RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#51790  Szerző: LuciFerko

Gabeedj írta:Igazad van!Mondjuk Juvén még csak csak ott marad az ember,mert jobban csinálják,de a többi...Siralom...
Sajnos bejött pár nagyon de nagyon unalmas mindenhol szarrá játszott 80-as évekbeli zene. Meg még gyengén is jött a 89.5 :D 92.6 még mindíg nem megy.
 #51789  Szerző: Gabeedj

Igazad van!Mondjuk Juvén még csak csak ott marad az ember,mert jobban csinálják,de a többi...Siralom...
 #51788  Szerző: LuciFerko

Gabeedj írta:Cicco!elég hosszú hozzászólást írtál és hozzá szolnék szívesen és fogok is .Sok mindenben igazad van és osztom a véleményed is.Persze azoknak is akik azt írják,hogy ide bármit leírhatunk sajna nem lesz változás a rádióknál.Pedig de jó lenne...
Neot eladták részben??Nem semmi,na ebből sem lesz már jó rádió,főleg ha kétes személyek vásárolták be magukat oda.

Egy mai vélemény Celldömölkről Pápára és késöbb vissza tartott az utam.Sajna a 2 keren kivül csak Petőfi jött be.Jó volt,csak most jól esett volna könnyedebb zenéket hallgatni,de a két kereskedelmi adó valahogy nem bizonyult jónak.Esett az eső is jól esett volna nekem is pár pörgős jó felvétel.Ez helyett Neon Karamel ment és egy pár 80as abból is a síratos féle,borzalom volt oda kapcsolni.Jött Class hát az meg Jáksó és R and B és valami nagyon vacak pop zenei kavalkád volt.Max egy egy szám volt az amire azt mondtam,hogy végre valami jó,de ezen kivül semmi.Annyira beidegesedtem,hogy kikapcsoltam a rádiót.Na ez az amit Cicco is írt,régen oda kapcsoltam pl Juvéra szólt és élveztem a műsort még ha szar zene is volt párszor,mert tudtam,hogy összességében egy igazi jó zenei adó jó műsorvezetőkkel .Most valami siralom és sokszor nagyon bántó a fülnek.Ezért kérem a jó istent,hogy adjon nekünk vas zala és veszprémi megyéknek végre egy jó regionális rádiót,mert ez nagyon fárasztó így a 21században,a digitalizácos korszak reggelén.
én meg siófokon voltam... Hát a belvárosban csak a nagyok szólnak +a rise, klub. Eléggé katasztrófa, neo pff juve unalmas volt, calss jáksó 32khz minőségben mr2ben valami vinnyogós alter, rise-on monoton deephouse, klubon a demokráciát temették. Hát Siófok többet érdemel... Ja meg még jött a YO is, de ott most nagyon gagyi egyveleg ment :gülü2:
 #51787  Szerző: Gabeedj

Cicco!elég hosszú hozzászólást írtál és hozzá szolnék szívesen és fogok is .Sok mindenben igazad van és osztom a véleményed is.Persze azoknak is akik azt írják,hogy ide bármit leírhatunk sajna nem lesz változás a rádióknál.Pedig de jó lenne...
Neot eladták részben??Nem semmi,na ebből sem lesz már jó rádió,főleg ha kétes személyek vásárolták be magukat oda.

Egy mai vélemény Celldömölkről Pápára és késöbb vissza tartott az utam.Sajna a 2 keren kivül csak Petőfi jött be.Jó volt,csak most jól esett volna könnyedebb zenéket hallgatni,de a két kereskedelmi adó valahogy nem bizonyult jónak.Esett az eső is jól esett volna nekem is pár pörgős jó felvétel.Ez helyett Neon Karamel ment és egy pár 80as abból is a síratos féle,borzalom volt oda kapcsolni.Jött Class hát az meg Jáksó és R and B és valami nagyon vacak pop zenei kavalkád volt.Max egy egy szám volt az amire azt mondtam,hogy végre valami jó,de ezen kivül semmi.Annyira beidegesedtem,hogy kikapcsoltam a rádiót.Na ez az amit Cicco is írt,régen oda kapcsoltam pl Juvéra szólt és élveztem a műsort még ha szar zene is volt párszor,mert tudtam,hogy összességében egy igazi jó zenei adó jó műsorvezetőkkel .Most valami siralom és sokszor nagyon bántó a fülnek.Ezért kérem a jó istent,hogy adjon nekünk vas zala és veszprémi megyéknek végre egy jó regionális rádiót,mert ez nagyon fárasztó így a 21században,a digitalizácos korszak reggelén.
 #51786  Szerző: LuciFerko

