brain írta:mlaszlo írta:A 4-5 éves Volvo buszok is borzalmas állapotban vannak, mintha már 20 éves leharcolt buszok lennének.
Azért a Van Hool (belga) buszok is szépen leépültek az elmúlt egy-két év alatt. Tudom, ezeket már eleve használtan vette a BKV, de akkor is. Olyan szinten koszos mindegyik járaton az üléshuzat, hogy már nem merek leülni. Legalább ezeket kicserélhetnék. Illetve az sem ártana, ha legalább havonta egyszer-kétszer lemosnák kívülről (persze nem csak ezeket) a buszokat. Volt olyan eset, hogy a járatszám jelölését alig lehetett látni a rászáradt portól. 
Hát azok a buszok önmagukban is szörnyűek, nem tudom ki tervezte, de kívánom, hogy az utazgasson rajta. Olyan szűkek az ülések közötti helyek, hogy egy ember alig fér el, a busz első felében még annyi hely sincs, ráadásul ott van beépítve a motor is, ami még ülőhelyek számát is csökkenti. Egy előnye van, ahhoz képest hogy ezek 8-10 éves buszok, a motorjuk egész csöndes, valamint egész jól gyorsulnak. A volvo-k új korukban sem voltak a legcsöndesebb járművek (legalábbis azok, amik a BKV-hoz kerültek), de most némelyiknek olyan hangja van, hogy azt gondolná az ember már csak másodpercei vannak hátra és lerobban.
Külsőleg szerintem nem olyan hatalmas probléma, ha koszos a jármű, mi is nem egyszer jártunk úgy, hogy az autó szépen le lett mosva, majd másnap reggel úgy nézett ki, mintha hónapok óta nem érte volna víz, pedig csak parkolt az utcán. Persze azért havi egy-két mosásnak illene lennie.
A nagyobb probléma, hogy ahogy mondtad is, az utastér koszos, amit mindig az utasokra fognak, hogy nem vigyáznak, de az, hogy a busz felső részén vastagon áll a rászáradt por, az nem az utas hibája. Elegáns ruhában is már retteg az ember, mert nem tudhatja mihez ér hozzá véletlenül a buszon, mi folyik a nyakába, esetleg mibe ül bele. Pedig a BKV most azt kommunikálja, hogy ha koszos az ülés, esetleg fertőzésveszélyes, akkor azonnal a garázsba megy a busz takarításra. Szerintem egy kezemen meg lehet számolni a gyakorlatban ez hányszor valósult meg.
A jegyek és bérletek árát emelik, az anyagi problémákat a bliccelőkre kenik, pedig szerintem mindenki tudja, hogy nem miattuk tart itt a BKV.