RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#63789  Szerző: mimi

best írta:Érdeklődtem a Médiatanácsnál:
Mindezek mellett létezik az ún. kisközösségi rádiózás is, amely kifejezetten a kisebb, speciális célközönség – az adóállomástól számított 1 km sugarú körrel jellemezhető vételkörzetben élő, dolgozó, tanuló, nyaraló, stb. meghatározott kisközösséggé szerveződött csoportok - igényeit szolgálja azokon a területeken, amelyeken egy helyi rádió nem működhetne gazdaságosan. A kisközösségi rádiózásról további információt szintén a http://www.mediatanacs.hu honlapon találhat, ilyen típusú jogosultságra legközelebb 2011. április 1-én lehet ajánlatot benyújtani.
Igen, és pont ezeket a rádiókat szorítják meg a legjobban a kötelező közműsor- és zenearányokkal...
 #63779  Szerző: best

Érdeklődtem a Médiatanácsnál:
Mindezek mellett létezik az ún. kisközösségi rádiózás is, amely kifejezetten a kisebb, speciális célközönség – az adóállomástól számított 1 km sugarú körrel jellemezhető vételkörzetben élő, dolgozó, tanuló, nyaraló, stb. meghatározott kisközösséggé szerveződött csoportok - igényeit szolgálja azokon a területeken, amelyeken egy helyi rádió nem működhetne gazdaságosan. A kisközösségi rádiózásról további információt szintén a http://www.mediatanacs.hu honlapon találhat, ilyen típusú jogosultságra legközelebb 2011. április 1-én lehet ajánlatot benyújtani.
 #63222  Szerző: mimi

nords írta:Sz. Annamária szerint senki nem hőbörög a tartalmi előírások és megkötések miatt.
Jó, szerintük minden rendben, meg szakmai szervezetekkel, újságírókkal is egyeztettek, csak még egy szervezet vagy újságíró se mondta, hogy velük. Esetleg a saját holdudvar-beliekkel.
Közösségi rádiós szinten sajnos nem jött létre egységes fellépés, megosztott a szektor. Egy napi négyórás falusi rádiót valószínűleg nem izgat a téma; vannak olyanok is, akik azt gondolják, hogy eddig meg lehetett oldani okosban a dolgokat, ezután is meg lehet; vannak, aki üzleti vállalkozásként, elvek nélkül állnak a kérdéshez és feltétel nélkül simulnak oda, ahonnan a támogatást remélik; vannak, aki elvakult pártszimpátiájuk miatt nem hajlandóak kritikusan állni a kérdéshez (sőt elmennek odáig, hogy az elmúlt nyolc év zavarosban halászóinak nevezik azokat, akik felemelik a hangjukat).

Annak meg értelme ugye nem sok, ha hetvenből nyolc rádió kiáll azzal, hogy nekik nem tetszik, a többi meg kussol vagy támogatja, mert visszavágnak azzal, hogy tessékmegnéznicsókolom a többi hatvankettőnek semmi baja, tessék a hibát a saját készülékben keresni, a frekvenciát meg vissza lehet adni nyugodtan.

Másrészt meg ezer sebből vérzik a törvény, pici pont ebben a független demokratikus rádiókkal való bánásmód.
 #63207  Szerző: nords

Sz. Annamária szerint senki nem hőbörög a tartalmi előírások és megkötések miatt.
 #63139  Szerző: mimi

Cicoo írta:Szóval nem látom, hogy hol fedi le egymást a kisköz fogalma és a törvényi szabályozás.
Ott a pont, én se. (Illetve most már az egész közösségi médiaszolgáltatás fogalma és a közösségi rádiózás eszmei háttere, amit korábban ugyanitt kifejtettem.)
 #63135  Szerző: Cicoo

mimi írta:
Cicoo írta:Túl sok a kisköz..?
Ha normális közösségi rádiózás lenne, azt mondanám, legyen még ezer. Meg egyébként is, elfér, legfeljebb anyagi támogatást nem kell rá orrba-szájba puszira osztogatni.
Persze, legyen, nem zavarnak senkit sem, ha hajlandóak tisztességesen működni. Csak az a baj, hogy kétféle kisköz van: akik állami támogatásból vergődnek, meg akik kereskedelmit játszanak, tisztelet a kivételnek. Ez az 50%-os magyarzene arány nem tudom, mire volt jó: legyenek talk-kisközök, meg csak magyarzene kisközök? Erre céloztam azzal, hogy túl sok lenne a kisköz? Így akarnak szelektálni? Mert nem hülyeség kiszórni azokat, akiknek azért van kisközük, mert bebukták a helyi rádiós pályázatokat, vagy sajnálják a pénzt, hogy induljanak rajta, vagy tudom is én, milyen indíttatásból működnek kereskedelmi jelleggel, de ennek van egyszerűbb módja is. Akik szánt szándékkal nem teljesítik a vállalásaikat, azokat szépen le kell kapcsolgatni. Ha én most teszem azt, csinálni szeretnék egy mondjuk egy underground hip-hop zenei kisközösségi rádiót, ami foglalkozik a zenékkel, alkotókkal, graffiti-vel, street arttal stb., akkor honnan fogok én szerezni annyi magyar hiphopzenét, amivel feltöltöm a kvótát? Vagy csak azért, mert ez lehetetlen vállalkozás lenne, pályázzak helyi kereskedelmi frekvenciára, oda kevesebb magyar zene is elég, és csődöljek be 1 éven belül, mert hacsak nem nyerek a lottón, valószínűleg nem fogom tudni fenntartani a rádiót.
Szóval nem látom, hogy hol fedi le egymást a kisköz fogalma és a törvényi szabályozás.
 #63128  Szerző: mimi

Cicoo írta:Túl sok a kisköz..?
Ha normális közösségi rádiózás lenne, azt mondanám, legyen még ezer. Meg egyébként is, elfér, legfeljebb anyagi támogatást nem kell rá orrba-szájba puszira osztogatni.
 #63127  Szerző: Cicoo

mimi írta:
Cicoo írta:Ide van egy jó összeesküvés-elméletem. Leírjam, vagy kitaláljátok?
Pici ország, pici piac, ennyi. Vagy van más is?
Túl sok a kisköz..?
 #63124  Szerző: TG

Cicoo írta:
mimi írta:Más nem mainstream műfajokra is igaz, hogy egyszerűen kevés a magyar felhozatal ahhoz, hogy 50% aránnyal színvonalas és változatos kínálatot lehessen fenntartani.
Ide van egy jó összeesküvés-elméletem. Leírjam, vagy kitaláljátok?
Nem nehéz kitalálni...
 #63121  Szerző: mimi

Cicoo írta:Ide van egy jó összeesküvés-elméletem. Leírjam, vagy kitaláljátok?
Pici ország, pici piac, ennyi. Vagy van más is?
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 164