RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#55024  Szerző: Pasa

Hát nem tudom, ezt gondolom a hivatalos statisztikákban mutatták ki. Én arra emlékszem, hogy mindenki Slágert hallgatott, mert épp akkor tombolt a "retroőrület". Komoly vita tört ki a Star és a Sláger között, mert addig a Star Rádiónak a budapesti helyiek között nagy volt a hallgatottsága, és ezt irigyelte meg a Hungária Rádió (ezért változtattak nevet is, mert a pályázatban még szó sem volt oldies zenékről). Persze mivel csak "döcögve" indult a Sláger (februárig 1 kHz-es mérőjel ment és KERESK.2 volt az RDS), le kellett dolgoznia ezt a hátrányát is, de szerintem az első év végére már jóval népszerűbb volt a Danubiusnál. Aztán tovább növelte az előnyét, amikor a Cappuccino átkerült ide Bumeráng néven.
 #55020  Szerző: flutur2010

Pasa írta:
lali87 írta:nem jött be 8 év kellett, hogy piacvezető legyen. Az induláskor olyan volt mint a Sztár FM a 60-as 70-es évek legnagyobb zenéivel. Rétegrádió volt igaz jó vastag réteget lőttek telibe vele de nem tarolták le a piacot. A Danubius sokáig volt a legnépszerűbb rádió. Mert a jól bevált és sikeres rádiót vitték és fejlesztették tovább.
Bocs, de ez tévedések sora, amit leírtál. Már 1998-ban piacvezető lett a Sláger, mert egy országos piacon addig nem létező formátumot dobott be, amit a 92.9 Star Rádiótól nyúlt le (per is volt belőle), és amire nagy volt az igény. A borosbocskor is hamar átkerült ide a Danubiusról. A Danubius pedig, ami a MR égisze alatt nagyon népszerű volt, a bukás szélére került, mivel sajnos nem vitték tovább a jól bevált és sikeres rádiót...
Bocs Pasa, de Te emlékszel rosszul nem lett az első évben piacvezető. 98-ban még a Dan vezetett. 99-ben a Sláger majd 2000-től 2003-ig ismét a Dan, ezek után már a Sláger.
 #55018  Szerző: Pasa

lali87 írta:nem jött be 8 év kellett, hogy piacvezető legyen. Az induláskor olyan volt mint a Sztár FM a 60-as 70-es évek legnagyobb zenéivel. Rétegrádió volt igaz jó vastag réteget lőttek telibe vele de nem tarolták le a piacot. A Danubius sokáig volt a legnépszerűbb rádió. Mert a jól bevált és sikeres rádiót vitték és fejlesztették tovább.
Bocs, de ez tévedések sora, amit leírtál. Már 1998-ban piacvezető lett a Sláger, mert egy országos piacon addig nem létező formátumot dobott be, amit a 92.9 Star Rádiótól nyúlt le (per is volt belőle), és amire nagy volt az igény. A borosbocskor is hamar átkerült ide a Danubiusról. A Danubius pedig, ami a MR égisze alatt nagyon népszerű volt, a bukás szélére került, mivel sajnos nem vitték tovább a jól bevált és sikeres rádiót...
 #55015  Szerző: lali87

puszilgatógép írta:
Gabeedj írta:Sláger bomlás lesz vagyis koppintjuk az egész előd rádiót..
Á, az nem fog menni, ahhoz kellenének az amerikaiak is, akik nemcsak műszakilag, hanem műsorilag is összerakták a rádiót. Ők hozták a licenszet és ők fejlesztették, tartották életben. Meg lehet hallgatni a Slágert a neten, hangzásilag és zeneszerkesztésileg is sokkal jobb még mindig, mint a Neo valaha is volt...

Ilyen töketlen vezetőséggel és stábbal, mint amilyen a Neonak van, ez csak izzadtságszagú és szánalmas próbálkozás (de ugyanez igaz a Juventus Slágerkoppintására is).

A Danubiusért nem kár, mert jobb a Class, de a Slágernék én most azonnal visszaadnám a frekit nagy bocsánatkérések közepette...

Az amerikaiak nem hoztak s...t se (pénzen, technikán, stíluson és persze a tapasztalaton és a profizmuson kívül) a Sláger Rádióba ez a magyar piacra lett össze állítva. És nem jött be 8 év kellett, hogy piacvezető legyen. Az induláskor olyan volt mint a Sztár FM a 60-as 70-es évek legnagyobb zenéivel. Rétegrádió volt igaz jó vastag réteget lőttek telibe vele de nem tarolták le a piacot. A Danubius sokáig volt a legnépszerűbb rádió. Mert a jól bevált és sikeres rádiót vitték és fejlesztették tovább.
Aztán a Slágernél szépen lassan finomhangolva rájöttek "mi kell a népnek"
nálunk!!! Máshol mást játszanak az ottani piacokra optimalizálva:
http://www.expres.sk/
http://radiofresh.bg/
http://www.starfm.bg/
http://www.emmis.com/portfolio/radio.aspx

És a történelem ismétli önmagát A ClassFM nagyából vitte tovább a Danubigyuszt egy kicsit alternatívabb zenei repertoárral ami szélesnek tűnik de baromi szegényes.
A Neo nagy tervekkel indult de elkapkodták, "paradigmát" akartak váltani, pedig ha értenének hozzá nem tették volna, most a Sláger "emlékével" lavíroznak de mindenféle értelmes koncepció nélkül.
Itt sokan mondják "ezt vállalták" és kit érdekel......

