RADIOSITE Fórum

• Politika

#97361  Szerző: chab7

Kár, hogy a munkás aki majd éhen hal a nyomorbéréből nem tudja ezt a Q nagy versenyzést megérteni.
Amúgy meg a politikusok mi olyan munkát végeznek ami miatt minimálbértől többet kell keressenek? Ahhh, de ne válaszoljatok rá mert még megmagyarázza valaki hogy minden így jó ahogy most van. Nem igazán kellene szerintem egyik politikust vagy pártot sem védeni mert egyik sem értünk van, hanem belőlünk.
 #97358  Szerző: Glenn

rmihaly76 írta:Ez azert ettol bonyolultabb: sajnos versenyezni kell a regio tobbi orszagaval a befektetok kegyeiert (illetve, a penzukert!), es a minimalber emelese rontja, illetve rontana Magyarorszag, a magas kozteherszintek miatt amugy is gyengulo versenypoziciojat.
Na végre egy értő hozzászólás. Én csak annyit kérnék az itt "minimálbérezőktől", hogy nézzék meg, melyik kormány mikor mennyi minimálbért emelt ezidáig.
(megsúgom, a Fidesz emelt a legtöbbet, főleg 1998 és 2002 között)
 #97336  Szerző: mlaszlo

rmihaly76 írta:Ez azert ettol bonyolultabb: sajnos versenyezni kell a regio tobbi orszagaval a befektetok kegyeiert (illetve, a penzukert!), es a minimalber emelese rontja, illetve rontana Magyarorszag, a magas kozteherszintek miatt amugy is gyengulo versenypoziciojat. (az alaptetel: magasabb minimalber > magasabb berkoltseg > leepitesek+magasabb vallalasi arak > fogyasztoi aremelkedes) Ugyanebben a kerdesben Europa egesze meg Kinaval, illetve az azsiai terseg filleres koltsegu munkasaival versenyez... es nem allunk nyeresre. :(
Nem a minimálbérrel kellene versenyezni, hanem más téren. Pl. nem ilyen hülyeségeket kitalálni, hogy telefonadó, meg tranzakciós adó.
 #97335  Szerző: mlaszlo

PooLee írta:Nem lehet, hogy arról van szó, hogy már aktívan készülnek a következő választásokra? Azaz: most megkérdezik, hogy szükség van-r rá. Vajon ki ikszelné azt, hogy "NEM, NINCS, MARADJON ENNYI!" Ennek következtében pedig bejelentik majd, hogy a válaszadók 99,9999%-a a minimálbér-emelésre szavazott, úgyhogy megemeljük, mert nekünk ennyire fontos a nemzet véleménye! Aztán pedig minden este meghallgathatjuk a Híradóban, hogy számukra nincs fontosabb, mint a népakarat: minimálbér-emelést kértek - megkapták; lám-lám, ilyen kormánya azért még csakugyan nem volt az országnak, de még fele ilyen jó se! Aki mindezt többször is szeretné majd meghallgatni egy nap, az ízlés szerint a Krónikára vagy éppen a Lánchíd rádióra is kapcsolhat.
Ennek a konzultációnak, kérdőívezésnek mi értelme van? Ki tudja leellenőrizni, hogy vajon valóban milyen vélemények születnek? Bármi is jön ki, azt úgyis úgy csavarják, hogy nekik jó legyen.
 #97332  Szerző: mszilárd

Ja, persze a legnagyobb baj az, hogy a bruttó 93.000 forintos minimálbér a munkáltatónak 119.505 forintos költséget jelent, amiből a munkavállaló kézhez kap 60.915 forintot. Ez, akárhogy is nézzük, a fele. Ezért nem tudnak sokan ennyit kifizetni, ezért ennyi a fekete munka. Lehet, hogy azon kellene elgondolkodni, hogy legalább a csórókat ne terheljék tovább, mondjuk igazán kaphatnának kedvezményeket. Nem mintha 90-100.000 forintból meg lehetne élni, de könnyebb, mint 60-ból... és ha a munkáltató is kapna kedvezményeket, akkor még lehet, hogy be is jelentené a munkásait... ezáltal nem megkárosítaná az államot, épp ellenkezőleg. Sok kicsi sokra megy, ugye.
De hiába, itt nincs mit megmagyarázni. A szegény embereket károsítják még jobban. Ez tény. Nincs mit magyarázni.

