mimi írta:Cicoo írta:Túl sok a kisköz..?
Ha normális közösségi rádiózás lenne, azt mondanám, legyen még ezer. Meg egyébként is, elfér, legfeljebb anyagi támogatást nem kell rá orrba-szájba puszira osztogatni.
Persze, legyen, nem zavarnak senkit sem, ha hajlandóak tisztességesen működni. Csak az a baj, hogy kétféle kisköz van: akik állami támogatásból vergődnek, meg akik kereskedelmit játszanak, tisztelet a kivételnek. Ez az 50%-os magyarzene arány nem tudom, mire volt jó: legyenek talk-kisközök, meg csak magyarzene kisközök? Erre céloztam azzal, hogy túl sok lenne a kisköz? Így akarnak szelektálni? Mert nem hülyeség kiszórni azokat, akiknek azért van kisközük, mert bebukták a helyi rádiós pályázatokat, vagy sajnálják a pénzt, hogy induljanak rajta, vagy tudom is én, milyen indíttatásból működnek kereskedelmi jelleggel, de ennek van egyszerűbb módja is. Akik szánt szándékkal nem teljesítik a vállalásaikat, azokat szépen le kell kapcsolgatni. Ha én most teszem azt, csinálni szeretnék egy mondjuk egy underground hip-hop zenei kisközösségi rádiót, ami foglalkozik a zenékkel, alkotókkal, graffiti-vel, street arttal stb., akkor honnan fogok én szerezni annyi magyar hiphopzenét, amivel feltöltöm a kvótát? Vagy csak azért, mert ez lehetetlen vállalkozás lenne, pályázzak helyi kereskedelmi frekvenciára, oda kevesebb magyar zene is elég, és csődöljek be 1 éven belül, mert hacsak nem nyerek a lottón, valószínűleg nem fogom tudni fenntartani a rádiót.
Szóval nem látom, hogy hol fedi le egymást a kisköz fogalma és a törvényi szabályozás.