Udv
A tartossag es a megbizhatosag erdekeben nem sok az az 5E HUF (mit kapunk erte a sarki ABC-ben...), es egyuttal hazilag egy olyan forgatot osszehozni, amely eveken at megy, szinte lehetetlen. Az nem jarhato ut, hogy, minden tavasszal meg generalozni a szerkezetet. Az "erosaram" (230V) szerelese reszemrol okes, mert az elso (meg szmk-s), masodik, harmadik szakmam es egy orszagos ervenyu kivitelezoi feljogositasom is errol szol.
Az antennawebshop elso harom sora tolo-, a tobbi forditomechnika (miert irjak forgatonak...), de ez utobbiak csak 40..80 fokot fordulnak. A "legnagyobb" tolomotor is csak 45mm-ert mozog, ezert mindkettovel csak terhelesnovekedest eredmenyezo "gyorsito" atteteleken keresztul lehetne a ~360 fokot kiforgatni. (A tolomotor talan jobban elviselne ezt.) Vannak professzionalis, teljes kort fordulo forgatok forgalomban, azonban ezek -igaz, tavvezerlovel egyutt- 100E HUF kornyekerol indulnak.
Kicsit meglepet az, hogy gyakorlatilag nincsenek 'hobbi" kategorias forgatok.
Meg tart az ejszakai terjedes, mert az SRO1 (Nyitra – Zombor) fel tizkor meg nagyon jol szol. Ilyenkor altalaban mar csak zajosan, kozepes minosegben jon nalam.
A tartossag es a megbizhatosag erdekeben nem sok az az 5E HUF (mit kapunk erte a sarki ABC-ben...), es egyuttal hazilag egy olyan forgatot osszehozni, amely eveken at megy, szinte lehetetlen. Az nem jarhato ut, hogy, minden tavasszal meg generalozni a szerkezetet. Az "erosaram" (230V) szerelese reszemrol okes, mert az elso (meg szmk-s), masodik, harmadik szakmam es egy orszagos ervenyu kivitelezoi feljogositasom is errol szol.
Az antennawebshop elso harom sora tolo-, a tobbi forditomechnika (miert irjak forgatonak...), de ez utobbiak csak 40..80 fokot fordulnak. A "legnagyobb" tolomotor is csak 45mm-ert mozog, ezert mindkettovel csak terhelesnovekedest eredmenyezo "gyorsito" atteteleken keresztul lehetne a ~360 fokot kiforgatni. (A tolomotor talan jobban elviselne ezt.) Vannak professzionalis, teljes kort fordulo forgatok forgalomban, azonban ezek -igaz, tavvezerlovel egyutt- 100E HUF kornyekerol indulnak.
Kicsit meglepet az, hogy gyakorlatilag nincsenek 'hobbi" kategorias forgatok.
Meg tart az ejszakai terjedes, mert az SRO1 (Nyitra – Zombor) fel tizkor meg nagyon jol szol. Ilyenkor altalaban mar csak zajosan, kozepes minosegben jon nalam.
Nightman írta:Most én is utánanéztem,azt spec nem találtam,de ha nem akarsz házibarkácsot,akkor meg kell fizetned a gyári cuccost.. Szerintem az antennawebshop "antennaforgatók" menüjének első 3 találata neked való lehet,sajna részletes leírást nem találtam róluk,csak hogy 5ezer huf..
Nightman írta:jaja ez lesz az,ügyes vagy! Azért ha sikerül beszerezned egy ilyet,vigyázz a szerelésnél,mégiscsak 220as.. Én a helyedben a mechanikát meghagynám,a motort arra a bizonyos ablaktörlő motorra cserélném,adapter-12v azt joccakát.. Ha megvagy,légyszi tedd meg,h beszámolsz a nyereségről.. A parabolatükör naggggyon ígéretesnek tűnik. A világ legerősebb földfelszini antennáján is parabolatükör a titok,35000huf.. Már ha kapni itthon,mert egy amerikai honlapon láttam..
Rádió: Blaupunkt "Malaga" CD36
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT
Ant 1: "Tripleg"; Ant 2: K/NY-i látóterű H pol. dipól
Koax: RG6/SAT