RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42714  Szerző: Zsolt

ravasz írta:Csak hogy kicsit beszálljak: pl. a budapesti Cool FM teljesen olyan, mint egy kereskedelmi rádió, legalábbis amikor én hallgattam, semmi különbséget nem véltem felfedezni pl egy kereskedelmi rádió és a Cool FM között. Viszont a Cool Fm nem értékesít 1 perc reklámidőt sem...

Tehát akkor most fogja rá valaki, hogy kereskedelmi szerű kisközösségi! Hoppá, csak nincs rajta reklám. Akkor hogy van ez?
Ez teljesen biztos, hogy a Cool FM direkte nem ad reklámot?
Csak mert én már hallottam rajta (igaz, hogy jó rég) nem is egyet. :)
 #42697  Szerző: ravasz

Sztem parttalan a vita, ami itt kialakult. Ez a közösségi rádiózásos dolog nagyon tágan értelmezhető. Médiás szakirodalmakban is megjegyzik, hogy nincs nagy szakadék a kereskedelmi, közszolgálati és közösségi rádiózás között.

Csak hogy kicsit beszálljak: pl. a budapesti Cool FM teljesen olyan, mint egy kereskedelmi rádió, legalábbis amikor én hallgattam, semmi különbséget nem véltem felfedezni pl egy kereskedelmi rádió és a Cool FM között. Viszont a Cool Fm nem értékesít 1 perc reklámidőt sem...

Tehát akkor most fogja rá valaki, hogy kereskedelmi szerű kisközösségi! Hoppá, csak nincs rajta reklám. Akkor hogy van ez?
 #42675  Szerző: mgabor

ugye abban is egyetértünk, hogy populáris zenén és habkönnyű megszólalásokon kívül más tartalom is létezik, mint 24 órás pofázás a virágöntözésről... még ha Diósgyőrön más is lenne az alternatíva :)
 #42669  Szerző: Snookie

orrhang írta:na, végre valaki beismerte, hogy azért csinál(t) kisközt, mert nem jutott kereskedelmi frekihez. Talán Miskolcon még okés is, de majd ha jön a kerrádió... Na, akkor lesz sértődés, megy egymásra mutogatás.
Eszem ágában sincs kötekedni..de melyik mondatban ismertem ezt be?:)
Egyébként ha így is lenne..az miért okoz Neked problémát?
 #42668  Szerző: Johnny

Nem érdemes összehasonlítani a kereskedelmi rádió és a kisköz freki-hez jutási lehetőségeket, mint látjuk kisköz boldog-boldogtalannak lehet, kereskedelmi freki pályázásába meg a pályázat megírása a legapróbb feladat.
Amugy meg nyilván megpróbál mindent (akár a kisközt is)...hiszen rádiózni akar, nem értem miért baj ez.
Egy dologban viszont megállapodhatunk, a kisköz rádiónak nem szabad olyannak lennie mint egy kereskedelmi. Ebből a szempontból nyugodtan állíthatom hogy mi megpróbálunk mást csinálni mint egy kereskedelmi.
 #42665  Szerző: orrhang

na, végre valaki beismerte, hogy azért csinál(t) kisközt, mert nem jutott kereskedelmi frekihez. Talán Miskolcon még okés is, de majd ha jön a kerrádió... Na, akkor lesz sértődés, megy egymásra mutogatás.
 #42664  Szerző: Snookie

mgabor írta:bírom ezt a lenézést, hogy á, kórházrádió, hülyeség... igaz, hogy angliában annyi kórházrádió van, mint a szemét, meg egy csomó nagy rádiós olyanban kezdte, meg legalább van valami célja. de ha ti mondjátok, biztosan nagyobb hülyeség a kórházrádió, mint egy csomó kiskereskedelmi nyűglődés, amit csak azért csinálnak, mert nem jutottak rendes frekihez. :)
Kiskereskedelmi nyűglődés..ez jó.. :) Viszont legalább hallgatja valaki..ezeket az amúgy sem túl nagy lefedettségű kisközöket..
Frekvencia hasznosság ügyében semmi értelmét nem látom olyan kisköznek amit a kutya nem hallgat, viszont marha jó, még meg is tapsoljuk mert igazi kisközként működik (pl. diósgyőr).. Mi értelme van? Csak eszi a milliós pályázati pénzeket évről-évre..és nem hallgatja senki (tisztelet a kivételnek) mert technikailag igénytelen és a függönyvasalás rejtelmei sem izgatnak túl sok hallgatót 2010-ben. Az 1 km sugarú kört meg nem is említem...Ez a néhány szakmabeli (vagy nem) aki pedig itt írogatja, hogy egy kisköz legyen kisköz..ugyan már..ez csak kötekedés. Valljuk be, nem ok nélkül. De azért kíváncsi vagyok mennyi igazi kisközt hallgatsz napi szinten.
Megértem azt ahol valóban létezik normális helyi adó (nem pesti és szegedi gyártás)..és ott nem férhet meg "kereskedelmi" kisköz..Jogos! Nekem is csípné a szemem! (akkor sincs értelme) Ameddig viszont nincs, addig miért baj, ha valakik megpróbálják kielégíteni a hallgatói igényeket....hűha..fikázzuk gyorsan ki őket, miért nem beszélnek 7/24-ben arról hogyan kell virágot öntözni.
Miért kell sajnálni a hallgatótól, hogy kapjon egy kicsivel helyibb rádiót/műsort mint amit jelenleg a nagyok nyújtanak?
Még valami..senkit nem érdemes a pályázati anyag ismeretének hiányában kiosztani.

