RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#33653  Szerző: Richmonde

Az output level threshold-ját is be kellene lőni hozzá, amúgy élatbe lép a "lélegző effektus". Az ének elkezd ordítani, ha pedig megérkezik alá a basszus elhalkul. Főleg ha az output level masterja jóval nagyobb értéken áll, mint a threshold.

Amúgy meglepődtem, hogy Incognitot, meg Brand New Havies-t hallottam a Neo-n. Piros pont érte. ;)
 #33569  Szerző: Ghee

Na végre normálisabb a Neo hangzása. Volt egy kis AGC piszka és kapott egy kis basszust is, gondolom a limiterben az alsó sáv tresholdja került feljebb. Így már csak az a probléma olykor, ha pl. sima énekhanggal indul egy zene, majd jön egy nagy adag basszus akkor megfojtja az énekhangot.

...tudom, várjak még amíg végleges nem lesz a stúdió az összes eszközével és az adásprocit végre hozzá lehet hangolni. ;)

Írtatok a ClassFM hangzásáról, na az tényleg egy rakás hallgathatatlanság. Ezzel az erővel elég lenne csak egy átlaghangfrekvencia-egyveleget adni lassan zene helyett a meghatározott hangerőszinten. :shoot:
 #33488  Szerző: lali87

Ez még érdekesebb akkor valóban övék a legjobb pályázat :-D 2x annyit fognak befizetni mint a vesztesek fizettek volna :yes: Tudom soha nem fogjuk látni de azért kiváncsi lennék egy mérlegre 2016-ban. Anno a Sláger (Hungária rádió) és a Danubius is ilyen ambiciózus tervekkel indult konkurencia nélkül és kért koncessziós díj csökkentést. Így egy rakat konkurenciával szűkülő piacon (azóta rengeteg helyi és netrádió is lefölözi a picot) nem tudom honnan várnak bevétel duplázódást :lol: Miközben mindenki más stagnálásra játszik :-)

(Szerk:)Ja és még egy érdekesség: A Bumerángnak van egy fóruma ahol Boros Lajos elég sokat sejtetően arra célozgat, hogy január elején visszatérnek igaz arról egy-két kóbor sejtetésen kívül sehol nem utal, hogy a Neo lenne a célpont, de a Neo-nak nincs reggeli műsora. Így valószínűleg oda mennek. Akkor már nem sok érv van a Neo mellett :-D Vissza tér az "igénytelenség"...és a többi jelző is ugyan arra frekire ahol volt. A zenei kínálatot szépen alakítgatják Slágeresre, hogy nőjön a hallgatottság....és haza vágják az elért igényességet....de legalább dőlni fog a lééééé :shoot: Ezek a büdös kapitalisták....pénzért áldozni az igényességet :lol:
 #33477  Szerző: Zsolt

lali87 írta:érdekes mert pénzről nem is volt szó a pályázatban hanem csak a bevétel bizonyos százalékáról!!!!!
http://www.ortt.hu/hirek.php?hir_id=459
 #33472  Szerző: SzD

Egyre pozitívabb tartalmú dolgokat írsz, ez tetszik! :yes:
Én is nagyon várom már a januárt (a reggeli műsorsávot leszámítva), de nekem is így tetszik. Kérdéses a zenei kínálat is, mert szerintem még azon is fognak változtatni egy kicsit. A Class jobban döntött azzal, hogy több ismert zene is megtalálható náluk, és az új zenei arculatot ezáltal elég finoman vezette be. A Neo bevállalósabb, rögtön belevágott a "közepébe". Majd meglátjuk merre fejlődik még.
Különben én nem is nagyon értettem, hogy miért volt a két új rádiónak ilyen kevés ideje az indulásra. Várhattak volna még ezzel január 1-ig, akkor biztos mindkettőnek lett volna ideje arra, hogy már első napon "nagyot szóljanak". A Class ebből a szempontból is könnyebb helyzetben volt, mert gyakorlatilag létrehoztak egy második Danubiust, csak más zenékkel. Ezt nem kellett nagyon tervezgetni.
Amúgy az mr2 egyik rádiónak sem jelent konkurenciát.
 #33470  Szerző: lali87

Hát nem lesz egyik rádió sem rossz. De a Neo-nak ott van egy elég erős konkurencia a mr2 emellett ez a zenei összevisszaság nekem NEM jön be (mr2, SztárFM néha Danubius stílus) már így országosan elég sok helyen van Juventus ami elszívta a "slágerzene" hallgatók többségét A Class felfrissítette a Danubiust és már nagyon beindult!!! A Neo-nak szerintem egy igazi értéke van ez pedig az ezeröcsi más hallgathatót nem találtam rajta.
Ezzel a kezdetleges arculattal, használható honlap nélkül, rendes műsor nélkül, mindenkihez szólok, mégis senkihez érdekes lesz mi sül ki belőle :-S
Kíváncsian várom mit adnak januártól amikortól élesben megy :-)

szerk:Én nem tudok semmit a radio café-ról (soha nem hallgattam) ezért erről véleményem sem lehet. De rétegrádiót országosan üzemeltetni nem biztos, hogy kifizetődő.

