RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#60369  Szerző: Zoey

Mindig akad néhány dolog az NMHH napirendi pontok között, ami nem teljesen tiszta számomra.
Most pl. ezek:
"A Juventus Rádió 100,2 Műsorszolgáltató Kft. kérelme ideiglenes műsorszolgáltatási szerződés megkötésére (Szeged 100,2 MHz + Szentes 95,7 MHz) az Rttv.114. § (8) bekezdése alapján (sürgősséggel tárgyalandó)"
>>> hol akarnak, mit akarnak és egyáltalán ki? Juventus/Plusz?

"A Magyar Katolikus Rádió Zrt. - Magyar Katolikus Rádió - országos műholdas közműsorszolgáltató nyilvántartásba vétele (sürgősséggel tárgyalandó)"
>>> miért eddig nem voltak nyilvántartásban? :o

"Az Alisca Rádió Kft. (Szekszárd 91,1 MHz+Baja 94,3 MHz+Dunaföldvár 106,5 MHz+ Paks 107,5 MHz) bejelentése tulajdonosi szerkezetének
változásáról és a Rádió 1 Kft-vel történő (Budapest 103,9 MHz) hálózatba kapcsolódásáról"
>>> a hálózatba kapcsolódás már nem megtörtént néhány hónappal ezelőtt?
 #60328  Szerző: Zoey

Végülis nem tudtam eldönteni, hogy melyik topikba írjam be ezt a hozzászólást. Kis kötekedés következik :X.:
Nem olyan nagy ügy, de egy hír kapcsán ma 3 médiumban 3 különböző kiejtéssel hallottam a kelet-franciaországi város, Besancon nevét.
A Krónikában "Beszanszonnak", a Neoban "Beszankonnak" mondták, legközelebb az m1 Híradója állt a helyes kiejtéshez, ahol "Bezanszonnak" mondták. Valójában meg "Bözanszon".
Nem mondom, hogy fenomenális hiba, na meg jó, ha 20 hallgatóból egy tudja, hogy hogyan kell helyesen ejteni, de én biztos utána néztem volna a helyükben. Ráadásul nem olyan kis város, és több irodalmi műnek is a helyszíne...
 #59846  Szerző: Zoey

Gondolom érzik, hogy nem lesznek kész az új pályáztatások a határidőkre:

"...2010. évi CIII. törvény 2010. november 2-i hatályba lépéssel az alábbi rendelkezésekkel egészítette ki a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (Rttv.) ideiglenes műsorszolgáltatási jogosultságról szóló 114. §-át.
...
Az Rttv. új 114. § (8) bekezdése lehetőséget biztosít az érintett rádiós műsorszolgáltatók számára, hogy jogosultságuk lejártát követően ideiglenes műsorszolgáltatási jogosultságot szerezzenek.

Az ideiglenes jogosultság időtartama alkalmanként 60 nap, azonban a jogszabály nem zárja ki azt, hogy a Médiatanács ugyanazon műsorszolgáltatóval akár több alkalommal is ideiglenes műsorszolgáltatási szerződést kössön a jogosultságra."
 #59521  Szerző: padi007

Zoey írta: Azaz...
Engem inkább a Radiosound, Mátra Centrum és OBS érdekelne. Biztos, hogy hálózatok mert több, egymástól távol lévő településeken beadták a pályázatot...
Ezen cégek közül engem a Mátra Centrum érdekelne, hiszen Hatvanban ők is pályáztak a 97,4-re! Ezen az oldalon a "18 helyi és körzeti frekvenciára benyújtott pályázati ajánlatok" hírként olvasható! Ebben a cikkben néhány céghez hozzáírták az általuk üzemeltetett rádiók neveit, de néhány cég esetén nem, így a Mátra Centrumnál sem! Ez vajon mit jelent? Lehetséges, hogy ez a cég kereskedni akar a frekvenciával, és akkor bármelyik rádió lehet? Ha van véleményetek írjatok! :)
 #59106  Szerző: donder

djlacee írta:lejárni készülnek a régi frekijüket.
Remélem azért be-be fog terjedni Debrecenbe, úgy mint a 96.3...
 #59097  Szerző: nyikolaj

Lehet örülni Ny.háza!
Jön a 3. ker rádió!!!
;)
 #58944  Szerző: djlacee

lejárni készülnek a régi frekijüket.
 #58943  Szerző: Gyurii91

nyikolaj írta:Miskolcon is van Juventus,még is pályázott most a 101.6 mhz.re.
Mire készülnek? :o
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 200