RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#9912  Szerző: Mauro

mg írta:
Pasa írta: ATV47 a közelmúltig az UHF 47-en sugárzó ATV volt, TOP TV csak Romániában van, itthon csődbe ment, FilmNet svájci adó volt, '92 után legálisan itthon nem továbbíthatták...
ehhez annyit, hogy ATV47-et láttam Szegeden is, úgyhogy valsz nyomták kazettán, Top TV valóban csődbe ment egy év után, a románnak sztem nincs köze hozzá, filmnetről meg infó itt, meg valahol láttam 1995-ös reklámblokkban is, majd kitúrom :)
ATV-t tényleg terjesztették kazin is én is láttam.
 #9904  Szerző: mg

Pasa írta: ATV47 a közelmúltig az UHF 47-en sugárzó ATV volt, TOP TV csak Romániában van, itthon csődbe ment, FilmNet svájci adó volt, '92 után legálisan itthon nem továbbíthatták...
ehhez annyit, hogy ATV47-et láttam Szegeden is, úgyhogy valsz nyomták kazettán, Top TV valóban csődbe ment egy év után, a románnak sztem nincs köze hozzá, filmnetről meg infó itt, meg valahol láttam 1995-ös reklámblokkban is, majd kitúrom :)
 #9902  Szerző: Pasa

mg írta:volt kazettásból még TV4, ATV47, meg kituggya :) meg '92-től Duna TV, '95-ben Top TV (analóg műholdas, kódoltan adták a kábeltévéknek, mert műholdas adást nem engedélyeztek, a kódolt jel viszont egyéb távközlési szolgáltatásnak minősült, vicces), meg '95-'97 közt volt a FilmNet, ami szintén analóg műholdas kódolt, de egyéni előfizetéses rendszerben ment.
Áhh, nem. TV4 az a TévéTv volt, ATV47 a közelmúltig az UHF 47-en sugárzó ATV volt, TOP TV csak Romániában van, itthon csődbe ment, FilmNet svájci adó volt, '92 után legálisan itthon nem továbbíthatták...
 #9901  Szerző: mg

Pasa írta:'92-től megint "egy" tévé lett az MTV, de a köztudatban (jobb híján) megmaradt, hogy a TV2 az igazi (MTV 2. műsor). Nem volt verseny. Néhány vergődő kábelcsatorna volt csak, amik kazettáról 4 órás műsort adtak a kábeltévék jóvoltából (TVTÉVÉ, Sztár TV, Szív Tv, HBO).
volt kazettásból még TV4, ATV47, meg kituggya :) meg '92-től Duna TV, '95-ben Top TV (analóg műholdas, kódoltan adták a kábeltévéknek, mert műholdas adást nem engedélyeztek, a kódolt jel viszont egyéb távközlési szolgáltatásnak minősült, vicces), meg '95-'97 közt volt a FilmNet, ami szintén analóg műholdas kódolt, de egyéni előfizetéses rendszerben ment.
 #9900  Szerző: rsite1

Az elnevezések hogyan voltak? Leírom, majd utána javítsatok ki.

Az intézmény neve az indulásnál MRT volt (Magyar Rádió és Televízió), majd a kettéváláskor lett Magyar Televízió (MTV).

A két csatorna neve TV 1 és TV 2 volt, egészen '96-ig, amikor MTV 1, és MTV 2 lett. Ezt követően a milleniumi arculattal együtt
M1 és M2 lett, 2003-ban az M1-et átnevezték MTV-re (Az M2 maradt), majd 2005-ben vissza.

96-ig nem volt logója a TV 1-nek, csak a TV 2-nek, '96-ban kapott logót a TV 1-is, amit '98-ban lecseréltek egy zöld színűre.
Az MTV 2 már akkor is narancssárga volt. 2000-ben kapta meg az M1 a piros színt, majd a kéket 2002 második felében.

Lehet aztán sok helyen tévedtem, de valahogy így volt.
 #9893  Szerző: Pasa

Nem így volt ez, uraim. Volt egy állami tévé (mint Európában akkoriban mindenhol), annak két csatornája, melyeken nem ismétlés volt (mint most a ker. tévék plusz adóin), hanem értékes műsorok. Olyan filmek pl., amit aztán vagy az egyesen ismételtek, vagy sehol (meg persze fordítva). Aztán kitalálták, hogy legyen két külön tévé (persze egy volt az, csak külön főszerkesztőkkel), így keltve illúzióját a piaci versenynek (ezért érdemes az "mg" által linkelt oldalt olvasgatni). '92-től megint "egy" tévé lett az MTV, de a köztudatban (jobb híján) megmaradt, hogy a TV2 az igazi (MTV 2. műsor). Nem volt verseny. Néhány vergődő kábelcsatorna volt csak, amik kazettáról 4 órás műsort adtak a kábeltévék jóvoltából (TVTÉVÉ, Sztár TV, Szív Tv, HBO). Aztán, amikor '97-ben jöttek a magántévék, a későbbi TV2 jó érzékkel lecsapott erre a névre, amit az MTV nem védetett le (ma sem értem, miért nem TV1 lett...). Meg is nyerték, és a kezdeti hőbörgés után sokan rájöttek, hogy nagyjából azt kapják itt, amit a szép emlékű MTV2 adott 10 évvel azelőtt. Tehát ez jó döntés volt akkor, más kérdés, hogy az 1989-es (állami) TV2 messze jobb volt, mint a mostani (én láttam).
 #9891  Szerző: mg

MikySoft írta:A közszolgálati TV 2 (MTV 2) tehát csak 1989-ben indult? Vagy hogyan?
nem, de addig csak töltelékcsatorna volt, semmi érdekes nem volt rajta, csak ismétlések meg unalom. '89-ben meg az MTV-től addig megszokottnál lazább stílusban, önálló csatornaként (a TV1-től szinte függetlenül, külön stábbal, vezetéssel) indult, sok élő műsorral, filmekkel, mesékkel, videoklipekkel, játékokkal, bevállalósabb politikai, közéleti műsorokkal, összességében elég nagy szám volt. egy darabig még saját híradója is volt (az Esti Egyenleg), ami aztán a médiaháború áldozata lett, aztán szép lassan az egész csatorna is elhasalt, sajnos.
 #9890  Szerző: rsite1

A közszolgálati TV 2 (MTV 2) tehát csak 1989-ben indult? Vagy hogyan?
Netán addig nem ment rajta semmi érdekes, csak ismétlés, és 1989-ben lett "szórakoztató" csati?
 #9887  Szerző: mg

Mauro írta:Vajon miért ezt nevet választotta a ker TV2? Nem lett volna jobb ha nincs pereskedés.
nyilván azért, mert bevezetett név, ráadásul sokhelyütt az MTV2-t váltotta, másrészt nem olyan nagy kaland nekik egy per.
bár '97-ben azért az MTV2 emlékeim szerint már korántsem ragyogott abban a fényében, mint '89-ben meg a '90-es évek elején.
 #9886  Szerző: mg

ezt az MTV Plusz-t a TV 2-n adták, és részben ebből alakult ki aztán 1989-ben a TV 2.
  • 1
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 235