RADIOSITE Fórum

• Informatika

#91676  Szerző: Glenn

Hát nem tudom, én vagyok-e ennyire béna, de miután megengedtem éjfél körül, hogy frissüljön az MSN, elszállt itt minden! Egy órámba került, mire a vinfost működésre bírtam, mert még a rendszervisszaállítást sem engedte. Jelenleg sem megy az Avast (még nem tudom, mit kezdek vele), de a firefoxra is felment valami toolbar, amit nagy küzdelem árán le tudtam mostanra szedni.
Szóval szerintem, ha felkínálja a legújabb frissítést az MSN, ne engedjétek neki! Persze lehet, hogy valamit én szúrtam el, mivel nem vagyok IT-zseni, de vagy 5 éve MSN-ezek és így még nem jártam.
Félek, hogy mégsem az én hibám, ezért szóltam. Na, most még megpróbálom az Avastot rendbehozni...
:hit:
 #91638  Szerző: asimov

LuciFerko:
FAT16 > 2GB
FAT32 > 4GB
NTFS > 256 TB (64 bites clustermeret mellett, es ez az utobbi az alapertelmezett ertek, es nem is kell babralni)

Ha nem akarod szetvagni azt a fajl (amivel egyebkent nem sokkal lennel elorebb, mert utana meg -ugyanazon meghajton- egyberakni nem lehetne) akkor at kell konvertalni azt a FAT32-es meghajtot NTFS-re, mar ha Win-rol beszelunk, persze.
A konvertalasra XP-ben van sajat celprogram, nem kell semmit sehonnan letoltogetni ehhez. (valoszinuleg Win7-ben is) Maga a program parancssoros, de nem atomfizika a hasznalata. A konvertalas helyes menete:
- lemezellenorzes (XP alatt> chkdsk )
- toredezettsegmentesites
- konvertalas (parancssorban: convert.exe )

A muvelet alatt ajanlott szunetmentesrol mukodteteni a szamitogepet, mert maga konvertalas nem jar adatvesztessel, ellenben ha konvertalas KOZBEN aramkimaradas tortenik, akkor lehet, hogy nyekk lesz az osszes, meghajton tarolt adatnak.
(Arra most fejbol nem emlekszem, hogy a rendszermeghajto is konvertalhato-e igy.)
 #91626  Szerző: Csongii

LuciFerko írta: most nézem FAT32. Kettészedni meg nem akarom.

Ekkora vinyót szigorúan NTFS-ben szabad már csak használni. Ha DVD-s filmet akarsz rátenni már kifekszik szerencsétlen általában.
HA tudod másold le a cuccaidat róla, aztán formázd újra.
 #91585  Szerző: szemilan

LuciFerko írta:
olvaso1 írta:
LuciFerko írta:A következő probléma állt elő:

A külső vinyóra (1TB) akarok kimásolni egy 4,2 GB-s fájlt és 97%-nál kiírja a Total Commander, hogy elfogyott a hely. De még 276 GB szabad hely van! Hard Disk Sentinel szerint 100%-os a vinyó kondíciója.
A fájlrendszer NTFS?
Nem tudod esetleg kettészedni a fájlt? (pl.:RAR)
most nézem FAT32. Kettészedni meg nem akarom.
Akkor azért, a fájlméret max 4 GB lehet. Legalábbis úgy rémlik.
 #91584  Szerző: LuciFerko

olvaso1 írta:

A külső vinyóra (1TB) akarok kimásolni egy 4,2 GB-s fájlt és 97%-nál kiírja a Total Commander, hogy elfogyott a hely. De még 276 GB szabad hely van! Hard Disk Sentinel szerint 100%-os a vinyó kondíciója.
A fájlrendszer NTFS?
most nézem FAT32. Kettészedni meg nem akarom.
 #91582  Szerző: szemilan

A fájlrendszer NTFS?
 #91581  Szerző: LuciFerko

A következő probléma állt elő:

#91574  Szerző: szemilan

rmihaly76 írta:A ketto memoria ugyanolyan tipus? (meret, sebesseg, stb,) , aztan masik aljzatba athelyezve is ez a tunet?
Azert kerdem, mert a "megfekudt" Kingston olyan ritka, mint a feher hollo... Errol azert tutira gyozodj meg. (Ellenben "samu" memoria, annal tobb hullik el!)
Ha tobb darab memoriat hasznalsz parhuzamosan -ami a "dual-channel" uzemmod miatt miatt nagyon is okos dontes lenne- akkor azok a memoriamodulok lehetoleg kit-ben arult, tehat parba valogatott darabok legyenek...
olvaso1 írta:Kivettem a Kingston-t és lefuttattam a gép öndiagnosztikáját, voálá semmi gond, betettem a Samsung helyére, máris problémás. Tehát megfeküdt a 4GB-os Kingston. :(

Már csak az lesz az érdekes, hogy hogyan cseréltetem ki gariban, mert a Dell-nél, csak a 4GB-os Samsung-ról tudnak.
Samsung és Kingston, paraméterekben full ugyan az. Csak a Kingston volt benne és úgy is produkálta a hibát, ellenben ugyanabba az aljzatba csak a Samuval semmi gond.

Kettő együtt szintén problémás. Legalábbis a diagnosztikának, a Win 7 tojik rá, hogy ****, vagy sem. Mintha semmi probléma nem lenne. Igaz "csak" a Kingstont behelyezve nem indítottam el a Win-t, csak a diagnosztikát.

Tehát fogtam egy fehér hollót? :D
 #91569  Szerző: asimov

A ketto memoria ugyanolyan tipus? (meret, sebesseg, stb,) , aztan masik aljzatba athelyezve is ez a tunet?
Azert kerdem, mert a "megfekudt" Kingston olyan ritka, mint a feher hollo... Errol azert tutira gyozodj meg. (Ellenben "samu" memoria, annal tobb hullik el!)
Ha tobb darab memoriat hasznalsz parhuzamosan -ami a "dual-channel" uzemmod miatt miatt nagyon is okos dontes lenne- akkor azok a memoriamodulok lehetoleg kit-ben arult, tehat parba valogatott darabok legyenek...
olvaso1 írta:Kivettem a Kingston-t és lefuttattam a gép öndiagnosztikáját, voálá semmi gond, betettem a Samsung helyére, máris problémás. Tehát megfeküdt a 4GB-os Kingston. :(

Már csak az lesz az érdekes, hogy hogyan cseréltetem ki gariban, mert a Dell-nél, csak a 4GB-os Samsung-ról tudnak.
 #91566  Szerző: szemilan

Kivettem a Kingston-t és lefuttattam a gép öndiagnosztikáját, voálá semmi gond, betettem a Samsung helyére, máris problémás. Tehát megfeküdt a 4GB-os Kingston. :(

• 1
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 330