Nem így volt ez, uraim. Volt egy állami tévé (mint Európában akkoriban mindenhol), annak két csatornája, melyeken nem ismétlés volt (mint most a ker. tévék plusz adóin), hanem értékes műsorok. Olyan filmek pl., amit aztán vagy az egyesen ismételtek, vagy sehol (meg persze fordítva). Aztán kitalálták, hogy legyen két külön tévé (persze egy volt az, csak külön főszerkesztőkkel), így keltve illúzióját a piaci versenynek (ezért érdemes az "mg" által linkelt oldalt olvasgatni). '92-től megint "egy" tévé lett az MTV, de a köztudatban (jobb híján) megmaradt, hogy a TV2 az igazi (MTV 2. műsor). Nem volt verseny. Néhány vergődő kábelcsatorna volt csak, amik kazettáról 4 órás műsort adtak a kábeltévék jóvoltából (TVTÉVÉ, Sztár TV, Szív Tv, HBO). Aztán, amikor '97-ben jöttek a magántévék, a későbbi TV2 jó érzékkel lecsapott erre a névre, amit az MTV nem védetett le (ma sem értem, miért nem TV1 lett...). Meg is nyerték, és a kezdeti hőbörgés után sokan rájöttek, hogy nagyjából azt kapják itt, amit a szép emlékű MTV2 adott 10 évvel azelőtt. Tehát ez jó döntés volt akkor, más kérdés, hogy az 1989-es (állami) TV2 messze jobb volt, mint a mostani (én láttam).