RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#55963  Szerző: steve

Ezt olvastátok már? Igen részletes cikk a jelenlegi Magyar Rádiós helyzetről.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101007_radio_kirugas_such
Egy, a fideszes médiapolitika terveit ismerő forrás szerint szinte biztos, hogy az adók számokkal jelölése (MR1, MR2, MR3) megszűnik, és ismét a Kossuth, Petőfi és Bartók neveket használják majd.

A Hírszerzőnek nyilatkozó, névtelenséget kérő forrás szerint biztosra vehető, hogy rövidesen megszűnik a Petőfi könnyűzenei jellege. Az ORTT még 2008. január 30-án – a fideszes delegált, Szalai Annamária igen szavazatával – elmarasztalta az MR2-t, mert a csak zenét sugárzó adó a testület szerint, „nem biztosítja a műsorszámok és a nézetek sokszínűségét.” A közrádió bíróságon támadtak meg az ORTT-határozatot, majd idén meg is nyerte a pert (a bíróság hatályon kívül helyezte a testület határozatát).
 #55278  Szerző: Gabeedj

Petőfi,főleg az alternatívabb zenei világban,de stílustól függetlenül ,a minőségi zenei válogatás terén is színvonalas,ami sajna egy Neo ésRádió1ről nem igazán lehet elmondani jelen helyzetben.
Mi lenne ha a Petőfin elindulna ez mellé egy valódi műsorvezetés is.,lehet ugrana a hallgatottság is.
 #55242  Szerző: mimi

Ez is hülyeség, nincs olyan, hogy a magyar zene szar, a külföldi meg jó, jó zenék vannak meg rosszak. Yonderboi, Zagar, a Heaven Street Seven, Harcsa Vera, a Colorstar, Deutsch Gábor, a Brains, vagy mondjuk a Neo szerintem kiváló, és még tudnék neked ezer előadót mondani, akiről nem is hallottál, mert a Petőfi amellett, hogy csak néhány előadót futtat, azoknak is csak egy-két számát. És tény, hogy sokszor elég szarokat.
 #55237  Szerző: Gyurii91

csokie írta:Én inkább azt várnám az MR2-től, hogy 100%ban csak és kizárólag magyar zene menne, de értem benne a Kaukázust is, meg a Piramist is, Omegán át Péterfy Boriig minden műfajból, Tankcsapdán át Máté Péterig minden.

Szerintem így lenne kerek, és korrekt. És csak azokat az előadókat, akik itthon nagy elismerést szereztek maguknak a zenéjükkel vagy hangjukkal.
Még Sterbinszky-t is el tudnám képzelni. :D
Utálom a magyar zenét! Ha Péterfy Borit, Caramelt, BNF stb.-t akarsz hallgass Neo-t! :punch:
 #55236  Szerző: tomee

A Petőfivel ugyanaz a baj, mint a legtöbb magyar rádióval. Külföldi rádiók mintájára épülnek, magyar igényekhez igazítva, szarul.
Nekem 3 éve tetszett a koncepció, hogy legyen az MR2 a magyar BBC Radio1, de véleményem szerint, félmunkát végeztek. Ennek lehetnek anyagi és kreativitási okai is. De nem hiszem, hogy itt valaha nyugat-európai jellegű közszolgálati rádiózás fog zajlani. Ahhoz az ottani rádióknak vissza kéne fejlődniük vagy 50 évet.
 #55235  Szerző: mimi

... Tőlünk délre B92, nyugatra FM4, északra Rádio_FM - itt meg a Petőfi, igazából hadd ne legyek elragadtatva.
 #55232  Szerző: Cicoo

SzD írta:
Gyurii91 írta:Hát nem tudom, nektek szerintem az lenne a legjobb ha minden rádió ugyanazokat adná... :|
Úgy van, még egy helyes megállapítás, egy újabb bölcs gondolat. Mi itt mindnyájan azt szeretnénk, ha az összes rádió egy megadott sablon szerint működne. Utáljuk azokat, akik megpróbálnak valami olyat nyújtani, amit más rádiók nem! És ezt rendszeresen hangoztatjuk is!!!
:punch:
Nekem ez iróniának tűnt, és szerintem azoknak szólt, akik minden rádiót alapjában változtatnának meg valami világmegváltó ötlettel.
Azt meg hogy a Petőfi milyen lesz, azt meg majd meglátjuk. Neo-t és a Class-t is a fél ország kikiáltotta előre politikai rádiónak, és lám-lám mégiscsak zenei rádió lettek. Jelenleg legalább egyedi a Petőfi, még ha nem is tökéletes.
Amúgy picit meredek húzás lenne, ha Máté Pétertől Sterbinszky-ig minden szólna, ami magyar. Újabb vegyes saláta rádió.. :|

Sőőt, ha már roppant konstruktívak vagyunk mostanság, én mindenkinél jobbat mondok: legyen mulatós csütörtök és Mari néni "valóságsó"!

Reggel 7: Mari néni már javában sürög-forog. Kék otthonkájában és piros kötényében a csirkeudvarhoz siet. Kezében zöld vödör, benne kukoricadara. Meggörnyedve teletölti a csirkék etetőjét, majd vizet hóz a kútról. Visszaérve, körülnéz a tyúkólban. Kését fenve nézegeti a jószágokat. Szúrós tekintete megakad egy kövérkés, fehér tollú madáron. A kotlósban szinte megáll a levegő, az asszony szeme közben már egy másik, vörös példányon. A hangulat fokozódik. Vajon melyik tyúk marad életben? A húsos fehér vagy a csontos vörös? A reklám után kiderül.

Petőfi Rádió*: mi tudjuk mi lesz jó falura'. :gülü2:

*: Tetszőleges rádiónévvel helyettesíthető.
Akinek meg nem inge..
 #55228  Szerző: mimi

Gyurii91 írta:Hát nem tudom, nektek szerintem az lenne a legjobb ha minden rádió ugyanazokat adná... :|
Nagyon tévedsz, én például nagyon nem viselem el az általános mainstream popzenét, viszont szeretek sok (számomra) új zenét hallani. A Petőfi ehhez képest rengeteget ismétel, és a sokat ismételt zenéken kívül semmit nem kapok tőle. Ezermillió zene helyt kaphatna még rajta, főleg azért, mert nem a mainstreamből válogat, de nem él ezzel.
 #55227  Szerző: SzD

Úgy van, még egy helyes megállapítás, egy újabb bölcs gondolat. Mi itt mindnyájan azt szeretnénk, ha az összes rádió egy megadott sablon szerint működne. Utáljuk azokat, akik megpróbálnak valami olyat nyújtani, amit más rádiók nem! És ezt rendszeresen hangoztatjuk is!!!
:punch:
  • 1
  • 561
  • 562
  • 563
  • 564
  • 565
  • 625