RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#42857  Szerző: paradigm

Snookie írta:paradigm esetleg bevágjam a Neptunomat..?
Felőlem az égre is kiírhatod.
 #42849  Szerző: LuciFerko

Meg a másik: Egy kisközösségi rádió stábja alapvetően önkéntesekből áll, akik fanatizmusoból, ingyen csinálják a műsorok. Ezek az emberek általában dolgoznak/tanulnak valahol, így szerintem irreleváns elvárás, az hogy egy kisköz rádióba EGÉSZ NAP élő beszélgetős műsorok kellenének. Amúgy őszintén: melyik miskolci kereskedelmi helyi adó játszik olyan zenét mint az eper? Szerintem eleve kiugrik a rétegzenei beállítottsággal. És ha van egy hirdető aki ezt a célcsoportot szeretné elérni, akkor miért ne lehetne a törvényben megszabott minimális reklám?
 #42847  Szerző: LuciFerko

Orrhang: ha téged felkérnének egy induló kisköz rádiónál tanácsadónak, mit mondanál? Milyen utat jelölnél ki nekik? pl Bivalybasznád-Városközpont fiataljait elérő kulturális célú kisköz rádió.
 #42844  Szerző: Snookie

paradigm esetleg bevágjam a Neptunomat..?
 #42843  Szerző: paradigm

Akárhogy is számolgattam, bár nyilván nem tudhatom kik állhatnak még a rádió hátterében, de nekem sehogy nem jön ki az a 75%. A két lányról feltételzem, hogy ME-s, de a két leggyakrabban hallott emberről (E/ ügyekben nem járatosok kedvéért értsd: reggeltől-estig) tudom, hogy nem ide járnak. Egyetemmel kapcsolatos ilyen jellegű tartalom pedig szerintem megjelenik a Szinvában meg az Avasban, de megkockáztatom, hogy még a Diósgyőrben is és tényleg nem kötekedni akarok. Eszerint és a belehallgatások által nekem semmivel sem képvisel több speciális karaszterisztikát, mint a városban működő társai.

Két dolgot hagy idézzek:
A fiatal felnőttek zenei ízlésének maximális kiszolgálásával elérjük, hogy a számukra fontos termékek iránti elkötelezettségük növekedjen, amely a reklámoztatók elsőrendű érdeke.
Itt ezen a ponton bennem is ugyanaz a kérdés merült fel, mint Orrhangban.

Illetve:
Zenei koncepciónk mellett rendkívül fontosnak tartjuk, hogy kiemelten foglalkozzunk Miskolc város valamint a Miskolci Egyetem életével és történéseivel.
Sorrend tehát:
1, zene
2, Miskolc
3, ME

Azzal amúgy én sem értek egyet, hogy valami csak akkor célcsoport vagy közszolgálati ha tele van egy csomó szöveggel. Ez a téves elképzelés csak egy-két helyi kiskirály által terjedt el, régi ORTT elemzések után, ugyanúgy, mint ahogy a jazz is alapból közszolgálat.

Az idézetek az Eper Rádió oldaláról származnak.
 #42841  Szerző: Johnny

Egyenlőre én még ott ragadtam le hogy egyáltalán mi a különbség Bármelyik miskolci kisköz és a kereskedelmi rádiók között... de lehetne példát mondani Pestről, Makóról, Debrecenből... és sok helyről...csak nekik nem jár a szájuk mint nekünk :P

Egyébként már sokadszorra kérdezem...hogy szerintetek egy kisköz rádió hangzásának 20 perces megszólalásokból, lagymatag hangulatból kell állnia?
A mi megcélzott kisközösségünknek nem ilyen hangzás kell... sorry.
Felhívnak a reklámozók hogy akarnak reklámozni...mit csináljak, mondja azt hogy a srácok a forumba úgy gondolják hogy mi ne játszunk reklámot... zavarjam el?
De ha rádiós témában otthon vagy Orrhang akkor bekapcsolod a Class-t aztán minket... meg fogod hallani a különbséget.
 #42840  Szerző: orrhang

