RADIOSITE Fórum

• Class FM

#36876  Szerző: LuciFerko

Na ez szint:
Robbie Williams - Bodies
128k minőség
torzulás
bal és jobboldalra időnként bejön ilyen kerregés.
 #36873  Szerző: donder

linya írta:A HírTV-n Csiszár-riport most...
látom... :hehe:
 #36871  Szerző: linya

A HírTV-n Csiszár-riport most...
 #36851  Szerző: Zoey

Nem a településre gondoltam, hanem az adott háztartásra, munkahelyre. A rádióhordozással nem számoltam, de ez annyira gyakori?

Lehet, hogy a hirdetőknek nem azok az adatok kellenek, de én nem is miattuk találnám ki, hanem azoknak, akiket csak az érdekel, hányan hallgatnak éppen egy rádiót. Lehet, hogy csak a készülék száma derülne ki, amelyiken éppen ez a rádió szól, de lenne valami osztószám, átlag, amit mindegyikkel elosztanának.
Ok, tudom, hogy erre is találsz valami kifogást, mert ez az ötlet tényleg abszurd volt részemről. De azért jó lenne...
 #36846  Szerző: VidámSrác

Zoey írta:
VidámSrác írta:
Zoey írta:Vagy egy chipet ültetnének minden rádiókészülékbe, ami pontosan kijelezné, mikor, mennyit hallgattak egy-egy rádiót...
és azt hogyan lehetne kiszűrni, ha például a nagyi elalszik délután egy rádió mellett, amin megy a class fm, közben egy 200 főt foglalkoztató üzemben egy rádión a neo van kihangosítva. mert ez nem 1:1 arány, ugye?
Még az is fel lenne jegyezve, melyik helyen hányan élnek, dolgoznak.
ezt hogyan gondolod? miskolc 178000/53000? ebből milyen hasznos adat olvasható ki? és ha elvisszük a rádiót máshova?
Zoey írta:1-1 elalvó fő pedig nem sokat oszt-szoroz, mert ellensúlyozná az, ha pl. egy üzletbe több ember van.
csak érzékeltetem, hogy két bekapcsolt rádió között milyen hallgatottságbeli eltérések lehetnek. ez a módszer csak arra jó, hogy pontosan megmondja, hány készüléken szól az adott rádióműsor. a hallgatókról (számukról, korukról, nemükről, végzettségükről, foglalkozásukról) semmit nem árul el, pedig ezek a legfontosabbak egy rádió (és a hirdető) számára.
 #36844  Szerző: Zoey

Ghee írta:
Zoey írta:Vagy egy chipet ültetnének minden rádiókészülékbe, ami pontosan kijelezné, mikor, mennyit hallgattak egy-egy rádiót...
Ez nem új gondolat. Van olyan kábelszolgáltató egy társasházban, ahol van ilyen nézettségmérő cucc, távleolvasással. Mivel bevállalták a készüléket, ezért kedvezményesen kapták a kábelTV-szolgáltatást.
Jaja, tévéknél bevált módszer, ezt tudtam én is. De rádióknál még nem létezik sajnos. Igaz, ott mit tudnának cserébe kedvezményesen adni? :)
 #36842  Szerző: Zoey

VidámSrác írta:
és azt hogyan lehetne kiszűrni, ha például a nagyi elalszik délután egy rádió mellett, amin megy a class fm, közben egy 200 főt foglalkoztató üzemben egy rádión a neo van kihangosítva. mert ez nem 1:1 arány, ugye?
Még az is fel lenne jegyezve, melyik helyen hányan élnek, dolgoznak. 1-1 elalvó fő pedig nem sokat oszt-szoroz, mert ellensúlyozná az, ha pl. egy üzletbe több ember van. Jó, tudom ez elég futurisztikus ötlet volt...
 #36832  Szerző: Ghee

Ez nem új gondolat. Van olyan kábelszolgáltató egy társasházban, ahol van ilyen nézettségmérő cucc, távleolvasással. Mivel bevállalták a készüléket, ezért kedvezményesen kapták a kábelTV-szolgáltatást.
 #36831  Szerző: VidámSrác

#36815  Szerző: Zoey

SzD írta:A hallgatottsági felmérések is olyanok, amilyenek...
Persze, valamennyire tükrözik a valós eredményeket, de azért nagyon nem mondanám pontosnak ezeket az eredményeket. Ha minden rádióhallgatót egyesével végigkérdeznének, akkor lenne oké. Na ez viszont lehetetlen. :)
Vagy egy chipet ültetnének minden rádiókészülékbe, ami pontosan kijelezné, mikor, mennyit hallgattak egy-egy rádiót...
És hogy ne legyünk már teljesen OFF-ok: "Ez olyan Class lenne!" :)
  • 1
  • 429
  • 430
  • 431
  • 432
  • 433
  • 510