Viszont, kicsit maradva a fórum fő irányvonalánál... nem tudom, hogy ki felelős a Fidesz kommunikációjáért, de vérprofi. Így az orránál fogva vezetni több millió embert, nem egyszerű. Ott van máris példának PooLee hozzászólása.
 #97331  Szerző: mszilárd

rmihaly76 írta:Ez azert ettol bonyolultabb: sajnos versenyezni kell a regio tobbi orszagaval a befektetok kegyeiert (illetve, a penzukert!), es a minimalber emelese rontja, illetve rontana Magyarorszag, a magas kozteherszintek miatt amugy is gyengulo versenypoziciojat. (az alaptetel: magasabb minimalber > magasabb berkoltseg > leepitesek+magasabb vallalasi arak > fogyasztoi aremelkedes) Ugyanebben a kerdesben Europa egesze meg Kinaval, illetve az azsiai terseg filleres koltsegu munkasaival versenyez... es nem allunk nyeresre. :(
Persze, épp a külföldi befektetők miatt, akik amúgy is lendítenek az ország helyzetén, kellene esetleg még kevesebb minimálbért bevezetni. Hatvanezerből éhen lehet dögleni, legalább le lesz róluk a gond, jöhetnek az ázsiai cégek, az ázsiai munkavállalókkal. Nekik elég annyi, úgyis annyit dolgoznak, hogy csak aludni járnak haza.
 #97307  Szerző: asimov

Ez azert ettol bonyolultabb: sajnos versenyezni kell a regio tobbi orszagaval a befektetok kegyeiert (illetve, a penzukert!), es a minimalber emelese rontja, illetve rontana Magyarorszag, a magas kozteherszintek miatt amugy is gyengulo versenypoziciojat. (az alaptetel: magasabb minimalber > magasabb berkoltseg > leepitesek+magasabb vallalasi arak > fogyasztoi aremelkedes) Ugyanebben a kerdesben Europa egesze meg Kinaval, illetve az azsiai terseg filleres koltsegu munkasaival versenyez... es nem allunk nyeresre. :(
 #97300  Szerző: PooLee

Nem lehet, hogy arról van szó, hogy már aktívan készülnek a következő választásokra? Azaz: most megkérdezik, hogy szükség van-r rá. Vajon ki ikszelné azt, hogy "NEM, NINCS, MARADJON ENNYI!" Ennek következtében pedig bejelentik majd, hogy a válaszadók 99,9999%-a a minimálbér-emelésre szavazott, úgyhogy megemeljük, mert nekünk ennyire fontos a nemzet véleménye! Aztán pedig minden este meghallgathatjuk a Híradóban, hogy számukra nincs fontosabb, mint a népakarat: minimálbér-emelést kértek - megkapták; lám-lám, ilyen kormánya azért még csakugyan nem volt az országnak, de még fele ilyen jó se! Aki mindezt többször is szeretné majd meghallgatni egy nap, az ízlés szerint a Krónikára vagy éppen a Lánchíd rádióra is kapcsolhat.
 #97295  Szerző: mszilárd

LuciFerko írta:Benyomom a 89.5-öt, és Orbán Viktor beszélt valami Gazdasági Konzultációról, majdnem hanyattestem. De aztán jött a szignál, hogy "Társadalmi célú reklámot hallottatok" :D
Én is belefutottam. Igaz, én attól akartam hanyatt esni, amikor megkérdezte, vajh' szükség van-e további minimálbér emelésre... ami kijön netto kb. 60-65 ezerre... ha valaki három műszakban dolgozik, kiemelkedő pótlékokkal -amíg el nem veszik azt is...- havi 170-180 órát, az jó esetben azzal együtt megkereshet 90-95 ezer forintot is. És akkor még érdeklődik, hogy kellene-e emelni, vagy jó így... beszarok. Itt látszik, hogy fogalmuk sincs, milyen csóróság van, és milyen szegénynek lenni. Ennek fényében nem csodálkozom, hogy olyan döntéseket hoznak, amilyeneket. Döbbenet, mi van itt.
 #97281  Szerző: LuciFerko

Benyomom a 89.5-öt, és Orbán Viktor beszélt valami Gazdasági Konzultációról, majdnem hanyattestem. De aztán jött a szignál, hogy "Társadalmi célú reklámot hallottatok" :D
  • 1
  • 510
  • 511
  • 512
  • 513
  • 514
  • 517