RADIOSITE Fórum

• Egyéb DX (Wi-fi, GSM, weather station, stb...)

#88293  Szerző: LazlowHUN

olvaso1 írta:A T-mobile-nak van valami térképe, hogy hol van EDGE? Székesfehérvár és Várpalota közt sokszor, csak GPRS van. Azt hittem mindenhol van EDGE, de ezek szerint nem.
Az országban sok helyen nincs még EDGE sem. Ahol én lakok, ott sem. Ha jól emlékszek akkor még volt külön EDGE térképük, amikor a 900 MHz koncessziót hosszabbították, azután tűnt el nem sokkal. Azóta csak a GSM és a 3G térkép érhető el.
 #87963  Szerző: szemilan

A T-mobile-nak van valami térképe, hogy hol van EDGE? Székesfehérvár és Várpalota közt sokszor, csak GPRS van. Azt hittem mindenhol van EDGE, de ezek szerint nem.
 #87755  Szerző: szemilan

LazlowHUN írta:Elég szépen haladnak:
Kép

Igen, már csak Budapest van hátra.
 #87235  Szerző: LazlowHUN

Elég szépen haladnak:
Kép
 #86690  Szerző: szemilan

LazlowHUN írta:Akit érdekel, hol tart a Vodafone hálózatfejlesztése, az megnézheti ezen a térképen: Kép
Külön érdekesség, hogy a térképen megközelítőlegesen be vannak jelölve az adott bázisállomáshoz tartozó ellátottsági területek, azért olyan szép rácsos :) (tehát az összes szektor/cella nincs feltüntetve, csak a kiszolgált területek) Jól megfigyelhető, hogy a nagyobb településsűrűséggel rendelkező területeken milyen sűrűn vannak a bázisállomások, míg a ritkán lakott Dél-Alföldön szép nagy területet szolgál ki egy-egy torony.

Pontos linket tudsz adni a térképről? Egyszer megtaláltam már én is, de most nem.

Szerkesztve:
Megtaláltam.

http://www.vodafone.hu/vodafonerol/halozatfejlesztes

Egyébként 6 cég indul az árverésen, ebből 2 a Vodafone és a Magyar Telekom. Telenor régebben azt nyilatkozta, hogy nem biztos, hogy indul az árverésen. Hamarosan az indulók pontos listája is ismert lesz.

Szerkesztve:

Íme a lista:

Magyar Telekom
Vodafone Magyarország
Telenor Magyarország

RCS&RDS S.A. (a DIGI tulajdonosa),
Magyar Posta
Viettel Group

Természetesen a jelenlegi szereplők mindössze az első forduló eredménytelensége esetén licitálhatnak. Ha lesz negyedik szolgáltató, kötelesek roaming szerződést kötni a meglévők. Persze az E-GSM sávban marad még "hely", amin második körben "veszekedhetnek" a jelenlegiek is, de elég kicsi blokkról van szó.
 #86678  Szerző: LazlowHUN

Akit érdekel, hol tart a Vodafone hálózatfejlesztése, az megnézheti ezen a térképen: Kép
Külön érdekesség, hogy a térképen megközelítőlegesen be vannak jelölve az adott bázisállomáshoz tartozó ellátottsági területek, azért olyan szép rácsos :) (tehát az összes szektor/cella nincs feltüntetve, csak a kiszolgált területek) Jól megfigyelhető, hogy a nagyobb településsűrűséggel rendelkező területeken milyen sűrűn vannak a bázisállomások, míg a ritkán lakott Dél-Alföldön szép nagy területet szolgál ki egy-egy torony.
 #86612  Szerző: szemilan

LazlowHUN írta:http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/me ... 04111.html
Úgy látszik jön a 4. szolgáltató. Itt azt írják, hogy főként az adatszolgáltatásra akarnak rágyúrni. Ez még meg is oldható, hiszen egy 5 MHz-nyi sávot kapnak a 900-as EGSM sávban, és elvileg kiépíthető a HSPA+ hálózat (21MBit/s). De ha még kapnak sávot 1800 ill 2100 MHz-en, akkor ott is indíthatnak HSPA+ ill. LTE (1800) szolgáltatás. Más kérdés, hogy mennyire lesz ez így hatékony, meg persze mennyi pénzt ölnek bele.

Tehát jelen állás szerint, vagy Kína, vagy az állam lesz az új mobilszolgáltató. Egyre jobb.
Ha már lesz negyedik, akkor legalább magyar legyen. Tehát utóbbira szavazok.
Persze hátrányai ennek is vannak...nem is kevés. A politikai befolyásoltság szinte biztos.

Ma van a "nagy nap" máig jelentkezhetnek a licitálásra. Holnap kiderülhet kik a pályázók. Az első forduló licitálási szakasza 2012. január 5-én kezdődik, az árverést lezáró határozat 2012. január 31-én születhet meg.
 #86608  Szerző: LazlowHUN

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/me ... 04111.html
Úgy látszik jön a 4. szolgáltató. Itt azt írják, hogy főként az adatszolgáltatásra akarnak rágyúrni. Ez még meg is oldható, hiszen egy 5 MHz-nyi sávot kapnak a 900-as EGSM sávban, és elvileg kiépíthető a HSPA+ hálózat (21MBit/s). De ha még kapnak sávot 1800 ill 2100 MHz-en, akkor ott is indíthatnak HSPA+ ill. LTE (1800) szolgáltatás. Más kérdés, hogy mennyire lesz ez így hatékony, meg persze mennyi pénzt ölnek bele.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 37