T-sat mondjuk egy TP-re felokád 30 csatornát, mitől is lenne jó minőségű, még ha mpeg4 is...
Mauro írta: Ezt mondjuk nem értem. Ha DVD-n úgy jön ki akkor miért nem tudják biztosítani? Nekik is érdekük minőségi sugárzás. Mert az több élőfizetőt is jelent és feltételezésem szerint akkor ők is jobban keresnek.Nem tudom ez pontosan hogy megy, de a netboard-on az MTV-től és a Duna TV-től is panaszkodnak, hogy egyelőre a filmforgalmazók még nem annyira rugalmasak ennél a 4:3-16:9 kérdésnél.
mlaszlo írta:Ezt mondjuk nem értem. Ha DVD-n úgy jön ki akkor miért nem tudják biztosítani? Nekik is érdekük minőségi sugárzás. Mert az több élőfizetőt is jelent és feltételezésem szerint akkor ők is jobban keresnek.Mauro írta: Hát ép ez az régi mozi filmeket is szélesvásznúak. Mozi műsor meglepő hogy 4:3as. USA-ba nem 16:9 vennék fel? Esetleg HD?Az a baj, hogy ez nem mindig csak az HBO-n múlik, hanem a film forgalmazóján is, hogy milyen formátumban tudja biztosítani a filmet.
Mauro írta: Hát ép ez az régi mozi filmeket is szélesvásznúak. Mozi műsor meglepő hogy 4:3as. USA-ba nem 16:9 vennék fel? Esetleg HD?Az a baj, hogy ez nem mindig csak az HBO-n múlik, hanem a film forgalmazóján is, hogy milyen formátumban tudja biztosítani a filmet.
mlaszlo írta:Hát ép ez az régi mozi filmeket is szélesvásznúak. Mozi műsor meglepő hogy 4:3as. USA-ba nem 16:9 vennék fel? Esetleg HD?Mauro írta:Meg az is rájuk férne, hogy eredeti képarányba adják filmeket Die Hard 3 pl 4:3 adták meg még jó pár filmet mostanában. Nyugaton már a kereskedelmi csatik már az előzetesek is 16:9be adják. Egy mozi csatitol ez elvárható lenne.Ebben igazad van, sajnos előfordul még 4:3-as film, de amióta az HBO HD elindították, azóta drasztikusan lecsökkent a számuk, kb. 10% körül lehet a 4:3-as műsorok aránya. Ami állandóan 4:3-as az az egyik mozimagazin és néha egy-egy régebbi film.
Mauro írta:Meg az is rájuk férne, hogy eredeti képarányba adják filmeket Die Hard 3 pl 4:3 adták meg még jó pár filmet mostanában. Nyugaton már a kereskedelmi csatik már az előzetesek is 16:9be adják. Egy mozi csatitol ez elvárható lenne.Ebben igazad van, sajnos előfordul még 4:3-as film, de amióta az HBO HD elindították, azóta drasztikusan lecsökkent a számuk, kb. 10% körül lehet a 4:3-as műsorok aránya. Ami állandóan 4:3-as az az egyik mozimagazin és néha egy-egy régebbi film.