RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#64981  Szerző: mimi

Vélhetően az új kormányzat amellett, hogy jelentősen átalakította a közszolgálati média struktúráját, pénzzel is meg fogja tömni kellőképpen.
 #64965  Szerző: Promenád

Zoey írta:
admin írta:http://www.mediapiac.com/media/televizi ... z-m2/5450/
Kíváncsian várjuk :)
Mondjuk nem tudom, számíthatunk-e nézettség-növekedésre így, hogy jóformán csak a 24 év alattiaknak szól majd a csatorna. Más kérdés a lefedettség. Az ország hány százalékán érhető el az m2 jelenleg?

Jelenleg műholdról 100%-os a lefedettség, digitális földfelszínin közel 98% és még beleszámítható, hogy hány kábelszolgáltató alap programcsomagjában is benne van. Habár valahol olyat is olvastam, hogy műholdon megszűnnek majd, mert nincs rá pénz.

Egyébként az ötlet nem rossz, csupán én is arra lennék kíváncsi hogyan tudd majd megélni egy ilyen jellegű csatorna ebben a Minimaxos, Cartoon Network-ös, Nickelodeon-os, Booomerang-os és Disney Chanel-es világban. Igaz, Németországban is működik egy hasonló tematikájú csatorna KIKA névvel. Ott két közszolgálati tévé összefogásával jött létre (ARD, ZDF), de nem úgy tapasztalom, hogy hatalmas nézettségi csúcsokat döngetnének. Javarészt rajzfilmeket adnak, minimális gyerekfilmekkel, saját gyártásban.

Kétlem, hogy lesz egyáltalán pénze a Magyar Televíziónak bármilyen új műsorstruktúra kialakítására. Csak nézzétek meg a mostani műsoraikat : ismétlés hátán ismétlés minimális belső stúdiós műsorokkal, hogy a legminimálisabb összegekbe kerüljön. Szerintem már ha egy új kábelt kellene vásárolni ahhoz a csodálatos HD eszközparkhoz már a fejüket vakarják honnan és melyik műsorból faragják le pénzt rá.

Hiába adnak szabad kezet bármelyik intendánsnak, ha keret nincsen rá és még egy bökkenő van: mi lesz a regionális stúdiókkal, akik már szinte ingyen dolgoznak be? Erről valahogy nem szól a fáma ...
 #64884  Szerző: Zoey

admin írta:http://www.mediapiac.com/media/televizi ... z-m2/5450/
Kíváncsian várjuk :)
Mondjuk nem tudom, számíthatunk-e nézettség-növekedésre így, hogy jóformán csak a 24 év alattiaknak szól majd a csatorna. Más kérdés a lefedettség. Az ország hány százalékán érhető el az m2 jelenleg?
 #64779  Szerző: LuciFerko

"Azonban a fasssze repét mára már a tégla vette át" :D
 #64589  Szerző: mimi

ravasz írta:Hát, az az ezeréves súgógép nem csoda, ha megadja magát. :)
Ennél már csak a Windows 95-ös feliratozógép viccesebb és a két, adásvezérlőként funkcionáló 80-as évekbeli ősrégi mtv logós, rozsdás, kivénhedt, létrával elérhető közvetítőkocsi, melybe fokozottan veszélyes bejutni. :)

De most lesz lóvé, lesz technika.

(Persze attól még marad a retek, az eldobott csikkek, a lehugyozott lift, a kosztól fekete falak és az folyosókon eldobott szemét a vadiúj székházban... ehhez nem pénz kell. Bár most nagy leépítések lesznek, ez némit dob majd a dolgon.)
Tavaly nyáron voltam az MTV-ben, ennél azért sokkal jobb a helyzet, az a stúdió, ahonnan a Híradó megy, kifejezetten modern, csak SD kamerák vannak, meg betáról mennek a bejátszók; de az egészet egy számítógépes rendszerrel vezérlik, amiben másodpercre bontva megvan, hogy mikor melyik kamera, bejátszó, inzert, hírolvasó szövege arról megy a súgógépre, ami egyáltalán nem ezeréves, hanem úgy kell elképzelni, hogy egy előtét a kamerán - egy LCD megjelenítő képe tükröződik a felületén, mögötte ott a kamera, és természetesen úgy van optikailag megoldva valahogy, hogy a belső felén nem látszik a rátükrözött szöveg. Kosz, szemét nem volt, két stúdió vezérlője valóban közvetítőkocsi, a lehetőségekhez képest normálisan összerakva. Összességében azért kellemes csalódás volt, sokkal rosszabbra számítottam. A lehugyozottliftes backdoort láttam, hát, voltak azóta érdekes személycserék az MTV-ben, vagy beengedtek valami ősparasztot, vagy valamelyik kollégának nem tetszett az új rendszer...
 #64555  Szerző: Zoey

ravasz írta:(Persze attól még marad a retek, az eldobott csikkek, a lehugyozott lift, a kosztól fekete falak és az folyosókon eldobott szemét a vadiúj székházban...
Ezek személyes élmények, tapasztalatok voltak? :o
 #64551  Szerző: ravasz

Hát, az az ezeréves súgógép nem csoda, ha megadja magát. :)
Ennél már csak a Windows 95-ös feliratozógép viccesebb és a két, adásvezérlőként funkcionáló 80-as évekbeli ősrégi mtv logós, rozsdás, kivénhedt, létrával elérhető közvetítőkocsi, melybe fokozottan veszélyes bejutni. :)

De most lesz lóvé, lesz technika.

(Persze attól még marad a retek, az eldobott csikkek, a lehugyozott lift, a kosztól fekete falak és az folyosókon eldobott szemét a vadiúj székházban... ehhez nem pénz kell. Bár most nagy leépítések lesznek, ez némit dob majd a dolgon.)
 #64546  Szerző: Zoey

djlacee írta:Valami gond lehet a Híradónál, mert az elején nem mondták el, hogy mik lesznek a főbb hírek, és a hírolvasó papírról olvasott.
Feltűnt nekem is. Kimaradt a headline, és egyből hírrel kezdtek, gondolom a műsorvezetőt is váratlanul érte, azért zavarodott meg kissé. Nap közbeni híradóknál szokott így kezdődni a Híradó, valószínűleg rossz nyitó részt raktak be... Egyébként a szöveget kivetítő géppel is lehetett valami, azért olvashatott papírról.
Ja, az MTV Videótárban kozmetikázva van felrakva ez a híradó :)
 #64538  Szerző: Pihe

Mi más baj van vele?
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 235