RADIOSITE Fórum

• N-Joy Média (Gold FM, Plusz, Sztár FM)

#74774  Szerző: lambda

Szegeden biztosan így volt, de Miskolcon anno (csakúgy mint most Egerben) szinte semmi promóciót nem láttam! Így azért elég nehéz labdába rúgni ... Vallom azt, hogy a 103,0 Sztár nem itt tartana, ha ez másként lett volna, főként ha a város rádiós helyzetét nézzük! Egyébként attól eltekintve, hogy a Sztár "álhelyi" adó elég szépen össze van rakva szerintem, Miskolcon mostanság én is sokfelé hallom ezt szólni, magam is csak ezt hallgatom ott, persze ez így önmagában kevés! Ha az értékesítés is gördülékenyebben menne talán reklámok tekintetében sem így állnának! Talán az sem volt a legszerencsésebb, hogy a rádió neve megmaradt (persze itt jogi dolgok is vannak nyilván), ezt a nevet sokan még mindig a "csak zene és más semmi" címszó alatt funkcionáló és könnyen felejthető elődhöz kötik!
Egerben sem láttam még semmi hirdetést eddig ... Anno amikor a Dió jött a városba, ők másként kezelték azért ezt az ügyet. Emlékszem például nagyon sok taxin ott díszelgett a 106,9 Dió Rádiós zászló!
Mindenesetre én nagyon sajnálnám a hálózatot, ha megszünne!
 #74616  Szerző: PooLee

Azért voltak nagyon jó próbálkozások a Plusznál folyamatosan, amiket én személy szerint nagyra értékeltem, és tetszett mind, egytől-egyig, csak szerintem egy átlag hallgató számára nem voltak elég átütőek. Nagyon hamar MMS számként is funkcionált az SMS-számuk, amit promotáltak is elég rendesen. Magyarországon talán elsőként (de legalábbis elsők között) tették lehetővé, hogy Skype-on is el lehessen őket érni, meg volt külön msn-címe a kívánságműsornak, stb. Csináltak tablószépségversenyt, amit most oly sok helyen koppintanak előszeretettel - náluk már több éve volt ilyen. Többször iskolákból ment a kívánságműsor, néha szimplán kiültek a stúdió elé és dudáltatták az autósokat egyúttal. Viszonylag hamar létrehoztak tematikus zenei csatornákat, amiket promóztak is elég aktívan. Sőt, egy időben szinte minden szegedi villamos oldalán a Plusz logó virított, emellett egy ideig elég rendesen jelen voltak az akkor még virágzó, közösségi közlekedési eszközökön található monitorokon, a "Look Up" rendszeren. Felkerültek a kábelszolgáltató digitális rádiócsatornái közé. Most ennyi jutott eszembe hirtelen. Szóval volt itt számtalan pozitív dolog is. Csakhogy: közben folyton ment az identitáskeresés, folyton változott a műsorrend, ahogy le is írtátok. Ezzel szinte párhuzamosan a station voice is cserélődött, ám szerencsétlenségre sosem teljesen, szóval volt, amikor 3-4 féle hangtól voltak használatban szignálok - nagyon arculatromboló volt! És szerintem az rontotta le végképp a helyzetet, amikor megkapták a többi rádió üzemeltetését (K1, SztárFM, stb.). Lehet, hogy ez vezet most végleg a végéhez? :(
 #74607  Szerző: Szd96

A Sztár RDS PS-e dalcímkiírás helyett: SZTAR FM DERECSKE B.UJFALU... érdekes :)
 #74600  Szerző: Zoey

PooLee írta:Aztán beállt a tömegrádiók közé: felhígult a zene, konzerv és sablonos, jópofizós lett minden létező megszólalás... Innentől kezdve tehát 88-koppintás volt ízig-vérig, de persze nem igazán jött össze sosem. Ha kitartottak volna az eredeti, igenis ötletes és eredeti, mégis populáris és emészthető műsorstruktúra mellett, szerintem most igenis tartanának valahol.
Szerintem is ott a baj, hogy folyamatosan változtatgattak. Pl. a 103 Sztár Fm eddigi másfél éve alatt az este fél 7-fél 9 közötti műsornak is legalább 3 különböző neve, formája volt. Szinte minden héten előfordul, hogy valamelyik műsorvezető nincs bent, és helyettesítik. Ez máshol nem megszokott...
Ha kitartott volna anno a kicsit más, eltérő stílusa mellett a rádió, hosszú távon beérett volna ennek a gyümölcse.
Elhiszem, hogy nem egyszerű ellenfél a 88, de pl. Nyíregyházán mégis megy sikeresen a verseny a helyi kerrádiók között, ami mind a Sunshine-t, mind a Retro-t hajtja előre és előre, hiszen folyamatosan egymáson akarnak túltenni. Így szinte minden helyijáraton, üzlet ajtaján vagy kirakatán, a személygépkocsik hátsó üvegén, és még számos más felületen valamelyik rádió logója virít, állandóan játékok, akciók, kitelepülések, kezdeményezések, rendezvénytámogatások gondoskodnak arról, hogy mindenhol, de tényleg mindenhol jelen legyenek. Ismertek, kedveltek, mindkettő vérprofi, hasonlóak, mégis mások.
Ez a verseny valahogy Szegeden sosem volt ilyen kiélezett, emiatt is volt mindig nehéz dolga a Plusznak, és emiatt sem ért sosem még csak a közelébe sem a 88-nak...
 #74152  Szerző: molnarb

benjamin írta:Van felvételed róla?
2005.07.11. óta az összes adás... bár 64/monoban ahogy az akkori ORTTnek kellett, csak hát átnézni, áthallgatni, felrakni... pff
 #74140  Szerző: benjamin

