Vagyis hiaba volt,van zseton,ha esz nincs mellette.Aztan a vege az,hogy se esz,se penz.
 #24238  Szerző: Pasa

Lehet, hogy hülyének néztek, de nekem már több éve van olyan érzésem, hogy talán túl sok lehet a fizetnivaló. Sírnak az országosok, sírt a Juventus, sírtak a tévék, és hát számoljuk meg, mennyi rádió és tévé halt meg azért, mert nem tudta fizetni a fizetnivalókat, vagy nem érte meg neki (Metropol TV, Fix.tv, Dunakanyar Rádió, Pont FM, Kistarcsa Rádió, Abszolút FM, Rádió Deejay, Pilis Rádió, Balaton Rádió, hogy csak néhányat említsek). Nem lenne jobb kisebb költséggel több műsorszóró a sávokban? Máshol ez ugye így van, pl. Romániában vagy Szerbiában. :oops:
 #24237  Szerző: MrG

risefm2009 írta:Üdv mindenkinek csatlakoztam én is :D
Szervusz titokzatos jónicknevű úriember! :chinese:
 #24236  Szerző: LuciFerko

üdv 8-)
  • 1
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 470