akos9277 írta:Én csak próbáltam rávilágítani, hogy milyen "apró" dolgok miatt nem ír ki az NMHH közösségi pályázatot.
Azért nem ír ki, mert rohadtul nem is akar.
Tételezzük fel, hogy egy civil egyesület valóban közösségi rádiót akar létrehozni, közösségi célok elérésére, önkéntes munkával, non-profit módon. Jó, Magyarországon ez ritka, de nemzetközi szinten a közösségi rádiózás valami ilyesmit takar. És akkor indulna a kisközösségi frekvenciapályázaton, ami most nincs, de ha lenne, kapna egy lényegében használhatatlan lefedettségű frekvenciát, ahol a zenék 50%-ának magyarnak kell lennie (és ha az adott közösség épp olyan zenei stílusokra kattan, amiből gyenge a magyar felhozatal? és ha az adott közösség a rádiójában nem szeretne ronggyáismételni zenéket?), 66%-ban közszolgálati műsorokat kell adnia (mondta valaki, hogy a közösségi rádió az pici közszolgálati rádió?), átfogó hírszolgáltatást kell nyújtania (a hírműfajhoz profik kellenek, lelkes önkéntesekkel nem igazán működőképes, annak meg nagyon sok értelme van, hogy a sablon-hírszolgálatok még több frekin szóljanak), és még lehetne sorolni.
Kicsit olyan érzésem van, hogy a mi anyánkat, hogy hogyan képzeljük, hogy üzleti érdekek nélkül, csak úgy, rádiózni szeretnénk a magunk kis szabadidejében, és úgy gondoljuk, hogy mivel ezzel sok vizet nem zavarunk, és állami támogatásért sem követelőzünk, egy csöpp, lepkefingnyi frekvenciát hadd használjunk már, és ugyan hagyjanak már rajta békén. De így, jelenlegi formájában nem sok értelmét látom már én se a kisközösségi rádiózásnak, hogy egy jelképes lefedettségért a közösség céljain kívül eső, rengeteg munkával járó kötelezettségek teljesítéséért kaparjon az ember...