RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#25427  Szerző: Sakál

Nem mondják ki a másik rádió nevét vagy ha igen, akkor valamit megvariálnak rajta. Pl. RézFM, Hubertus, Múmiák Rádiója, vagy csak körülírják. Pl. mikor Bárányék átmentek a Rádió1hez a Roxytól, McFly azt mondta a Ministry Of Soundban, hogy "van egy rádió, ahol együtt dolgoztunk régen, na azt most lehúzták a WC-n, úgyhogy hétfőtől a srácok itt a Rádió1en hallhatóak". De nagyon sokszor úgy beszélnek róla, hogy aki nincs képben, nem is érti, hogy mi van. Pl. Bárány hétfőn azt mondta Juniornak, hogy "ne rizsázzál már itt nekem".
 #25258  Szerző: Zoey

Írtátok többen is, hogy az R1 cikizte, meg cikizi a Rise-ot. Ez alatt mit értetek? Miket mondanak mégis? Mert én még nem hallottam sosem ilyet, hogy egyik rádiónál egyáltalán kimondanák egy másik adó nevét...
 #25224  Szerző: lambda

Részben elfogadható ez a "felépített brand", de tényleg részben! Ha az ember napi 1 órát hallgat rádiót (max kettőt) még talán el is viselhető!
De rengetegen munkahelyen, üzletekben hallgatják például, ahol igen hamar elege lesz belőle az embernek.
És én itt -veled szintén nem egyetétve- mondom azt, hogy egy jól felépített műsorstruktúrát folyamatosan lehet hallgatni napi 8-9-10 órán át is (bár megjegyzem ilyennel még én sem találkoztam, mindamellett nem kivitelezhetetlen szerintem) Namármost a r1 abszolút nem ilyen!
Hallgatottsági adatokban első a 15-39 korosztályban? Ez akkora nagy durranás? Nem hinném! Vidéken a fiataloknak nincs más lehetősége, nincs alternatíva rádiózásban, nincs miből választani, így nem nehéz első helyet kiérdemelni ebben a korosztályban! Pesten azértmás kicsit a helyzet, és szerintem ha a Roxy kicsit belehúzna, ráverhetne akár több %-ot is a r1-re!Lehet rosszul fogalmaztam, talán nagyon bele kéne húznia, de megoldható lenne! Én leginkább roxyt hallgattam anno, azért pártoltam át a Rise-ra, mert a műsorai jobban bejöttek (kivétel Timo, őt nem igazán bírtam ...), a Roxy-n viszont már alig van műsor, elvétve szólnak műsorvezetők csak a hallgatóhoz! A zene meg ugye kevés szerintem, még ha jól összerakott is a műsorszerkezete!
És igen, egyxetértünk, valóban lenne igény egy jól struktúrált dance rádióra!
Privát véleményem ennyi, azt pedig továbbra is fenntartom, hogy azért olyan szintre ne süllyedjen már a R1, hogy mások alázásával próbál előnyhöz jutni, ez azért gáz ...
 #25185  Szerző: MrG

lambda írta:Lehet, hogy én tévedek, de a kereskedelmi rádiózás nem pont erről szól? A hirdető oda viszi a pénzét ahová akarja. Az ok, hogy most néhányuknak főhet a feje az esetlegesen Rise-ban le nem adott reklám miatt. Aláírom ...
De könyörgöm szerintem a rádió1 napi 24 órás ténykedésénél semmi nem ássa jobban alá a hirdetők bizalmát, ők jóval többet tettek azért, hogy a rádiózás ilyen mélyponton van ....
Szerintem egyáltalán nem. A Rádió1 egy nyugati - teljesen bevált - minta alapján felépített masszív brand, ami a hallgatók nagy többségének, fogalmazzunk úgy az átlag hallgatónak tetszik. Nem véletlenül első a 15-39 korosztályban már egy ideje. A Rádió1-re tekerő mindig ugyanazt a minőséget kapja, a Rádió1-en hirdetőnek még soha a büdös életben nem kellett csalódnia.

Nem úgy, mint a dance rádióknál, ahol kérdéses, hogy milyen érdekességgel "nyűgözik le" vagy "lepik meg" a hallgatókat/hirdetőket egyik napról a másikra, arculatváltással, vagy netán megszűnéssel. Persze erről nem a zenei stílus tehet, ez csak a sors fintora.