PooLee írta:Hú, jó kérdés, próbálok keresni! :)
kÖSZI. :)
 #74136  Szerző: PooLee

Hú, jó kérdés, próbálok keresni! :)
 #74135  Szerző: benjamin

PooLee írta:A legelején volt a legjobb a Plusz, onnantól kezdve csak hanyatlott (legalábbis az én szememben). Bende Gáborék egy fantasztikus (bár röhögös, de mégis egyedi) ébresztőműsort csináltak, minden reggel rájuk ébredtem, és mindig jókedvem lett. Délután a Molnár Balázs-féle kívánságműsor is nagyon el volt találva (akkor még ÉLŐBEN ment az is teljesen), tökéletesen interaktív volt, tényleg lementek a kérések (lehet, hogy most is, nem ezért írom). Aztán jött a toplista, szintén ÉLŐBEN, tökjó zenékkel, szuper stílusban. Aztán a Juhász Kund-féle Ízirájder; számomra ez volt mindig a nap fénypontja. Sosem fogom elfelejteni ezt a műsort: kifejezetten egyedi stílust képviseltek, nagyon jópofa poénokkal, talán még most is megvannak a letöltések, merthogy még azokat is produkáltak. És ami a nap lezárását illette: 8-tól asszem éjfélig egy megintcsak nagyonis hallgatható műsor szólt, a címére már nem emlékszem, de minden másodperce ÉLŐ volt, és ez érződött is rajta. Bármilyen témát fel lehetett vetni, és értelmesen reagáltak, segítettek, együttéreztek, stb. Akkoriban nem lehetett kikapcsolni a Pluszt. Aztán beállt a tömegrádiók közé: felhígult a zene, konzerv és sablonos, jópofizós lett minden létező megszólalás... Innentől kezdve tehát 88-koppintás volt ízig-vérig, de persze nem igazán jött össze sosem. Ha kitartottak volna az eredeti, igenis ötletes és eredeti, mégis populáris és emészthető műsorstruktúra mellett, szerintem most igenis tartanának valahol.
Van felvételed róla?
 #74112  Szerző: PooLee

A legelején volt a legjobb a Plusz, onnantól kezdve csak hanyatlott (legalábbis az én szememben). Bende Gáborék egy fantasztikus (bár röhögös, de mégis egyedi) ébresztőműsort csináltak, minden reggel rájuk ébredtem, és mindig jókedvem lett. Délután a Molnár Balázs-féle kívánságműsor is nagyon el volt találva (akkor még ÉLŐBEN ment az is teljesen), tökéletesen interaktív volt, tényleg lementek a kérések (lehet, hogy most is, nem ezért írom). Aztán jött a toplista, szintén ÉLŐBEN, tökjó zenékkel, szuper stílusban. Aztán a Juhász Kund-féle Ízirájder; számomra ez volt mindig a nap fénypontja. Sosem fogom elfelejteni ezt a műsort: kifejezetten egyedi stílust képviseltek, nagyon jópofa poénokkal, talán még most is megvannak a letöltések, merthogy még azokat is produkáltak. És ami a nap lezárását illette: 8-tól asszem éjfélig egy megintcsak nagyonis hallgatható műsor szólt, a címére már nem emlékszem, de minden másodperce ÉLŐ volt, és ez érződött is rajta. Bármilyen témát fel lehetett vetni, és értelmesen reagáltak, segítettek, együttéreztek, stb. Akkoriban nem lehetett kikapcsolni a Pluszt. Aztán beállt a tömegrádiók közé: felhígult a zene, konzerv és sablonos, jópofizós lett minden létező megszólalás... Innentől kezdve tehát 88-koppintás volt ízig-vérig, de persze nem igazán jött össze sosem. Ha kitartottak volna az eredeti, igenis ötletes és eredeti, mégis populáris és emészthető műsorstruktúra mellett, szerintem most igenis tartanának valahol.
 #74110  Szerző: markfelt

Ez így van, a promó és sales az összes N-Joy-on nulla, a programming viszont jó.

Csak alkalmanként hallgatom, egyedül annyi hiba tűnt fel, hogy a Szegeden készített adásokon nincs meg az állandóság, kiszámíthatóság havi / éves szinten, folyamatosan változik a rádió, új műsorok, új zenei szerkesztési elvek stb.

Nyilván azért, mert nem találta a helyét a 100.2 Szegeden, mindig 2. (3. 4.) volt. Szerintem ördögi kör, pont azért hallgatták ilyen kevesen, mert mire megszerettek valamit / valakit, megszűnt.

Bár most már gyakorlatilag mindegy, sajnos...
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 52