RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#63253  Szerző: mimi

Gyurii91 írta:Holnapi NMHH ülésen szó lesz a helyi ker. rádió frekikről. ortt.hu -> napirend

Holnap derül ki, kik is kapják a frekiket?
Nem valószínű, a pályázatok alaki és tartalmi vizsgálata annyit tesz, hogy az iroda összerakott egy tájékoztatót arról, hogy a beérkezett pályázatok megfelelnek-e a feltételeknek, amelyik nem, azt kizárják, és erről dönt a testület.
 #63244  Szerző: Gyurii91

Holnapi NMHH ülésen szó lesz a helyi ker. rádió frekikről. ortt.hu -> napirend

Holnap derül ki, kik is kapják a frekiket?
 #61921  Szerző: brain

Én az index fórumon azt olvastam, hogy január 30-tól szűnik meg a Sztár FM. Kár érte. :( Ott valaki írt Dr. Borossnak ezzel kapcsolatban, idézném: "Sziasztok! A hir sajnos igaz. Ünnepek előtt küldtem egy mail-t Dr. Boross-nak, válaszában irta, hogy jan 30.-án elhallgat a StarFM."
 #61919  Szerző: Zoey

Ahhoz képest, hogy úgy volt, micsoda változások lesznek, konkrétan január 1-jén nem igazán történt semmi rádiós szempontból. Nem mintha várnám, de szó volt a Roxy, a Rise, a Sztár FM, a Mediterrán megszűnéséről, az MR, a Neo, a miskolci Eper és Crazy változásairól, ehhez képest nem sok minden valósult meg ezek közül.
Igaz, január 1-jén nem hiszem, hogy sokan erre koncentrálnának a rádiók részéről, már csak szombat lévén is, lehetséges, hogy hétfőn "gyújtják be a rakétákat".
Mindenesetre a 2011-es év előreláthatólag - a maival ellentétben - sok változást fog hozni, elég ha csak a rengeteg helyi frekvencia pályáztatására gondolunk...
 #60614  Szerző: Zoey

http://www.es.hu/?view=doc;26898

Érdekes írás, nem olyan régi.
A második bekezdést érdemes elolvasni, a miskolci helyi rádiós helyzetről próbál körképet adni. Azért csak próbál, mert elég sok mindent csak úgy légbőlkapottan állít (egy-egy esetből von le messzemenő következtetéseket).
Na meg hogy Rádió GaGát meg még nem is létező Oxigén rádiót említ, a Sztár FM-et pedig klubzenék rádiójához hasonlítja... érdekes, maradjunk annyiban.
(rövid kommentem hozzá, hogy lehet akármilyen jó újságíró valaki - márpedig a cikk írója az -, csak olyan területtel kapcsolatban írjon cikket, amire rálátása van, vagy legalább normálisan utánanéz a dolgoknak.
Lehet, ez csak egyszeri eset, de ha nem, akkor erre mondják, hogy "all round" újságírás, azaz mindenről írni, de felületesen...)
 #60369  Szerző: Zoey

Mindig akad néhány dolog az NMHH napirendi pontok között, ami nem teljesen tiszta számomra.
Most pl. ezek:
"A Juventus Rádió 100,2 Műsorszolgáltató Kft. kérelme ideiglenes műsorszolgáltatási szerződés megkötésére (Szeged 100,2 MHz + Szentes 95,7 MHz) az Rttv.114. § (8) bekezdése alapján (sürgősséggel tárgyalandó)"
>>> hol akarnak, mit akarnak és egyáltalán ki? Juventus/Plusz?

"A Magyar Katolikus Rádió Zrt. - Magyar Katolikus Rádió - országos műholdas közműsorszolgáltató nyilvántartásba vétele (sürgősséggel tárgyalandó)"
>>> miért eddig nem voltak nyilvántartásban? :o

"Az Alisca Rádió Kft. (Szekszárd 91,1 MHz+Baja 94,3 MHz+Dunaföldvár 106,5 MHz+ Paks 107,5 MHz) bejelentése tulajdonosi szerkezetének
változásáról és a Rádió 1 Kft-vel történő (Budapest 103,9 MHz) hálózatba kapcsolódásáról"
>>> a hálózatba kapcsolódás már nem megtörtént néhány hónappal ezelőtt?
 #60328  Szerző: Zoey

Végülis nem tudtam eldönteni, hogy melyik topikba írjam be ezt a hozzászólást. Kis kötekedés következik :X.:
Nem olyan nagy ügy, de egy hír kapcsán ma 3 médiumban 3 különböző kiejtéssel hallottam a kelet-franciaországi város, Besancon nevét.
A Krónikában "Beszanszonnak", a Neoban "Beszankonnak" mondták, legközelebb az m1 Híradója állt a helyes kiejtéshez, ahol "Bezanszonnak" mondták. Valójában meg "Bözanszon".
Nem mondom, hogy fenomenális hiba, na meg jó, ha 20 hallgatóból egy tudja, hogy hogyan kell helyesen ejteni, de én biztos utána néztem volna a helyükben. Ráadásul nem olyan kis város, és több irodalmi műnek is a helyszíne...
  • 1
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 200