RADIOSITE Fórum

• RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

#89605  Szerző: FLaci81

asr27 írta:Pár hete a balatoni frekin is levettek kicsit a teljesítményből. M7-esen Balatonkeresztúrig szól csak el (Fonyódnál már időnként elhalkul), régebben elszólt legalább Zalakomárig. Múlt héten tapasztaltam!
Székesfehérvár és Farkasgyepű között szoktam hallgatni, bár fehérváron néhol picit neccesen de azért hallható az autómban helyenként még az RDS is lejön, Veszprém körül néhol csak Sss van, de hát nyilván a domborzat is beleszól a vételbe.
Veszprém után a 8-as úton kb. a 110-es zónától kezdve Farkasgyepűig autóval haladva tovább tudom hallgatni mint a 94.6 R1-et. Tesztelve a tegnapi napon.
 #89579  Szerző: radukanorbert

Csongii írta:
rmihaly76 írta:Irtam en olyat hogy ez tisztan gond lenne? :) (A kimeno power novelessel, nyilvan tobb az elony, mint a hatrany, de a villanyszamla mindenkeppen noni fog.)
Ha mar.. az alkamazhato adoberendezes mikentje hogyan van meghatarozva?
Peldaul en 10 W-ra leszek jogosult, akkor hasznalhatok 100 W-os berendezest azzal az igerettel, hogy csak 10 W-tal fogok adni? (van hitelesites adott ceg altal, netan engedelyezett adoberendezesek listaja, stb?)
Nem tudom miként van meghatározva, de akkor adót használsz szerintem amekkorát akarsz. Pl a Régió Rádió itt Mohácson csak 200W-al ad, de adhatna 1 KW-al is, viszont az adó, ha jól tudom tud akár 2KW-t is.
Jogszabály értelmében annyival adhatsz amennyire engedélyed van. Hivatalosan 1W-al se lehet több. A kevesebbről nem tudom, hogy van e szabály, de kétlem, hogy valaki az engedélyezettnél kisebb teljesítményt állítana, csak, hogy kevesebben hallják :) Ellenkezőjéről már annál többet hallottam.
Mondjuk ha valaki többel ad a kelleténél, akkor legalább csinálja okosan, mert akkor tuti ellenőrizni fogják, ha egy másik adót zavar be. Jah és a legfontosabb, hogy ne kotyogja el senkinek, mert ki tudja, hol találkozik rosszakaróval.
 #89570  Szerző: asr27

admin írta:És akkor most a Rise küldhet egy olyan közleményt, hogy a Face engedély nélkül sugároz a gödöllői frekin az engedélyezett teljesítmény sokszorosával.

Én meg előre megírom az erről szóló cikket, hogy már csak publikálni kelljen, amint aktuális lesz... :-))
De a Contitrade Kft. miért dobta a Rise-ot és miért engedte, hogy a Face szóljon az ő frekijükön? Nekem ez gyanús lehet, hogy a Rise nem fizetett eleget a Contitrade kft.-nek?
 #89569  Szerző: Csongii

rmihaly76 írta:Irtam en olyat hogy ez tisztan gond lenne? :) (A kimeno power novelessel, nyilvan tobb az elony, mint a hatrany, de a villanyszamla mindenkeppen noni fog.)
Ha mar.. az alkamazhato adoberendezes mikentje hogyan van meghatarozva?
Peldaul en 10 W-ra leszek jogosult, akkor hasznalhatok 100 W-os berendezest azzal az igerettel, hogy csak 10 W-tal fogok adni? (van hitelesites adott ceg altal, netan engedelyezett adoberendezesek listaja, stb?)
Nem tudom miként van meghatározva, de akkor adót használsz szerintem amekkorát akarsz. Pl a Régió Rádió itt Mohácson csak 200W-al ad, de adhatna 1 KW-al is, viszont az adó, ha jól tudom tud akár 2KW-t is.
 #89568  Szerző: markfelt

És akkor most a Rise küldhet egy olyan közleményt, hogy a Face engedély nélkül sugároz a gödöllői frekin az engedélyezett teljesítmény sokszorosával.

Én meg előre megírom az erről szóló cikket, hogy már csak publikálni kelljen, amint aktuális lesz... :-))
 #89561  Szerző: asr27

Mikee0824 írta:pillanatnyilag leszedték a face-t, tuned stereo vivő van csenddel. amúgy belső forrásból tudom, hogy holnaptól új struktúra. amúgy is "aktív r" az rds, tehát a face itt is csak kalózkodott pár percet:D mert akkor miért lenne "aktiv r" az rds?
Ennyibe a rise is kalóz volt ezen a frekin.
Amúgy is hamarosan lejár a 93.6 engedélye, tehát túl sokáig itt sem szólhatnak.
 #89559  Szerző: Mikee0824

pillanatnyilag leszedték a face-t, tuned stereo vivő van csenddel. amúgy belső forrásból tudom, hogy holnaptól új struktúra. amúgy is "aktív r" az rds, tehát a face itt is csak kalózkodott pár percet:D mert akkor miért lenne "aktiv r" az rds?
 #89556  Szerző: djlacee

:question: :question: :question: :question: :question:
 #89554  Szerző: asr27

93.6 Rise off, 93.6 Face on :D
 #89541  Szerző: DRoland

/OFF

comet írta:Szerintem mostanság senki nem meri bevállalni a régi zenéket. A Poptarisznyát is csak a neten csinálja B.Tóth
Én szinte már csak ezt hallgatom, nagyon jó! De esélytelen FM-re, mert sok-sok idióta vállalást kellene csinálni (ami a hallgathatóság rovására menne!), magyar zene arány, 'mittom én' közéleti műsorok, meg,fene tudja...

Igen, amúgy kellene az éterbe oldies rádió!

/ON
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 470