RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#63274  Szerző: Snake

Mindenesetre 10.000km-t is tud menni
 #63272  Szerző: mimi

Snake írta:A hosszú hullám körbe tud menni az egész földön tudtommal
Csak a Föld görbületét követi. A rövidhullám képes megkerülni a Földet, az meg pattog az ionoszféra és a földfelszín közt. :)
 #63271  Szerző: mimi

Nightman01 írta:Bár nem az Fm Dx-be való,de ez a legaktívabb mostanában.. Próbáltam kideríteni,mekkora erővel sugározhat az az adó,aminek jelét a 77.5 Khz Hosszúhullámon sugározzák,1500 km-es körzetben vehető a jele.. Ez az a jel,amit a rádiós frissítésű óráknak küldenek,legközelebb hozzánk ilyen adó Frankfurt mellett van. Mivel az órákban nem túl nagy antenna lehet,kiv. lennék,az 1500 km-hez mekkora teljesítmény kell.. ??
http://hu.wikipedia.org/wiki/DCF77 50 kW, nem is nagy. Viszont ezeken be lehet állítani az időzónát, vagy egy itthon megvett falióra Angliában vagy Romániában már nem jó? :)
 #63270  Szerző: Snake

Nightman01 írta:Bár nem az Fm Dx-be való,de ez a legaktívabb mostanában.. Próbáltam kideríteni,mekkora erővel sugározhat az az adó,aminek jelét a 77.5 Khz Hosszúhullámon sugározzák,1500 km-es körzetben vehető a jele.. Ez az a jel,amit a rádiós frissítésű óráknak küldenek,legközelebb hozzánk ilyen adó Frankfurt mellett van. Mivel az órákban nem túl nagy antenna lehet,kiv. lennék,az 1500 km-hez mekkora teljesítmény kell.. ??
A hosszú hullám körbe tud menni az egész földön tudtommal
 #63266  Szerző: Gyurii91

Kép

Nekem is rádiós órám van. :)
http://citizen.timecenter.hu/citizen/pr ... 0-01E.html

Hát itt Békésben már kívül esik a hatótávolságon, de amikor adók neki egy kis fényt, akkor egyből frissít. :)
 #63262  Szerző: Nightman01

Bár nem az Fm Dx-be való,de ez a legaktívabb mostanában.. Próbáltam kideríteni,mekkora erővel sugározhat az az adó,aminek jelét a 77.5 Khz Hosszúhullámon sugározzák,1500 km-es körzetben vehető a jele.. Ez az a jel,amit a rádiós frissítésű óráknak küldenek,legközelebb hozzánk ilyen adó Frankfurt mellett van. Mivel az órákban nem túl nagy antenna lehet,kiv. lennék,az 1500 km-hez mekkora teljesítmény kell.. ??
 #63079  Szerző: Nightman01

Off Annó én tapasztalatszerzés miatt jelentkeztem a Smile-hoz, ''életem nagy álma'' volt hogy otthon majd egyszer én is indítsak egyet. De közben beleláttam a dolgokba,a harcokba,és ma már úgy gondolom hogy nincs az az Isten hogy én ilyesmivel foglalkozzam.. Reggeltől késő estig a napi bajokon túl a hatóságokig.. Nem éri meg a fejfájást.. Persze,mint müs.vez., a szórakoztatás nagy szerelmem,kérdés,hogy van-e hallgató.. :)
 #63078  Szerző: Nightman01

mimi írta:
Nightman01 írta:pedig a mi,és a Sírius adója is csak kb 93Mhz-ig halladtszódtak az alharmóniákkal együtt
mi??? :D
Igen,mi.. :) Smile Top 20at vezetem,másfél éve. :)
 #63076  Szerző: chab7

Hogy legyen egy kis DX estére:

Most jöttem haza és Kisvárdán a kórház mellett elhaladva egészen tisztán bejön a kocsiban az 101.1 RMF FM Solina/G.Jawor II-ről kb 130km Lengyelország.
Nem nagy táv és a Sangeannal az udvaron is be lehet forgatni, de mindig érdekes, hogy azon a szakaszon teljesen tisztán jön.
Ma viszont belevert valami magyar is, úgy látom az a Class lehetett Debrecenből.
  • 1
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 541