RADIOSITE Fórum

• Külföldi rádiók

#89184  Szerző: csabyke

OFF:
Südtirol viszonya sem volt mindig felhőtlen Olaszországgal..

Szeptemberben Innsbruckban megismerkedtem egy szórakozóhelyen egy Südtiroli diáklánnyal... (Akit annyira foglalkoztat a német kultúra mint engem, könnyen beleszerelmesedik abba a dialektusba, amit ő beszélt...

Na ekkor picit hazaérkezvén nekiültem az internetnek és találtam egy rakás doksifilmet Südtirolról...

Ekkor döbbentem rá, hogy azért ott sem volt mindig olyan felhőtlen a viszony.. Okay, 1-2 dologról tudtam, de pl. a távvezetékek felrobbantása, a nagy perek meg a terrorszervezetek.... Az Ausztriába átnyúló robbanószercsempészetj jujujujjjj....
Szerintem Ma Magyarországnak a szomszédaival nagyságrendekkel jobb a viszonya mint ami ott pár évtizede volt..

Szóval nem holnap, de szerintem a nem túl távoli jövőben még itt is sok dolog változhat... Simán lehet valami RAS szerű szervezet még erre is...

donder írta:
mkabelhusk írta:
csabyke írta: Mivel Magyarorszag körül is akad szepszamban Magyar kissebbseg, nem terveztek legalabb az allami radiok Felvideki es Erdelyi sugarzast? Pl. a magas SK hegyekbol milyen jol lelehetne fedni Eszak Mo-t, vagy az Erdelyi karpatokbol a keleti orszagreszt :)))
nem rossz ötlet ! :) szerintem a DVB-T stabilságán is dobni lehetne nem kicsit ! (bár ez csak álom marad) :)
én is adom az ötletet, csak ebben annyi a bökkenő hogy a környező országokkal (nem célzok) nem túl jó a viszony, és így biztos hogy nem fogják csak úgy "megengedni"...

Bááár ha Jönne MO-ra az E2, a Jemné, meg esetleg a hey!, cserébe mehetne a tátrába néhánya dó :blush: :P :troll:
 #89162  Szerző: donder

mkabelhusk írta:
csabyke írta: Mivel Magyarorszag körül is akad szepszamban Magyar kissebbseg, nem terveztek legalabb az allami radiok Felvideki es Erdelyi sugarzast? Pl. a magas SK hegyekbol milyen jol lelehetne fedni Eszak Mo-t, vagy az Erdelyi karpatokbol a keleti orszagreszt :)))
nem rossz ötlet ! :) szerintem a DVB-T stabilságán is dobni lehetne nem kicsit ! (bár ez csak álom marad) :)
én is adom az ötletet, csak ebben annyi a bökkenő hogy a környező országokkal (nem célzok) nem túl jó a viszony, és így biztos hogy nem fogják csak úgy "megengedni"...

Bááár ha Jönne MO-ra az E2, a Jemné, meg esetleg a hey!, cserébe mehetne a tátrába néhánya dó :blush: :P :troll:
 #89151  Szerző: mkabelhusk

#89121  Szerző: csabyke

mimi írta:Ha Erdély is autonóm lesz, és úgy gondolják, hogy megállapodnak erről a Magyar Rádióval saját közmédia létrehozása helyett, mert a dél-tiroliak valahogy így csinálták...
Igen, ez igy van...
A szervezet neve Rundfunk Anstalt Südtirol RAS

Sugaroznak DAB FM es DVB-T modban is...

Ami erdekes, hogy Digitalis modban a Bayerischer Rundfunk csatornai is kisugarzasra kerulnek... (Bayern1 2 3 Klass 5akt)...

Es ami durva, azon az igen csak hegyes videken 99,4%-os a lefedettseg :))
 #89118  Szerző: mimi

Ha Erdély is autonóm lesz, és úgy gondolják, hogy megállapodnak erről a Magyar Rádióval saját közmédia létrehozása helyett, mert a dél-tiroliak valahogy így csinálták...
 #89112  Szerző: csabyke

En pedig ORF-Rädiokat akartam mindig Magyarorszagra...

Ha egyszer diktator lesze, biztosan 100% lefedettseggel fog menni az Ö1, egy tartomanyi (pl. ST.) es az Ö3 :DDDDDD

de azthiszem ebben az evszazadban meg nem leszek diktator :DD

Viszont valami mason mar gondolkodtam.... Pl. Südtirolban foghatoak az ORF Radioi (Ö1, Ö2-Tirol, Ö3), direkt a Südtiroli kissebbsegnek celozva...

Mivel Magyarorszag körül is akad szepszamban Magyar kissebbseg, nem terveztek legalabb az allami radiok Felvideki es Erdelyi sugarzast? Pl. a magas SK hegyekbol milyen jol lelehetne fedni Eszak Mo-t, vagy az Erdelyi karpatokbol a keleti orszagreszt :)))
 #89042  Szerző: mkabelhusk

donder írta: Ha már Hey Törökbálintra, akkor Jemné Melódie Debrecenbe!!!!! :D
:D a Cseh verzió az teljesen más mint a szlovák csak névleg "azonos" ... (a tulaj is más, úgy tudom régen egy volt a tulaj)

a JEMNE nálatok nem jön be ? a 98.6 MHz -n ? nyáron mikor arra jártam Debrecenből kifelé Mátészalka felé egész jól jött ...
 #89040  Szerző: donder

Ez nagyon jó lenne, csak egy a bökkenő... Szl****** (Öhömm, inkább nem mondom ki...) :mellow:

Ha már Hey Törökbálintra, akkor Jemné Melódie Debrecenbe!!!!! :D
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 151