RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#37154  Szerző: Mauro

LuciFerko írta:FMDX-re nem ajánlom az ATS-909et mert a szelektivitása :vomit: valamint ha ott egy erős helyi adó akkor a sáv egy részét szépen szétcsapja. FMDX-re blaupunk autorádiókat ajánlok, egész olcsón be lehet őket szerezni. Zvartoshu is azzal tolja 8-)
Igen csak autóhifivel nem lehet pl háztetőkön keresgélni. Vagy magasága annyira nem számít?
 #37133  Szerző: Pasa

Nálunk (Bp.) erősítő nélkül is behalt ez a hobbi. Régi szép idők: 1990-es évek elején 200 km-ről fogtam soksok jugoszláviai magyar nyelvű helyi rádiót (meg szerb nyelvűt is persze), amik néhány száz wattal adtak. Gyakran jöttek osztrák és román adók is. Meg lengyelek, csehek, ukránok. Ma jó, ha Pest megyéből bejön néhány helyi. :cry:
 #37131  Szerző: Nightman01

Nekem az a tapasztalatom,hogy mindenütt gond van a DX-eléssel,(már ha jelerősítőt is használni akarsz pl..) ahol ,,minimum,, helyi rádió ad.. Sőt,már helyi se kell,nézzétek meg a Kossuth átjátszóit pl.. Azért még akad pár remek hely DX-elni. Én legutóbb pl Szolnokon a Jubileum téri 24-es 23.emeletén jártam ,,egy szál,, telóval,headsettel.. Tán hihetetlen,de nem nagyon volt üres freki 87.5-108-Mhz-ig.. :)
 #37127  Szerző: Pasa

Hát én meg irigylem a békéscsabaiakat! Igazi DX-paradicsom lehet ott, alacsony zajszint mellett. :yes:
Én itthon kb. 10 éve leszoktam az FMDX-ről emiatt...
 #37118  Szerző: joe

Gyurii91 írta: Én inkább arra voksolnék, hogy minden szólna úgy, mint a Csaba.. :S
Tudom, Békéscsaba belvárosában az országos adók vétele nagyon gyér, de sajnos ez nem egyedüli eset...hasonló a helyzet pl. Szekszárdon ill. Tatabányán is. Debrecenhez hasonlóan Békéscsabán is lett volna lehetőség az országos hálózathoz reléket kijelölni, de ezt 1997-ben mégsem tették meg...akkor sem volt fontos Békés megye...Joe
 #37101  Szerző: Gyurii91

joe írta:
Gyurii91 írta:Na Békés déli része olyan, mint Debrecenben Komádi...

Bár még szerencse, hogy van szentei átjátszó..
Még szerencse, hogy nincs közelebb gerincadó, így lehet DX-elni...Joe
Én inkább arra voksolnék, hogy minden szólna úgy, mint a Csaba.. :S
 #37083  Szerző: joe

Gyurii91 írta:Na Békés déli része olyan, mint Debrecenben Komádi...

Bár még szerencse, hogy van szentei átjátszó..
Még szerencse, hogy nincs közelebb gerincadó, így lehet DX-elni...Joe
 #37080  Szerző: Gyurii91

Na Békés déli része olyan, mint Debrecenben Komádi...

Bár még szerencse, hogy van szentei átjátszó.. :unott:
 #37073  Szerző: donder

Gyurii91 írta:
LuciFerko írta:Mikor voltam Békéscsabán telefonnal a belvárosba jóformán nem jött se a petőfi, se a danubius, se a sláger. bezzeg az Info Pro üvöltött :shock:
Igen, fura..
Debrecenben is minek a 101.1 ott a 101.6? Meg minek Miskolcra amikor ott van Tokaj? :D
Gyurii91 ha tudnád hogy Debrecenben milyen szarul jön a 101,6... Komádiról Debrecenbe jóformán csak TV Two jön full tisztán, a többi adása is jön, de nem olyan élvezhető kategóriában... Tokaj meg szépen jön rádióadásokban, de ami a TV-ket illeti szinte semmi. Kell az a Pallagi átjátszó...
 #37071  Szerző: Gyurii91

LuciFerko írta:Mikor voltam Békéscsabán telefonnal a belvárosba jóformán nem jött se a petőfi, se a danubius, se a sláger. bezzeg az Info Pro üvöltött :shock:
Igen, fura..
Debrecenben is minek a 101.1 ott a 101.6? Meg minek Miskolcra amikor ott van Tokaj? :D
  • 1
  • 472
  • 473
  • 474
  • 475
  • 476
  • 541