nyikolaj írta:A Roxy,az R1,meg a többi Gellértes,már Budaörsön se fogható.(legalább is én nem tudtam fogni)Telóval se,és zsebrádióval se jöttek be.
A városhatárt elhagyva néhány km után valóban sokat gyengülnek, de nekem telefonnal jöttek, igaz már csak többnyire monoban, néha kissé sercegve. Autórádióval viszont még nem volt nagy probléma, Budaörs vége felé, a lakótelep után kezdenek jelentősen gyengülni.
Érden pedig a Parkváros-városközpont közötti rész van eléggé leárnyékolva, ott még sok helyen autórádióval sem jönnek be ezek az adók.
Nem tudom, mennyivel lenne gyengébb a fővárosban, ha a Széchényi-hegyről adnának, de az agglomerációban biztos több hallgatójuk lenne. Nem hiszem, hogy sok olyan hallgató lenne, aki annyira kitart mellettük, hogy még monoban, sercegve is őket hallgatná, akkor inkább átvált máshova.
Lehet, hogy rosszul látom, de szerintem ez a főváros központúság nem biztos, hogy jó megoldás. Sokan laknak az agglomerációban, akik a fővárosba járnak dolgozni, tanulni. Most ha munkába, iskolába menet-jövet autóban vagy telefonon hallgatva gyengén jön egy rádió, a hallgató átvált egy másikra (mondjuk valamelyik országosra), ami esetleg megtetszik neki, akkor már nem fog átváltani, hanem azon ragad, amit mindenhol tud hallgatni. Ezzel akár hallgatót is lehet veszteni, persze tudom, mindenhol felmérésben csak a fővárosi hallgatottság számít.