littlestar írta:Mutatnál egy olyan friss felmérést, ahol a teljes célcsoportban nem piacvezető az MR1-Kossuth országos szinten?Úgy látom mindenképp kötözködni szeretnél! Ám legyen.
Az MR2-Petőfi Rádió a kereskedelmi rádiós kliséktől és a profitorientált médiumok negédes stílusú műsorvezetőitől mentes, kultúrát közvetítő, értékadó, közszolgálati zenei rádió. Célja nem a legszélesebb társadalmi réteg elérése, hanem a máshol ritkán hallható, mégis divatos, 3 évnél nem régebbi zenékre fogékony fiatal korosztály (20-39) megszólítása.
Rádiós írta:Hogy melyik rádió a leghallgatottabb, az sajnos felméréstől függ.
Nem kell, hogy egyezzen a véleményünk, ám azt beláthatod, hogy az MR2 csak egy réteget szolgál ki. Lehet, hogy ezt jól csinálja, ám nem csak ennyi lenne a feladata. Amikor indult, nagyon sokat hallgattam és tetszett, mára azonban eljutottam odáig, hogy nekem nem tetszik, ezért nem is hallgatom csak nagyon ritkán. Elsődlegesen pont a zene miatt!
Ha szerinted az a szakma csúcsa, hogy egy műsorvezető 10 másodpercben felvételről elmondja hogy ez az MR2 és ez vagy az a dal jön, nos azt sajnálom, mert szerintem nem ez a szakma csúcsa.
Én azért ennél több műsort tudtam volna modernizálva elképzelni és hidd el én is pontosan tudom, hogy mi valósítható meg és mi nem!
Beláthatod, hogy ennél sokkal több lehetőség van a Magyar Rádióban és lehet, hogy bevételt termel a cég, még sem vagyok meggyőzve.
Hány rádió is van, ami országos? TEHÁT országos! Nem hálózat! Ezért sem jelentősek ezek a mérési adatok. Országos mérésről beszélsz amiben van egy Magyar Rádió, egy Class és egy Neo. Igen a Magyar Rádió: MR1, MR2, MR3! Nah ez kínálat. Tehát maximum 5 rádió, amiből 3, egy kézben van.
De hogy értsd. Nem az eredményt kérdőjeleztem meg. Csupán annyit mondtam, hogy ez szerintem kevés. Nem feltétlen az MR1 vagy MR3 a problémás. Az tény, hogy változott maga az MR és főleg előnyére.
Előttem ezt jól fogalmazták meg! Kellene valami éjszakára is és lehet, hogy napközben is többet tehetne az MR2. Azt tartom zavarónak, hogy tudomásom szerint óriás fizetések kapcsolódnak, 10 másodperces konfokhoz. És talán egy közmédiumnak, ami most kereskedelmi jelleggel üzemel, nem biztos, hogy egy réteget kellene kiszolgálnia ennyi pénzből.
Eléggé elfogult vagy. Amúgy meg azért nem tudsz meggyőzni arról, hogy ez így tökéletes, mert tudom hogy lehetne ennél jobban is. Nem azt mondtam, hogy rossz, csak lehet jobban is. Remélem így nem veszed a szívedre.
Tisztelettel
F.A.
UI: Az MR2 hangzása viszont szerintem a legjobb!