A konklúzió persze ugyanaz ami már sokadszor..én kisközöket csak falvakba adnék..oda elég és talán ott hallgatná is valaki az igazi céljának megfelelően..tehát lenne értelme. Ráadásul talán Mari néni nem is igényelne adás meg mikiprocit..
 #42638  Szerző: mgabor

bírom ezt a lenézést, hogy á, kórházrádió, hülyeség... igaz, hogy angliában annyi kórházrádió van, mint a szemét, meg egy csomó nagy rádiós olyanban kezdte, meg legalább van valami célja. de ha ti mondjátok, biztosan nagyobb hülyeség a kórházrádió, mint egy csomó kiskereskedelmi nyűglődés, amit csak azért csinálnak, mert nem jutottak rendes frekihez. :)
 #42635  Szerző: Johnny

Én is várom már a miskolci kisközöket. :)
Talán itt olvastam hogy az Oxygen Radio is az Avasról fog szórni...
Nem hinném hogy ők is a 92,4-et kapnák :lol: szóval érdekesen alakulnak a dolgok, na meg ugye elvileg ők sem számíthatnak akkor 0,3nál többre mint a miénk...hisz ez állítólag elég. Abba a kérdésbe bele se mennék hogy minek avasra 2db és az egyetemre 2db rádió. De semmi kifogásom nincs a piac színesedése ellen. De bízom benne hogy vasárnap után kezdetét veszi a pontosan ilyesféle anomáliák felszámolása az egész országban.
Más.
Annak ellenére hogy nekem azt írta a hatóság, hogy nincs kiadható kisközösségi freki...most van 3 új. És erre a tortán lévő habra most jön egy (magam se tudom mit írjak ide) aminek mintha olyan érzete lenne, hogy ha egy kórház kap frekvenciát bammeg' akko legyen már nekünk is... amit teljesen meg tudok érteni :D ráadásul az ő nevükről legalább tud valamit a szakma, nem egy kórház (már nem ledegradálás képpen)
 #42626  Szerző: mjoel

VidámSrác írta:
mjoel írta:Nézzd a közösségi rádió egy adott réteget szólít meg a kereskedelmi meg próbál minnél szélesebb körnek szólni.
nem igaz. a 18-34-es fiatalok csoportja nem számít kisközösségnek. az ortt meg örül, ha egyáltalán kap ezektől a rádióktól néha valamit, a kisközösségi adók ellenőrzésének helyzete jelenleg igen kaotikus, ezért mondtam, hogy miskolcra egy komoly, helyi érdekeltségű kereskedelmi rádió kell, aki oda fog figyelni arra, hogy a kisközösségi rádiók még véletlenül se szóljanak mondjuk az általuk meghatározottnál szélesebb érdeklődésű és nagyobb területen szétszóródó közönséghez. ugye nem kell elmondanom, hogy a helyi kiskereskedelmi rádiók csődjéhez vezetne ez...

kedves mjoel! tőlem még ötször megismételheted azt, hogy kinek milyen feladatokat kell papíron vállalnia egy kisközösségi frekvencia megszerzése érdeklében, de legalább nekem ne próbáld azt bemesélni, hogy a naphosszig tartó slágerzene megszakítás nélkül egy jól meghatározott kisközösséghez szólna. (legfeljebb valamennyi kisközösségnek egyszerre... kivéve persze a slágerzenéket gyűlölő kisközösséget és a kisközösségi rádiót nem szerető kisközösséget.)
Oké! Legyen igazad! Ámen
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 164