Cicám szeretlek :)
 #51785  Szerző: Attis

Cicoo!
Egyáltalán nem hosszú a hozzászólásod, mert valóban itt tartunk most, nagyon is valósak az általad leírtak. :yeah:
Talán egy-két dologban nem értünk egyet...
Az első:
Ezt a mutyizás dolgot meg fejezzétek be. a) unalmas b) akár igazatok van, akár nem, ha 10x leírjátok, se változik meg semmi
Egyértelmű, a régi formában a Danu. Sláger duó nem tér(het) vissza. A Sláger nekem cseppet se hiányzik. A Danubius egy picit. Történelem + ehhez a rádióhoz sok minden köthető, és gyakorlatilag az egész magyar kereskedelmi rádiózás megszületése, fejlődése ezen a rádión volt leginkább megfigyelhető. Off vége.
Ami igazán bosszant, hogy köszönhetően a politikának, és a mindenkori felsőbb akaratnak, fittyet hányva a szabályoknak, jóízlésnek (bár ez úgy veszem észre, sajnos nálunk eltűnt), két olyan rádiót hoztak ki győztesnek, akiket eleve ki kellett volna zárni. Erről már ugye papír is van. Ami a nagy baj, hogy ezek után a "vesztesek" joggal fognak kártérítést kérni, ami sok milliárd forint lesz. (No nem azoknak a pénzéből, akik szépen megegyeztek a háttérben..., hanem a TE + az ÉN+ a többi fórumolvasó pénzéből kell majd kigazdálkodni a várhatóan nem kis összeget.) Igenis bosszant, hogy ebben az országban bármit lehet.
Egyébként lehet akármilyen szép, csak vakításra jó.
Azért egy országos rádió picit legyen igényes... :|
 #51781  Szerző: Cicoo

Akkor szépen sorban:
Picit eltérő fogalmaink vannak a kockaságról, de ezt ne firtassuk. Egyébként nem a honlap szépsége a lényeg egy zenei rádiónál, arra próbáltam/-tunk utalni. Egy rádiós site-on legyen fenn egy önjellemzés, a műsorrend, pár szó a műsorokról, műsorvezetőkről, egy-két hír és útinform, a rádió elérhetőségei, meg valami csík, hogy épp mi szól. Ha van, akkor online hallgatási lehetőség, archívum, tracklisták. Egyébként lehet akármilyen szép, csak vakításra jó. Az internetre elsősorban információért járunk, nem gyönyörködni a website-ok design-ján.
Ezt a mutyizás dolgot meg fejezzétek be. a) unalmas b) akár igazatok van, akár nem, ha 10x leírjátok, se változik meg semmi (csak az én agyam kezd füstölni lassan)

Hallgatgatom a palylistet. Egyelőre még csak kb. a 20%-ánál járok (a gördítősáv alapján), de nekem ez így picit lassú eddig. Otthoni hallgatásra oké lenne, esténként vagy reggel, de szerintem a Neo-nál ez nem működne. (De legalább hű lenne a nevéhez, ilyet ugyanis nem csinált még senki tudtommal, legalábbis Magyarországon). Azért azt ne felejtsük el, hogy - hiba vagy nem, de - 15-49-ben gondolkodnak. A Petőfire talán jó lenne- részben -, de nem ennyire vegyesen.
Mint említettem, az egyik hallgató szerint Magyarország rádiói: Juventus, Sláger, Bumeráng.. :punch: Szóval az emberek jó részének mindegy, csak "pörgős", meg "összességében jó" legyen háttér-hallgatni. Tehát kapásból kiesnek a német nyelvű számok, a durvább rock trackek, rave, happy hardcore meg egyéb "elfajult" zenék. Az emberek szeretnek olyan zenét hallgatni, amit ismernek. A szokás hatalma. Van vonzóereje az újdonságoknak is, csak apránként kell adagolni a régiek közé, és csak olyan stílusból, ami eleve ismerős nekik. Engem zavarnak az ismétlések, szóval én örülnék neki, ha 3 naponta lenne ismétlődés legrosszabb esetben, de ez szerintem a legtöbb rádiónál nem érdek vagy kivitelezhetetlen. Lehet itt jönni a nemzetközi trendekkel egy rádió kialakítását tekintve, meg hogy a mittudoménmelyik országban így csinálják, meg úgy csinálják, megezmilyenjó, megazmilyenjó, de jó lenne végre tudomásul venni, hogy ez itt Magyarország. Az emberek és a kultúrák, szokások minden országban különbözőek. A fiatalabbak nyitottabbak az újdonságokra, de inkább csak azokra, amik olyan stílusúak, amit szeretnek, illetve megszoktak. Úgy 30 éves korig kb. Utána inkább azokat a zenéket preferálják az emberek, amiken ők nevelkedtek. Ez mindenkinél olyan 15-20 éves intervallum. A nők azok, akiknek általában tökmindegy, mit ír ki a rádió, a férfiak tekergetnek inkább, én úgy vettem észre, abból, amit elmondtak. Főleg az úgymond "egyszerűbb emberek" - nem negatív értelemben persze. Azok, akik reggel felkelnek, elmennek dolgozni és/vagy beviszik a gyereket az iskolába/óvodába, munkába menet meghallgatják a híreket - drágul-e a benzin, esik-e ma meg holnap, melyik út áll, mint a gerely -, meghallgatják a "vicces műsort". Ha beérnek dolgozni, akkor meg úgyse figyelik, hogy mi szól, csak teljen az idő. Hazafelé meg ugyanúgy út közben hallgatják. Otthon a legtöbben TV-t néznek, a többieknek viszont jól jöhet pár műsor. Az éjszakásoknak meg tessék ütemesebb zenét játszani, mert az egy csúnya időszak, főleg úgy hajnal 2-től.

