RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#37207  Szerző: joe

Pasa írta:Hát én meg irigylem a békéscsabaiakat! Igazi DX-paradicsom lehet ott, alacsony zajszint mellett. :yes:
Én itthon kb. 10 éve leszoktam az FMDX-ről emiatt...
Nem akkora az a "paradicsom", mint gondolnád. A fő probléma a város "zaja". Házilag épített számítógép hálózatok, kompakt csövek, stb akkora zavart termelnek, szinte képtelenség a távoli adó jelét venni. Ha valaki DX-elni akar, akkor ki kell menni vidékre, ott jobbak az esélyek. Joe
 #37188  Szerző: djlacee

Promenád írta:Tescoban beszerezhető erösitős Hama szobaantennám van.
Legjobb
 #37185  Szerző: Promenád

Irányított 7 elemes Yagi-antennát használtam,amit vertikálisan szereltem fel a padlásra. De amióta elköltöztem egy Tescoban beszerezhető erösitős Hama szobaantennám van.
 #37184  Szerző: VR5000

Akkor jól tudtam. Pont ezért lenne jó valami hordozható készülék.
Hordozhatóban a Grundig Satellit sorozat (500-as, 650-es 700-as) elég jó. :yes:
 #37180  Szerző: Mauro

Ghee írta:
Mauro írta:
LuciFerko írta:FMDX-re nem ajánlom az ATS-909et mert a szelektivitása :vomit: valamint ha ott egy erős helyi adó akkor a sáv egy részét szépen szétcsapja. FMDX-re blaupunk autorádiókat ajánlok, egész olcsón be lehet őket szerezni. Zvartoshu is azzal tolja 8-)
Igen csak autóhifivel nem lehet pl háztetőkön keresgélni. Vagy magasága annyira nem számít?
Az egyik leglényegesebb dolog FM-nél az antenna magassága, milyensége - mint adásnál, mint vételnél is.
Akkor jól tudtam. Pont ezért lenne jó valami hordozható készülék.
 #37179  Szerző: Mauro

Promenád írta:Valaki kérdezte a topicban, hogy miért kell Miskolcra adó. Nos, ha tudnád, a város egy vőlgyben fekszik, így nem fog neked a Tokaji gericadoról a rádióhullám lemászni. Ha ismernéd a hullámok terjedésének tőrvényszerüségét nem kérdeznél ilyen butaságot.

DX-re én egy FISHER FM-869-es tipusú rádiótunert használok, igaz nem egy mostani darab, nincsen rajta RDS és egy kicsit újra kellett hangolnom a "belét" , de azóta nagyon jó lett. :)
Itt 5500-ért árulják.

http://www.vatera.hu/fisher_fm_869_tune ... 23883.html
Milyen antennát használsz?
 #37170  Szerző: Promenád

Valaki kérdezte a topicban, hogy miért kell Miskolcra adó. Nos, ha tudnád, a város egy vőlgyben fekszik, így nem fog neked a Tokaji gericadoról a rádióhullám lemászni. Ha ismernéd a hullámok terjedésének tőrvényszerüségét nem kérdeznél ilyen butaságot.

DX-re én egy FISHER FM-869-es tipusú rádiótunert használok, igaz nem egy mostani darab, nincsen rajta RDS és egy kicsit újra kellett hangolnom a "belét" , de azóta nagyon jó lett. :)
 #37156  Szerző: Ghee

Mauro írta:
LuciFerko írta:FMDX-re nem ajánlom az ATS-909et mert a szelektivitása :vomit: valamint ha ott egy erős helyi adó akkor a sáv egy részét szépen szétcsapja. FMDX-re blaupunk autorádiókat ajánlok, egész olcsón be lehet őket szerezni. Zvartoshu is azzal tolja 8-)
Igen csak autóhifivel nem lehet pl háztetőkön keresgélni. Vagy magasága annyira nem számít?
Az egyik leglényegesebb dolog FM-nél az antenna magassága, milyensége - mint adásnál, mint vételnél is.
 #37154  Szerző: Mauro

#37133  Szerző: Pasa

Nálunk (Bp.) erősítő nélkül is behalt ez a hobbi. Régi szép idők: 1990-es évek elején 200 km-ről fogtam soksok jugoszláviai magyar nyelvű helyi rádiót (meg szerb nyelvűt is persze), amik néhány száz wattal adtak. Gyakran jöttek osztrák és román adók is. Meg lengyelek, csehek, ukránok. Ma jó, ha Pest megyéből bejön néhány helyi. :cry:
  • 1
  • 471
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 541