Kiru írta:úgy sincs sok ilyen alternatív zenét játszó rádió mint a Petőfi!
Meg aztán idővel meg is lehet kedvelni ezeket a zenéket. Én régebben inkább a mainstream felé hajlottam, de mióta rácuppantam a radiocaféra, azóta nagyon szeretem az alter zenéket is. Kellett egy kis idő, amíg hozzászoktam, de idővel azt vettem észre, hogy egyre jobban szeretem azt a fajta zenei kínálatot, ami ott és ami a Petőfin van. Egy ideje pedig már 90%-ban ilyen zenéket töltök le (legálisan persze, webáruházból).
Meg arról nem is beszélve, hogy mit veszünk alternatívnak, amire sokan rámondják, hogy szar, és mit a top40-es zenéknek. Mert azért elég sok olyan zene van, ami hallható a Petőfin, mert ebbe az arculatba illik bele, de ugyanakkor más rádiók is játsszák. Csak tényleg az van, hogy leszarozzák, ahelyett, hogy hallgatnák, és rájönnének, hogy van egyfajta átmenet a kettő között.
Jó lenne, ha a zenei szerkesztők nem az alapján állítanák össze a zenei kínálatot, hogy mit játszik a konkurencia, és mi volt a trendi egy-két hónappal korábban Amerikában és szerte Európában.
Kis idő elteltével hozzászokna mindenki ahhoz, hogy nem csak Lady GaGa-t lehet hallgatni, hanem számukra ismeretlen előadókat is. És ismeretlen műfajokat is.
De bebizonyosodott, hogy ez csak álom. A Neo és a Class a legjobb példák erre.
Annak viszont örülök, hogy azért vannak olyan helyi rádiók, akik bevállalnak mindenfélét. Igaz, nem nagy mértékben, de azért látszik a szándék.