best írta:Most milyen kritériumai vannak egy "mikrofonengedélynek"?Kerek cicik és helyes pofi?![]()
Amúgy szerintem az említett hölgyemény azért kapott mikrofonengedélyt, mert annyira beleolvad a hangja a zenék közé, hogy én pl. fel se figyelek arra, hogy mit mond. (Egyébként úgy vettem észre, hogy a legtöbb zenés rádión úgy állítják be a mikrofonokat, hogy ha közepes hangerőn hallgatod, nem érted, hogy mit mondanak, csak a duruzsolást.
Pasa írta: Ez nem könnyű, mert nem tudom, mit nevezel te igényes zenének. Nektek szól a Rise, Roxy, Rádió 1 (azaz a RIXY 1), Tilos.A Rise ugyanúgy rétegrádió, mint a Petőfi ennyi erővel (nem mellesleg az egész "RIXY1", ahogy te hívod, az), csak éppen hallgathatatlan. Én tényleg szeretem az elektronikus zenét, főleg a house-t, de akármikor kapcsolok oda, mindig valami dallamtalan mosógépfrekvencia szól. Kösz, nem..
A Roxy-t max. este tudom elviselni, ha Ziziék vannak, de már akkor is egyre rosszabbul. Hiába jók a zenék, ez a mű(?)-idiotizmus hihetetlenül zavaró.
A Rádió 1 meg ugyebár pop+r'n'b kombó, nekem ilyen töménységben zavarja a fülem, úgyhogy alapból kiesik.
Viszont azt hozzátenném, hogy többek közt ezek a rádiók juttattak el addig, hogy irritálnak a műsorvezetői megszólalások. Úgyhogy ha Bp.-et nézzük, marad a Tilos az általad felsoroltak közül. Egészen Dunaharaszti alsóig el is szól (este), aztán amint elindul a vonat Taksony felé, azonnal iszonyat ssss.. Jó itthon tudom hallgatni neten is (és szoktam is
De ha már műsorrács, szerintem nem csak fiatalokat érdeklő műsorai vannak, de ez már megint szubjektív dolog.
Azt meg hozzátenném, hogy már megint leragadtunk Bp.-nél és az agglomerációnál. Nálunk pl. a Roxy és a Rise foltokban elég rosszul jön újabban. Könnyűzenei rétegrádió meg - a kisközvárost, Miskolcot kivéve - nem hinném, hogy sok helyen van. Szóval ha szétcseszik a Petőfit (én sem MR2-zöm), akkor vidéken nem nagyon marad alternatíva a kereskedelmi mindenfélezenétjátszunkhogymindenkinekjólegyen-moslékrádiók mellé.