Mindenféle hátsó szándék nélkül kérdezem:
- ha nem annyival adtok, mint amennyivel lehetne
- ha főleg a zeneszolgáltatás és a szórakoztatás a fő célotok
- ha a lehető legnagyobb reklámbevételre törekedtek
- ha kereskedelmi jellegű műsorokat csináltok
- kimondatlanul a kerrádiókhoz hasonlítjátok magatokat,

akkor mi különbözteti meg az EPER-t a kereskedelmi rádióktól és azok szellemiségétől?
 #42836  Szerző: VidámSrác

mjoel írta:
mgabor írta:van valamilyen közös aktivitásuk (bulik, rendezvények, stb.), vagy generál köztük a rádió ilyet? a közösség tagjainak van lehetőségük részt venni a rádió munkájában? alakíthatják ezáltal a rádió tartalmát, működését? akkor igen, közösségi rádióról beszélünk.
Oké akkor megnyugottam. Most már nyugottan fogok tudni aludni. köszönöm MGabor a megnyugtató választ:
üdv
lesz majd kívánságműsor... :sealed: :sealed:
 #42834  Szerző: Snookie

paradigm írta:
Snookie írta: Az avas rádió esetében..ha már az avason lovaglunk, tudomásom szerint senki sem lakik az avasban a dolgozók közül..ráadásul semmilyen tartalmi része nem szól az avasnak mint célközönségnek (de tényleg csak azért mert az avassal példálózunk).
Az tényleg nagy marhaság, hogy Pesten eredetileg a kisközösséget elkezdték lakóövezetkre értelmezni és így kiadni az engedélyeket, mert így pl. a bélyeggyűjtők rádiója, mint kisközösségi állomás eleve halálra ítélt ötlet. De, kérdezem én, hogy közületek ki jár a Miskolci Egyetemre mint hallgató és melyik tartalom szól kifejezetten az egyetemistákhoz, a napi kétszeri általános hírek, a kabaré vagy a mix?
Válaszolok én.. :)
- Az Eperben dolgozók 75%-a a miskolci egyetem hallgatója.

- A napi kétszeri, közel sem általános hírek (elsősorban az egyetem, másodsorban a város hírei szólnak, ezt nem tekinteném általánosnak egy budapesti hírszolgálat anyagával szemben)
- Mix? Igen..a lemezlovasaink rendszeresen, heti szinten az egyetemi klubokban zenéltek/zenélnek..ismerik, szeretik őket, sokan személyesen is. Nem egy az egyetem hallgatója is volt.
- A kabaré kifejezetten jó néhány egyetemista kérése volt
Továbbmegyek
- Unipláza egyetemi étterem menüajánlat
- Heti interjúk az egyetemi történésekkel kapcsolatban (túl sok minden nem történik sajnos)
- Partyajánlók (70%-a egyetemi)
Rezeg a léc, de talán mégis
- A kívánságműsorokban rendszeresen kérnek egymásnak zenét az egyetemisták, otthonról, a koliból vagy éppen a kondiból
- A zene (az egyetemisták azon közösségét célozza, aki kedveli az elektronikus zenét)
 #42831  Szerző: paradigm

Snookie írta: Az avas rádió esetében..ha már az avason lovaglunk, tudomásom szerint senki sem lakik az avasban a dolgozók közül..ráadásul semmilyen tartalmi része nem szól az avasnak mint célközönségnek (de tényleg csak azért mert az avassal példálózunk).
Az tényleg nagy marhaság, hogy Pesten eredetileg a kisközösséget elkezdték lakóövezetkre értelmezni és így kiadni az engedélyeket, mert így pl. a bélyeggyűjtők rádiója, mint kisközösségi állomás eleve halálra ítélt ötlet. De, kérdezem én, hogy közületek ki jár a Miskolci Egyetemre mint hallgató és melyik tartalom szól kifejezetten az egyetemistákhoz, a napi kétszeri általános hírek, a kabaré vagy a mix?
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 164