Visszatérve a listára: ezzel pénzt nem lehet keresni. Túl vegyes, túl lassú, és felét sem ismerem. Ha gépről hallgatom, nem igazán zavar, de rádióba.. köszönöm, nem kérem. Nem egyszerű felépíteni egy rádiót, értem én. De ha valami bevált recept (lásd Sláger, Danubius, Juventus arculatai), azon nem szabad 180°-ot fordítani, főleg hogy a hallgatók fele morgolódik, hogy "már a rádiónkat is elveszik". Inkább megtartani az elődök stílusát és lassan formálni. De erről már írtam párszor. Nem könnyű sok embernek megfelelni, tény, de el kell dönteni, hogy kinek csinálják a rádiót. Ha úgymond "mindenkinek", és pénzt is kéne, hogy hozzon, akkor nem szabad kísérletezni, mert lejáratják magukat, a rossz emlék pedig tartósabb, mint a jó. Ha csak örömrádióznának, akkor kisköz. (Feltéve, hogy találnak maguknak olyan kisközösséget, ami az ORTT - vagy mit tudom én, mi az most már - szerint is az, és létezik.. :sealed: ) A hallgató rugalmatlan, tudomásul kell venni.

A digitális átállás-dologról pedig annyit, hogy nem kis közfelháborodást fog eredményezni, ha sutty, lekapcsolják az analógot. Hacsak nem sikerül kellőképp belemagyarázni az emberek agyába, hogy nekik ez jó, és nem kezdenek el tömegesen új rádiót venni. Jó, több állomás "fér el", de vajon lesz rá igény? 10 millióan vagyunk ebben az országban. Van 7 állami rádiónk, és ezzel szemben 2 országos kereskedelmi rádiónk, meg 3-4 (?) nagyobb hálózat. Tény, hogy aránytalan, fordítva lehet, jobb lenne. De vajon elbírna a piac mondjuk 6-7 országos rádiót? Nem biztos. Mondjuk legalább igazi verseny lenne, de nem hinném, hogy a hallgató lenne a nyertes. Talán a hirdetőknek jobb lenne. Mondjuk abból is jönne be pénz, ha az esetleges plusz szolgáltatásokért pénzt kérnének. Nem vagyok túl tájékozott ez ügyben, de ha jól sejtem, akkor búcsút mondhatunk a "sercegve még pont bejön"-típusú adás-vadászatnak, amit sajnálnék. Ha viszont az eddigi analóg frekvenciákat kiadnák "játszadozni" azoknak, akik hobbiból akarnak rádiót csinálni (lásd kisköz és társai), akkor lenne igazán csak érdekes a dolog. Kíváncsi vagyok, mi sülne ki ebből. Gazdaságilag tutira nem érné meg. (Vagy legalábbis úgyis azt mondanák, hogy azért.. :S ) Én a tematikus, illetve az egységes, "összességében jól" típusú (formátum?) rádiók híve vagyok egyébként. És visszasírom a '90-es éveket, amikor még olyan volt, mintha a hallgatóknak szólna a rádió. Lehet, hogy akkor se úgy volt, nem tudom, de akkor még azért hallgattam rádiót, mert tetszett a műsor. Most meg legtöbbször azért, hogy ne aludjak el a vonaton.. Otthon meg csak akkor, ha lusta vagyok playlistet válogatni a Winampba. (Van kivétel.)

Elnézést, hogy hosszú lett.
 #51771  Szerző: Rádiós

Jó barátok közt ZRT
 #51765  Szerző: drkotasz

Eleve már a pályázatnál azt beszélték a rossz nyelvek (szóval nem én mondom, trallala :)), hogy egyet innen, egyet onnan...
 #51764  Szerző: lali87

Ez az econet es egymás p...be kapaszkodás szerintem nagyon hasonlít az N-joy group-os mutyizásra csak eggyel nagyobb méretben.
Itt is adnak vesznek mindent, de valójában semmi nem változik.
Király kis M..P-s pénzmosoda lesz ez is :yes:
  • 1
  • 396
  • 397
  • 398
  • 399
  • 400
  • 584