RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#9279  Szerző: Adam

jeek írta:ÚRISTEN! 1969 meg 1972-es kocsik, innentől No Comment......................... Nem is kell megszüntetni a vasutat, megszünteti az magát.. pár év és végleg szétrohadnak a kocsik és akkor nem lesz mivel szállítani :D
Azért azt vedd figyelembe, hogy a kötött pályás járművek élettartama jóval több, mint a buszoké.
A fogaskerekűn járó kocsik például 73-asak, és még jó ideig nem várható a cseréjük. A 47-49-es vonalán lévő villamosok 50 évesek is elmúltak, 1 éve vonták őket ki a forgalomból. De a helyükre kerülő felújított villamsok, amik lekrültek a 4-6ról, azok is vagy 30-40 évesek.
 #9273  Szerző: rsite1

jeek írta:ÚRISTEN! 1969 meg 1972-es kocsik, innentől No Comment......................... Nem is kell megszüntetni a vasutat, megszünteti az magát.. pár év és végleg szétrohadnak a kocsik és akkor nem lesz mivel szállítani :D
Itt pár éves német vonatok vannak. Teljesen új a belső tér. Kényelmes ülések, normálisan nyitható ablakok, stb.
A buszok úgyszintén. Van, ahol a busz okádék (lásd azt a kicsike városkát ott középen, mi a fasz a neve, várj, mindjárt eszembe jut, ja, Budapest), és van ahol a vonat. Van ahol mindkettő. Van ahol meg nincs sem busz, sem vonat. Akkor meg miről is beszélünk?
 #9272  Szerző: mg

jeek írta:
LuciFerko írta:Enying és Fehérvár közt meg van pár busz ami majdnem szétesik...
Én soha nem mondtam azt, hogy a buszos közlekedés tökéletes, hibátlan, vissza lehet keresni nyugodtan, még ha egyeseknek az is jött le. DE mérföldekkel, évtizedekkel előrébb jár szolgáltatás minőségében, mint a vasút.
de kapacitásban nem tudja pótolni.
 #9271  Szerző: djlacee

#9270  Szerző: mg

tudod, fel szokták újítani, és már nem olyan gáz műszaki állapotát tekintve, mint az a 10 éves busz, amit gányolnak, ahol érnek, aztán szarráráz :)
 #9262  Szerző: LuciFerko

jah de itt nincs vasút se... :D 2000-ben felszedték.
 #9259  Szerző: tomee87

LuciFerko írta:Enying és Fehérvár közt meg van pár busz ami majdnem szétesik...
Én soha nem mondtam azt, hogy a buszos közlekedés tökéletes, hibátlan, vissza lehet keresni nyugodtan, még ha egyeseknek az is jött le. DE mérföldekkel, évtizedekkel előrébb jár szolgáltatás minőségében, mint a vasút.
 #9255  Szerző: LuciFerko

Enying és Fehérvár közt meg van pár busz ami majdnem szétesik...
 #9254  Szerző: tomee87

ÚRISTEN! 1969 meg 1972-es kocsik, innentől No Comment......................... Nem is kell megszüntetni a vasutat, megszünteti az magát.. pár év és végleg szétrohadnak a kocsik és akkor nem lesz mivel szállítani :D
 #9251  Szerző: mg

jeek írta:
mg írta:eddig nagy volt a pofád, hogy busszal is el lehet jutni, csak meg kell szervezni és nem nyávogni, ehhez képest a soproni utaddal kapcsolatos kis nyavajgásod csapkodja a biztosítékot...
Azért én nem nyavajgok.... Írhatnék az indexnek, meg minden hírportálnak nyavajgást, sírva, hogy nem tudok eljutni szeretteimhez karácsonykor, mert van vonat. De mégse teszem.
Egyébként meg nem vettem észre azt a nagy forgalmat a vasúton tegnap délután (még a vonatok fele sem volt tele), amiért annyian sírtak, hogy nem tudnak utazni, szal fura, nagyon de nagyon. Szerintem pár embernek inkább szereplési vágya volt, minthogy utazási gondja, akiket mutogattak a TV-ben.
azért pár vonalon ha megnéznéd, hogy hány ülőhely van egy vasúti szerelvényen és mennyi egy buszon, meg hány busz megy és hány vonat (pl. Szeged-Budapest viszonylatban), azért még a csak félig lévő vonat utasaival is elég nagy gondban lenne a Volán.

http://mav-start.hu/mavstart/jarmuveink ... 3eeb06874a vö. egy másodosztályú kocsi 80 ülőhelyét a busz max. 50 ülőhelyével, és előbbiből nem egyet kötnek a mozdony után
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 219