RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#55949  Szerző: FodorA

Külföldön már túlléptek ezen a szignálkérdésen. A Top 40 rádiók minden zene előtt adnak szignált, míg az ac rádiók zenétől teszik függővé. A lezárós zenék után nem tesznek szignált. Persze találunk kivételeket is. A Kék Duna ahogy hallottam, tudatosan nem használ szignált. Lehet, hogy a Rádió 1 is érzi, hogy a szlogen és a hosszú szignálok már kicsit zavaróak. Nekem mindenképp. Már az sem újdonság, hogy nem használnak műsorvezetőt napközben a rádiók. Pl 11-13, vagy 12-14 óra között. Ez Szlovákiától, Németországon át, Kanadáig előfordul. Nem spórolásból teszik, hanem mert zenei rádiók a zenén kívül 30 percenként a hírszerkesztő elmondja a közlekedést meg az időjárást, ami pont elég.
 #55926  Szerző: Gabeedj

Kék duna elég jó adó,bár sajnos sok helyen nem fogható
 #55923  Szerző: Pasa

A Sztár FM-en meg minden szám után szignál van. Az is kicsit fárasztó, de legalább rövid, lényegre törő, jól hangzó szignálok. :yes:
 #55910  Szerző: akos9277

benjamin írta:A rádió 1 kezd igénytelenné válni.Régen csodáltam hogy minden szám mután ilyen hosszú szignálok vannak.De most!Tegnap hallgattam dévényi dani kivánságműsorát.És sok dal után nem volt szignál.
:S
A Kék Duna rádió neked való! :D 5-6 zenénként 1-2 szignál ^^
 #55892  Szerző: benjamin

LuciFerko írta:ez borzasztó, hogy nem mondják be minden mai sláger után, hogy itt csak igazi mai sláger megy.
Az a baj hogy egy félországos rádióban frgy órában 4-5 dal után nem mondanak szignált.
 #55889  Szerző: LuciFerko

ez borzasztó, hogy nem mondják be minden mai sláger után, hogy itt csak igazi mai sláger megy.
 #55873  Szerző: benjamin

A rádió 1 kezd igénytelenné válni.Régen csodáltam hogy minden szám mután ilyen hosszú szignálok vannak.De most!Tegnap hallgattam dévényi dani kivánságműsorát.És sok dal után nem volt szignál.
:S
 #55845  Szerző: benjamin

Meglett a 120 ezer rajongó a facebookon. :yeah:
 #55834  Szerző: Cicoo

Szerintem pontosan ez a baj, hogy nincs viszonyítási alapuk, mert ennyire gyér a rádiós kínálat Magyarországon.
Nem annyira gyér, mert lehetne éppen mást is hallgatni. Akár neten is, ha máshogy nem fogható. De nem is ismernek mást. Csinálj egy gyors felmérést magad körül; kérdezd meg az embereket, hogy milyen rádiókat ismernek! A nagyokon kívül szinte semmit. Egyszer belehallgatnak valamibe, ha tetszik, maradnak, ha nem, nem. Aztán, ha valami megtetszik nekik, és nem sérti a fülüket, ott ragadnak, körül se néznek, hogy van-e annál jobb. A R1 részéről belemosták az agyukba, hogy ez jó és menő. Működik a marketing-gépezet, ha tetszik, ha nem. Amúgy ha csak néha-néha hallgatod, vagy több rádiót is hallgatsz, akkor tutira nem olyan feltűnő.
 #55833  Szerző: Zoey

tomee írta:Egyszer már számításba lehetne venni, hogy az emberek túl nyomó része nem úgy hallgat rádiót, hogy reggel bekapcsolja, számolja az éppen elhangzott David Guetta-kat, majd este kinyomja és közhírré teszi, hogy ez nem változatos, és kapják be.
Egész biztos, hogy mi így rádiózunk! Sőt, azért kapcsoljuk be a rádiót, hogy számolhassuk David Guettát és társait. És strigulázzuk egy lapon, hogy igen, már megint ő... Nem, nem így rádiózunk mi sem, csupán az adásmetszetre nézünk rá ;) Én személy szerint nem kérek ebből a "változatosságból", ezért nem hallgatom soha az R1-et. Ha a többi hallgatónak ez megfelel, én elfogadom, és hallgassák, ha ezt szeretik.
tomee írta:Az emberek LESZARJÁK ezt. És nem azért, mert igénytelenek, hanem mert nem érdekli őket. Ők a fogyasztók, azt fogyasztják, amit a piac kínál nekik, és nem fognak azon agyalni, hogy ez lehet-e másképp is, mert nincs viszonyítási alapjuk, mivel, nem foglalkoznak a rádiózással mélyrehatóan.
Szerintem pontosan ez a baj, hogy nincs viszonyítási alapuk, mert ennyire gyér a rádiós kínálat Magyarországon. Máshol miért nem fogadják el a napi százhúsz ismétlést az emberek? Mert van normális ízlésük! Mert vágynak az új és változatos zenékre. Így az R1 az, ami részben tönkreteszi ezzel az ízlésüket, ráveszi őket arra, hogy elégedjenek meg ezzel és ennyivel. De ha ez hosszú távon megfelel a hallgatóiknak, akkor ez legyen az ő bajuk :yeah:
  • 1
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • 482