Nightman írta:De ha már az embereknél tartunk,kedves Jeek,áruld már el nekem,ha egy vonatnak nem kell egy másikat sem bevárnia,mért nem tud időben indulni a járgány akármelyik vonalon ha zöldutat kap? Ja,még a kaller a mozdonyvezetővel cigizik! Na ezt szüntetném meg! Visszaélnek vele hogy sokan a vasútra kényszerülnek!!
Ilyenkor utaspanaszt kell tenni és ki fogják vizsgálni az ügyet.
És most jön képbe a GPS rendszer, hogy miért is jó. A GPS rendszer percre pontosan naplózza (sokkal pontosabban, mint a KÖFI), hogy egy vonat mikor indult és érkezett egy adott állomásra, tehát ha még a mozdonyvezető, kaller, forgalmista meg is dumálják egymással, hogy majd beírnak +1 perc késést, mondjuk az erős utasforgalomra hivatkozva, az általad említett cigizés miatt, akkor utána úgyis lebuknak, mert visszanézik a GPS naplót és abban már +4-5 perc lesz benne, azt nem lehet megbuherálni ugyanis.
A másik dolog. Mégis hogyan lehetne vasútra terelni az embereket? Még ha jó pofát vágnak hozzá a kallerek, forgalmisták mindenki. Ez írtó kevés hozzá, nem őket kell elsősorban hibáztatni.
Szerdán voltam Budapesten. A Millenáristól - Sátoraljaújhelyig 3óra 20 perc volt az út, természetesen autóval.
Ha ezt vasúttal + BKV-val tettem volna meg akkor minimum 5 óra lett volna az utazás időtartama.
Egerből elutazom Budapestre, közvetlen sebesvonattal 2 óra 10 perc, míg közvetlen autópályás Expressz busszal 1 óra 50 perc (és még klíma meg WiFi is van FELÁR nélkül).
De ugyanígy nézhetjük Budapest - Zalaegerszeg közvetlen gyorsvonattal 3 óra 50 perc, expressz busszal 3 óra alatt megvan.
Vághatunk itt jópofát, ilyen szolgáltatás mellett úgyse fognak plusz utasra szert tenni. Meg amíg 2 ember olcsóbban utazik autóval, vagy amíg a klímát és viszonylag tiszta, normális vonatot csak több száz Ft-os helyjeggyel lehet igénybe venni a vasúton (Volánnál pl. ezeket felár nélkül is megkapjuk) addig ne reménykedjünk semmiben.