Attól, hogy neked nem tetszik a Rádió1 vagy a Sláger, még igen jól felépített brand-ek... ha lenne ilyen dance rádióból is, az lenne az igazi. Jelenleg nincs.
 #25184  Szerző: lambda

Lehet, hogy én tévedek, de a kereskedelmi rádiózás nem pont erről szól? A hirdető oda viszi a pénzét ahová akarja. Az ok, hogy most néhányuknak főhet a feje az esetlegesen Rise-ban le nem adott reklám miatt. Aláírom ...
De könyörgöm szerintem a rádió1 napi 24 órás ténykedésénél semmi nem ássa jobban alá a hirdetők bizalmát, ők jóval többet tettek azért, hogy a rádiózás ilyen mélyponton van ....
 #25183  Szerző: Attis

lambda írta:
Szabi írta: Milyen verseny az, ahol az egyik fizet, a másik nem, ráaásul a "másik" lenyúlja az "egyik" produktumát? (DiscoShit zenéire gondolok)
Ok a a fizetéses dolog rendben van, de mint írtam más sokszor nekem maga a rádió zenei világa jött be, én erre gondoltam sokszor amikor védtem őket! Ami pedig a zenei világukat illeti ott azért elsősorban nem a discoshites vonal volt jellemző!!!!
És mi az, hogy discoshites zenék ???????? Ezeknek a zenéknek szinte mindegyike neked is nekem is többnyire (kis keresgélés után) hozzáférhető, lévén ezeket nem dízsé birkának, vagy sovány nyakláncosnyak gyártják .....
Akkor hol is itt a lenyúlás???????
Elég nagy átfedés volt a zenék között. ;) Ha egy-egy tracklistát megnézel, akkor egyet kell érts velem.
A másik dolog, hogy a RiseFm sokáig abból a "szellemi tőkéből" építgetett, amit Jován hozott. Aki ugye nem volt DiscoShit-es. Ánem. :)
 #25182  Szerző: MrG

lambda írta:
Szabi írta: Milyen verseny az, ahol az egyik fizet, a másik nem, ráaásul a "másik" lenyúlja az "egyik" produktumát? (DiscoShit zenéire gondolok)
Ok a a fizetéses dolog rendben van, de mint írtam más sokszor nekem maga a rádió zenei világa jött be, én erre gondoltam sokszor amikor védtem őket! Ami pedig a zenei világukat illeti ott azért elsősorban nem a discoshites vonal volt jellemző?
És mi az, hogy discoshites zenék ???????? Ezeknek a zenéknek szinte mindegyike neked is nekem is többnyire (kis keresgélés után) hozzáférhető, lévén ezeket nem dízsé birkának, vagy sovány nyakláncosnyak gyártják .....
Erről nem nyitok vitát, mivel rosszul fogalmaztam. Nem lenyúlja, hanem "ugyanazt a stílust kezdi el játszani", ezáltal hallgatókat és hirdetőpartnereket csal át magához. Ezt pedig tetézi azzal, hogy a produktumot nem lehet tisztán fogni és már zajosan sem minden esetben, köszönhetően a makacsságuknak és pénzéhségüknek, totál megingatva a hirdetők amúgy sem túl nagy bizalmát a rádiós hirdetési piacon.

Maradjunk a zenénél: oké, hogy egyedi zenei világot hozott 24 órában a rádiós palettára, de ha már a lenyúlás/nemlenyúlás téma is szóbakerült, akkor a 96.4 Roxy is ráállt erre a 4 óra Discoshiten túl. Bőven elég.
 #25181  Szerző: lambda

Ok a a fizetéses dolog rendben van, de mint írtam más sokszor nekem maga a rádió zenei világa jött be, én erre gondoltam sokszor amikor védtem őket! Ami pedig a zenei világukat illeti ott azért elsősorban nem a discoshites vonal volt jellemző!!!!
 #25178  Szerző: MrG

lambda írta:Miért lenne az? Én ennek speciel örülök ha legaalább 1% ott, főleg ha pont a rádió 1-től vett el!
Elvégre verseny van a hallgatókért vagy nem????? :)
Milyen verseny az, ahol az egyik fizet, a másik nem, ráaásul a "másik" lenyúlja az "egyik" produktumát? (DiscoShit zenéire gondolok)
 #25177  Szerző: lambda

Miért lenne az? Én ennek speciel örülök ha legaalább 1% ott, főleg ha pont a rádió 1-től vett el!
Elvégre verseny van a hallgatókért vagy nem????? :)
És azt sem felejtsük el, hogy a Rise nem alázta R1-éket (legalábbis én nem hallottam, de szerintem nem volt ilyen)
Nem lenne ez fordírva is elvárható?
  • 1
  • 448
  • 449
  • 450
  • 451
  • 452
  • 482