Bochkor Gábor mondta:Én otthon nem hallgatnám a Sláger zenéjét, nem ez a stílusom, de a nagy tömegek erre vágynak ezt mutatják a piackutatások!!!!! <----Ez az én véleményem is erről

A helyi rétegrádiók elszórakoztatják az erre vágyókat nagy tömegeknek a populáris műsorok kellenek népszerű zenékkel. ---->Sláger rádió
 #33466  Szerző: SzD

Jó, ebben igazad van, de ne gondold, hogy nem lesz nagy nyereségük. Ha kiindulunk a radiocaféból, ami egy pesti rétegrádió, azért ott is hasonló helyzetek között évről évre nyereségesebben tudnak üzemelni, idén pedig Superbrands minősítést kaptak, ami kevés rádiónak sikerült. Mindezt úgy, hogy rétegrádió, és a hallgatottsági adataik nem épp mondhatók jónak (persze ez nem számít, mert tudjuk, hogy nem valósak az adatok, csak a befektetők ebből indulnak ki). Ez azért csak jelent valamit. Ha azzal a rádióval eltudnak érni ilyen jelentős sikereket, az országossal miért nem tudnának?
 #33463  Szerző: lali87

SzD írta:
lali87 írta:érdekes mert pénzről nem is volt szó a pályázatban hanem csak a bevétel bizonyos százalékáról!!!!!
Az nem pénz? :lol:
Na jó pénz de csak az nem derül ki mennyi mert nem biztos, hogy a sláger és az FM1 ugyan annak a pénznek a %-lékairól beszélnek. A Sláger belökte 6 milliárd 10%-át fizetnék az FM1 valaminek pontosabban akárminek azaz semminek az 50%-át A saleshouse-al könnyen meg lehet oldani, hogy legfeljebb a minimál befizetés (350millió) jöjjön ki :-D
Ha így sasoljuk akkor a Sláger (600millió) többet ajánlott az FM1(350millió)-nél a Danubiusról és az ő rendszeréről nincs infóm de esélyes, hogy a Slágerhez nagyon hasonló lett volna forintban.
Így évi 1.1-1.2 milliárd helyett 700 millió lesz az állam bevétele.
Mi állampolgárok megint rosszul járunk.

Ja és mielött jönne valaki az "elvakult slágeressel" ez így nem teljesen igaz szerettem azt a rádiót az újak főleg a Neo nem jön be de ennyi, engem csak ez az igazságtalanság és "félreértelmezés" zavar ami ebben az országban bármikor bárkivel megeshet......"Magyarország......ahol álmomban jártam....."
 #33462  Szerző: SzD

Az nem pénz? :lol:
 #33460  Szerző: lali87

Érdekes ez a példa.....nem tudom....azért is érdekes mert pénzről nem is volt szó a pályázatban hanem csak a bevétel bizonyos százalékáról!!!!!
A sláger a 6 milliárdos bevételének a kb.10%-át ajánlotta föl ami 600millió garas.....Az FM1 fölajánlotta valaminek az 50%-át annak amit a sales house-tól kap nos ez kb. 700 millió lesz mert 350millcsit mindenképp be kell fizetni.....:lol: Hidd el meg fogják játszani :-D
Amúgy ha tényleg képes lenne befizetni a teljes bevételének az 50%-át akkor én ünnepélyesen törlöm majd magam a netről is :-D Nincs olyan legális cég egy-két elvont példától (Szerencsejáték zRt) eltekintve amelyik 50%+ nyereséggel dolgozna :lol: Ja és egy új elég elvont rádió NEM képes akkora bevételt generálni mint a Sláger 10 év után. Mint friss piacra lépőnek kb a fele lesz a bevétele vagy annyi sem :-D Őrületes pénzek bevonása, vagy teljes profilváltás nélkül örülhet ha nullszaldósra ki tudja hozni az első 5-7 évet :-D Ezen a folyamatosan szűkülő rádiós piacon. A Slágernek 7!!!évre volt szüksége a nullszaldóra ennek összesen van annyi :-D

Abban viszont igazad van, hogy a Slágernek mindenképp vége lett volna mert a Danu kiütötte volna....de az egy rendes győzelem lett volna :-D A 15%-lékos befizetés még mindig hihetőbb mint az 50%

Ja és az autómat én egy biztos összegért adnám oda nem egy elképzelt valamekkora összeg feléért :-D
Na nem politizálok és számolgatok tovább rádiózzunk :-D
  • 1
  • 521
  • 522
  • 523
  • 524
  • 525
  • 584