Amig 512 kbit-es, illetve 1 Mbit-es netek voltak, addig minden jo volt, de ahogy elkezdtek megjelenni a "sokmegas" netek, ugy derul(t) ki a dsl modemekrol az (szolgaltatotol fuggetlenul) hogy nem nagyon birjak a kikepzest.
Nalam az 512 kbit-es net kifogastalan volt.. amikor 5Mbit-re csereltem, akkor a modem par het utan feladta harcot. Kicsereltek, az uj ment fel evet, aztan is is feladta. T-Com-os bemeres eredmenye: a telefonvonalam "minosege" miatt, a szolgaltatoi modemek (D-Link 306R es D-Link 306R V2) csak sokara -masfel, ket perc!- "fogtak kezet" es a felallt kapcsolat is instabil volt, mert nagyon sok hibajavitast kell a modemnek csinalni. A netszolgaltatom is kozolte azt, hogy 5 MBit-nel nagyobb csomagot nem is tudnak kiadni... Vegul ketto, szolgaltoi modemcsere utan, sajat penzen vettem egy DSL 321B-t, amivel q dsl szinkronizalas kb. 18.. 22 masodperc(!) alatt megtortenik, es kapcsolattal azota nincs gond.
Allitolag a melegedes problema oka.
A nem tul minosegi modemek brutal modon melegszenek (gagyibb alkatreszek, rosszabb szellozes/hutes) es emiatt a belul levo kondenzatorok es ellenallasok "elhangolodnak" es vegsoron emiatt valik bizonytalanna a mukodes. Az idovel bekovetkezo lassulas, illetve instabilla valas mogott is ez az ok van: a magas homerseklet miatt tonkremennek az alkatreszek. A nagy(obb) savszelesseg raadasul boseges tobbletmunkat ad a belso ic-knek, amelyek igy meginkabb melegszenek.
A szolgaltatoi modemek rendszerint tuzforrok... Ehhez kepest, a ipari szabvanyu DSL-321B csak langyos, pedig 24 oraban megy, lassan egy eve. A regieket sokszor kellett ujrainditani, ujra szinkonizaltatni.. ez csak mukodik, es kesz es a net is atomstabil. 9E HUF-ba fajt, de nagyon bevalt, jo vasar volt!
A legtobb routerrel is hasonlo problemak vannak.... ledobaljak a belso netet, ha tul sok a kapcsolodat, ami peldaul p2p-nel vagy egyidoben sok "fules/ablakos" bongeszesnel nagyon is sanszos... Tudna valaki olyan routert ajanlani, amelyik birja ezt?
djlacee írta:Nem csak torrentről van szó, bármit töltök, ha nagy sebességgel tud jönni, egyszer csak nem bírja a modem, és újraindul. Naponta 4× azért már kiakasztó. Haveromnak hoztak zsír új CISCO modemet, én is kérdeztem hogy kaphatnék-e, de azt mondták, az csak a nagyobb csomaghoz van. Ez már kezd öregedni, 2006 óta szolgáltatja nekem az internetet, akkor még 512/128Kbps volt, most meg 25Mbps/1,5Mbps -> lehet hogy kezd kifáradni.