Anno a "Sláger" a pályázatában Hungária Rádió volt 100000% közszolgálattal aztán elindult amit mindenki ismer(t).

Ha lenne rá igényük, csinálhatnának "nagyot szóló" rádiót. De mivel nem fizetnek olyan sok díjat bőven el vannak a lassan csökkenő, de relatíve biztos bevételekkel. Már senki nem mer kockáztatni. Jól néznek ki Szalai Mariska falán mint az ő büszkeségei és magasról l.......k az emberek igényeit. Itt csak a pénz és a politika számít.....az, hogy mi szól az 1000-red rangú kérdés.

Egyszer majd évek múlva talán lesznek olyan jók és szerthetőek mint elődeik (talán), de akkor megint jönni fog a pályázat.......és megint kezdődik minden előről.....

Magyarisztán én így szeretlek :-)
mimi írta:Nekem Csizinszki Évát meg Vass Mayát is kín volt hallgatni, az Abbát, R-Go-t, Republicot, Boney M-et, satöbbit úgyszintén, úgyhogy teljesen mindegy :)
Vass Maya jobban illett egy esti műsorsávba mint Kalácska....merem állítani annak a csöpögős szerelmes bugyuta műsornak nagyobb volt a hallgatottsága és szerethetőbb volt mint a Négynegyed.
Én 1-2 elvetemül stílustól eltekintve Pl goa és társai szinte mindent hallgatok ami megtetszik. A Slágeres csodák közül az R-Go-tól pontosabban Szikora vinnyogásától is képes voltam ledobni az ékszíjat....

De szerintem mindenki talál minden rádióban szerethető és útálható elemeket, zenéket, műsorvezetőket ez mindig is így lesz.....
 #55001  Szerző: mimi

Nekem Csizinszki Évát meg Vass Mayát is kín volt hallgatni, az Abbát, R-Go-t, Republicot, Boney M-et, satöbbit úgyszintén, úgyhogy teljesen mindegy :)
 #54997  Szerző: puszilgatógép

Gabeedj írta:Sláger bomlás lesz vagyis koppintjuk az egész előd rádiót..
Á, az nem fog menni, ahhoz kellenének az amerikaiak is, akik nemcsak műszakilag, hanem műsorilag is összerakták a rádiót. Ők hozták a licenszet és ők fejlesztették, tartották életben. Meg lehet hallgatni a Slágert a neten, hangzásilag és zeneszerkesztésileg is sokkal jobb még mindig, mint a Neo valaha is volt...

Ilyen töketlen vezetőséggel és stábbal, mint amilyen a Neonak van, ez csak izzadtságszagú és szánalmas próbálkozás (de ugyanez igaz a Juventus Slágerkoppintására is).

A Danubiusért nem kár, mert jobb a Class, de a Slágernék én most azonnal visszaadnám a frekit nagy bocsánatkérések közepette...
 #54989  Szerző: Gabeedj

Nehezen indult ez tény,de alakult és formálódott és szerintem Januárban és Februárban egész hallgatható volt.Erre nyomtak egy deletet és Sláger rádió lettek,jó lenne valóban átnevezni őket ,hiszen minden a régi már .Meg is állt a fejlődésben rendesen,Class veri..Jövő szerintem teljes Sláger bomlás lesz vagyis koppintjuk az egész előd rádiót..
 #54969  Szerző: Cicoo

mimi írta:a Neo helyében szarrápereltem volna a Slágert
Úgy voltak vele, gondolom, hogy inkább szerződtetik a Bumerángosokat, hátha többet hoznak a konyhára, mint egy per. A pert el is lehet bukni, a Bumeráng meg biztos produkál néni plusz bevételt. Egyébként szerintem jobban jártak volna, ha elindulnak valami Slágerszerűvel, és 1-2 év alatt cserélik ki teljesen a repertoárt, mind műsorok, mind zenék tekintetében. A kezdeti szenvedés nem tett jót. Mindenáron újat akartak produkálni, de az elején annyit szerencsétlenkedtek, hogy a végén már szinte csak azok hallgatták őket, akik nem találtak jobbat vagy fanatikusok voltak. Vagy kíváncsiak, hogy mi lesz ebből.
 #54962  Szerző: mimi

Nem hiszem el, hogy a Café bázisán egy populáris, de igényes adóval ne lehetett volna ugyanekkora hallgatottságot elérni. Persze nem lett volna könnyű, a szentséges Sláger megszűnése által kiváltott ellenséges hangulatban... (amiért egyébként, hogy még színesebb legyen a történet, a Neo helyében szarrápereltem volna a Slágert)
 #54960  Szerző: Gyurii91

Most hallgattam 5 percet. Gyerekek, ez valami szánalmas...

Ugyanaz a megunt, lehangoló Sláger rádió effekt ment!!! :shock:

Nevezzék át Slágerre már ha ennyire olyan. Bár szerintem csak 1 okból marad a neve. Mivel a kb. 50 slágeres zenéhez hozzácsaphatják a mostani magyarokat, meg a Lady Gaga - Alejandro-t... :roll:

Mondom ritka szánalmas, hogy semmi megújulás, kreativitás, ötlet... :csukottszem:
  • 1
  • 379
  • 380
  • 381
  • 382
  • 383
  • 584