RADIOSITE Fórum

• upc kábeltv

#86369  Szerző: mlaszlo

Az RTL Klub, HBO, TV2, Filmbox, Nickelodeon után a Cartoon Network és a Discovery Channel egyes műsorai is elérhetőek a UPC Videotárban:
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
 #86273  Szerző: asimov

Vonalas ADSL-nel is fennall ugyanez problema, ugyanigy...
Amig 512 kbit-es, illetve 1 Mbit-es netek voltak, addig minden jo volt, de ahogy elkezdtek megjelenni a "sokmegas" netek, ugy derul(t) ki a dsl modemekrol az (szolgaltatotol fuggetlenul) hogy nem nagyon birjak a kikepzest.

Nalam az 512 kbit-es net kifogastalan volt.. amikor 5Mbit-re csereltem, akkor a modem par het utan feladta harcot. Kicsereltek, az uj ment fel evet, aztan is is feladta. T-Com-os bemeres eredmenye: a telefonvonalam "minosege" miatt, a szolgaltatoi modemek (D-Link 306R es D-Link 306R V2) csak sokara -masfel, ket perc!- "fogtak kezet" es a felallt kapcsolat is instabil volt, mert nagyon sok hibajavitast kell a modemnek csinalni. A netszolgaltatom is kozolte azt, hogy 5 MBit-nel nagyobb csomagot nem is tudnak kiadni... Vegul ketto, szolgaltoi modemcsere utan, sajat penzen vettem egy DSL 321B-t, amivel q dsl szinkronizalas kb. 18.. 22 masodperc(!) alatt megtortenik, es kapcsolattal azota nincs gond.

Allitolag a melegedes problema oka.
A nem tul minosegi modemek brutal modon melegszenek (gagyibb alkatreszek, rosszabb szellozes/hutes) es emiatt a belul levo kondenzatorok es ellenallasok "elhangolodnak" es vegsoron emiatt valik bizonytalanna a mukodes. Az idovel bekovetkezo lassulas, illetve instabilla valas mogott is ez az ok van: a magas homerseklet miatt tonkremennek az alkatreszek. A nagy(obb) savszelesseg raadasul boseges tobbletmunkat ad a belso ic-knek, amelyek igy meginkabb melegszenek.
A szolgaltatoi modemek rendszerint tuzforrok... Ehhez kepest, a ipari szabvanyu DSL-321B csak langyos, pedig 24 oraban megy, lassan egy eve. A regieket sokszor kellett ujrainditani, ujra szinkonizaltatni.. ez csak mukodik, es kesz es a net is atomstabil. 9E HUF-ba fajt, de nagyon bevalt, jo vasar volt!

A legtobb routerrel is hasonlo problemak vannak.... ledobaljak a belso netet, ha tul sok a kapcsolodat, ami peldaul p2p-nel vagy egyidoben sok "fules/ablakos" bongeszesnel nagyon is sanszos... Tudna valaki olyan routert ajanlani, amelyik birja ezt?
djlacee írta:Nem csak torrentről van szó, bármit töltök, ha nagy sebességgel tud jönni, egyszer csak nem bírja a modem, és újraindul. Naponta 4× azért már kiakasztó. Haveromnak hoztak zsír új CISCO modemet, én is kérdeztem hogy kaphatnék-e, de azt mondták, az csak a nagyobb csomaghoz van. Ez már kezd öregedni, 2006 óta szolgáltatja nekem az internetet, akkor még 512/128Kbps volt, most meg 25Mbps/1,5Mbps -> lehet hogy kezd kifáradni.
 #86270  Szerző: markfelt

djlacee írta:Nem csak torrentről van szó, bármit töltök, ha nagy sebességgel tud jönni, egyszer csak nem bírja a modem, és újraindul. Naponta 4× azért már kiakasztó. Haveromnak hoztak zsír új CISCO modemet, én is kérdeztem hogy kaphatnék-e, de azt mondták, az csak a nagyobb csomaghoz van. Ez már kezd öregedni, 2006 óta szolgáltatja nekem az internetet, akkor még 512/128Kbps volt, most meg 25Mbps/1,5Mbps -> lehet hogy kezd kifáradni.
Biccsplíz, az én vidéki 1Mbps T-Home ADSL netem fél óránként szakadt fél évig. :)

A pesti UPC-mmel nincs gond.
 #86267  Szerző: mlaszlo

Jelentsd be és próbálj meg kérni egy modemcserét. Nyár elején rokonaim is így tettek, nekik a telefon vacakolt időnként, a szerelő szó nélkül cserélte, webstar modemjük volt, amit 2005-ben szereltek be, a szerelő meg is lepődött, hogy ilyen sokáig hiba nélkül bírta, majdnem 5 évig működött gond nélkül.
 #86266  Szerző: LuciFerko

Igen, nálunk is cserélték a DSL modemet, mikor emelés volt.
 #86265  Szerző: djlacee

Nem csak torrentről van szó, bármit töltök, ha nagy sebességgel tud jönni, egyszer csak nem bírja a modem, és újraindul. Naponta 4× azért már kiakasztó. Haveromnak hoztak zsír új CISCO modemet, én is kérdeztem hogy kaphatnék-e, de azt mondták, az csak a nagyobb csomaghoz van. Ez már kezd öregedni, 2006 óta szolgáltatja nekem az internetet, akkor még 512/128Kbps volt, most meg 25Mbps/1,5Mbps -> lehet hogy kezd kifáradni.
 #86262  Szerző: mlaszlo

djlacee írta:Digitálison és analógon is a kínálattal van gond, de egyik ismerősömnél rendszeresen akad a digitális tv, pedig a hibakereső nem talál hibát. Az internet nálam szakad mindig, azt mondták, ne nyissak annyi letöltési szálat.
Digitálison szerintem egyedül a zenecsatornák terén van hiány, de más csatornát nem látok, ami annyira hiányozna. Persze lehetne még felvenni dokumentumcsatornákat, gyerekcsatornákat, de biztos, hogy ezek annyira kellenek? Őszintén szólva a Direct-en is sokszor hiába van 70-80 csatorna, nem egyszer előfordul, hogy egyiken se találok olyat ami érdekelne.
Akadozásról nem hallottam még, lehet meg kellene próbálni kicseréltetni a box-ot, de az is lehet hogy túl erős a jel és csillapítani kellene, az is okozhat ilyen jellegű hibát.
Internet, abban igazuk van, hogy ők a fájlmegosztókra, torrentekre nem tudnak garanciát vállalni, ha ilyenekről töltök le az nekem is sok esetben hazavágja az ADSL kapcsolatot. Alacsony sebességgel tölt le, mégis mellette nem tudok egy weblapot se megnyitni.
 #86259  Szerző: djlacee

Digitálison és analógon is a kínálattal van gond, de egyik ismerősömnél rendszeresen akad a digitális tv, pedig a hibakereső nem talál hibát. Az internet nálam szakad mindig, azt mondták, ne nyissak annyi letöltési szálat.
 #86255  Szerző: mlaszlo

djlacee írta: igazából semmi sem az erőssége
Miért, mi a baj vele? Netre, telefonra nem nagyon olvastam panaszt, a digitális szolgáltatásnál sincsenek olyan hatalmas problémák, az analóg más, azzal minden szolgáltatónál vannak bajok.
 #86254  Szerző: mlaszlo

Attis írta:Pécsen is találkoztam hasonló jelenségekkel. Az analóg nem a UPC erőssége.
Az analóg igazából egyik szolgáltatónak sem az erőssége, mindegyiknél lehet találni olyan területet, ahol gyengék a csatornák minősége.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 103